reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Balladyna wspolczuje. Ja w pierwszej nie miałam mdłości i zastanawiam się jak będzie teraz.

Ból głowy znów i leze w łóżku zmęczona.

reklama
Ja Wam powiem, że u mnie też tak jest, że jak mi niedobrze to wiem, że muszę coś zjeść, wmusić w siebie chociaż to mija po chwili i jest ok. Ale coraz częściej niestety mi niedobrze i w głowie się kręci. Na mojego non stop wrzeszczę i o wszystko mam pretensje :p

My też planowaliśmy drugie żeby Bartuś miał rodzeństwo i żeby była między nimi mała różnica w latach. Najważniejsze żeby dzidzia urodziła się zdrowa ale ja marzę o córeczce, bo na chwile obecna nie planujemy juz więcej dzieci. Moje przeczucie mówi mi jednak ze to będzie drugi synek :-)

My wynajmujemy mieszkanie bo z teściami wytrzymałam tylko i aż 4 dlugie lata. Dzidzia będzie pewnie spala w naszym pokoju w swoim łóżeczku dopóki będę karmić w nocy, a później do pokoju bartusia.

Ja biorę kwas foliowy i witaminy na pierwszy trymestr ciąży femibion

Biore tylko kwas foliowy, jeśli chodzi o witaminy to poczekam na wizytę u ginekologa ;)

Dziewczyny współczuje wam mdłości i wymiotów! Całe szczęście tylko raz mnie zemdliło, i od tamtej pory wszystko dobrze. Boli mnie tylko dalej podbrzusze i piersi pobolewają non stop.

A też macie tak dużo wydzieliny? Ja to przed ciążą w ogóle nie miałam z tym problemu praktycznie a teraz to musiałabym chyba majtki zmieniać 2 razy dziennie :/

reklama
Ja już po wizycie jestem - jak narazie wszystko w porządku - serduszko już było widać :-). Pani Ginekolog zrobiła nam pierwsze zdjęcie i założyła kartę ciąży :) Dostałam też listę badań, które muszę zrobić do 14 tygodnia ciąży. Następna wizyta za 4 tygodnie :) A termin z USG na 5.03.2016, a z miesiączki na 3.03.

Do góry