reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Isia daj znać na koniec jak Ci poszło! :D
Boziu jaka wczesna godzina!
Za chwilę zbieram się do ciotki na jakas herbatke :)
Ja w nocy też cos spac nie mogłam budzilam się co chwile :/ później jak wstałam o 4:40 zaś do 6 nie mogłam spać o 7 trzeba było dziewczynki budzić i taka jestem niewyspana cos :p

Młoda Mama myślisz że końcówka jest najgorsza? Bo narazie nie jest źle... chociaż dałam tylko połowę cytryny... mogłam śmiało dać całą bo było to słodkie jak diabli....

Ja jutro jade na glukoze,ale zjem lekkie sniadanie tak jak lekarz poradzil. W zyciu bym nie wyrobila na pusty zoladek :p.

Volka tylko nie zapomnij lekarzowi i w laboratorium powiedzieć, że jadłaś bo zapewne w wynikach wyjdzie ci cukrzyca ciążowa.. :sorry:
Skoro pierwsze pobranie będzie po śniadaniu to już nie będzie adekwatnego wyniku do którego się przyrównuje kolejne dwa wyniki..
Uwierz mi- nie mówię tego złośliwie- ale aż mnie trzęsie jak słyszę, że lekarz pozwolił zjeść śniadanie przed takim badaniem.. Wiele lat wykonywałam takie badania jako analityk w laboratorium i nie raz głowiłyśmy się jak możliwe są takie wyniki u ciężarnych, wielokrotnie powtarzałyśmy badania aż brakowało materiału do badania a na koniec przy odbiorze wyniku ciężarna mówi "ale lekarz mi pozwolił zjeść śniadanie" :wściekła/y:

co do cc to zarówno gin jak i szpital, na który się zdecydowałam dają kobiecie wybór, jeżeli poprzedni poród był cc. Gdybym chciała rodzić SN, to w tym szpiitalu musiałabym podpisać oświadczenie, że się na taki poród po cc zgadzam.

uważam, że to jest dobra opcja.

isia, dobrze ze będziesz miała tą glukozę za sobą, ja jeszcze muszę to przetrwać, a będzie ciężko, bo do słodkiego mnie nie ciągnie...

Isia co do porodu cc czy SN się też nie zgodzę, moim zdaniem do cc muszą by wskazania medyczne, a nie swoje widzi misie ( Fanti mnie zlinczuje)

A o karmieniu piersią można by było pisać i pisać. Tak jak już wcześniej napisałam dla mnie niekarmienie z wygody jest niezrozumiałe. To taka droga na skróty.

A tak wogole to dzień dobry. Ja dziś też kiepsko spalam, bo mały w nocy tańczył mi na pęcherzu.

Chrobek ale ja cały czas powtarzam że robię to świadomie i wiem dlaczego to robię... dla mnie to też droga na skróty :) i dla mojego ułatwienia i nigdy temu nie zaprzeczylam ;)

reklama
Isia nie wiem :) ja tylko 20 minut wytrzymałam :(

Mi ostatnio lekarz powiedział ze mam wąskie biodra i nie wypchne dziecka bo sie zablokuje :D
Wiec nie wiem czy w końcu zrobia mi cc czy każą rodzić a jak sie nie uda to mnie przekroja :)

Do góry