reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Asieńkakk hehe też tak wyliczałam, byle do 2 trymestru, a już nie będzie mnie nic męczyć, minął 13 tydzień, a wszystko było jeszcze rozkręcone na maxa :rofl2: Pocieszę Cię że faktycznie poprawa przychodzi niemal z dnia na dzień, przynajmniej tak było u mnie ;-)

Volka mi gin mówił, że kwas foliowy do 12 tygodnia, ponoć tylko wtedy jest największe zapotrzebowanie na niego, potem równie dobrze można uzupełniać go poprzez dietę. U mnie już 12 tydzień wybił, a mi została 1 tabletka

Dzastibasti ja też mam wątpliwości jeśli chodzi o miesiąc ciąży, wydaje mi się że większość teraz jest w 4 ;-)

Chrobek Haneczka przeszczęśliwa :-D

Barbra miłego weekendu :tak:

Poziomka
jeśli chodzi Ci o serię ziaji taką ciemnozieloną na skórę trądzikową to używam od lutego i efekt minimalny, a staram się być systematyczna :-D

Kubusiowa znam ten ból z tą wyprawką, teraz bym zupełnie inne rzeczy kupiła :sorry: Tak to będę miała do dokupienia jakąś porządną torbę do wózka, może chustę, jakiś lepszy laktator, podstawkę dla małej i takie rzeczy jak butelki czy smoki. No chyba że chłopak się trafi to trochę poszaleję :-D

reklama
Wszystko zamowilam neutralne i dla chlopaka i dla dziewczynki moga byc. Jak okaze sie ze bedzie dziewuszka to ubranek mam od groma i jedna przyjemnosc z glowy, a jak bedzie chlopak to troche radochy bedzie. Wole zaczac wczesniej chociaz tak po kieszeni nie poczuje, przy Emi zostawilam wszystko na koniec i jak mi w sklepie zaspiewali sume to az slabo mi sie zrobilo.
Chrobek- jaka Hanka zadowolona :)
Widze, ze imie dla "dziewczynki" wybrane.

Wiecie co? To jest w gruncie rzeczy proste wszystko ;).
Ciąża dzieli się na 3 okresy po 3 miesiące, więc jeśli zaszłyśmy w czerwcu to 1 trymestr jest czerwiec,lipiec, sierpień no i kawałek września. Potem drugi wrzesień, październik, listopad i kawałek grudnia no i trzeci grudzień, styczeń, luty i kawałek marca :D

Nailie a ja dzisiaj weszlam w 13 tydzien i (odpukac!) energia mi wrocila i mdlosci przeszly:-D wiem, ze jutro moze wszystko wrocic, ale dzisiaj jestem przeszczesliwa:) wysprzatalam generalnie caly dom, zrobilam zalegle pranie i prasowanie, ugotowalam obiad i upieklam ciasto :) taka jestem szczesliwa, ze sie dobrze czuje;D

Pierwsza wyprawke dla Kubusia zaczelam juz kompletowac wlasnie na przelomie I i II trymestru. I stwierdzam, ze to byla idealna decyzja. Mialam duzo czasu na czytanie opinii i na zastanowienie sie czy to wszystko jest rzeczywiscie potrzebne:) wiec z wyprawki nadal jestem mega zadowolona:) no i finansowo latwiej:)
Teraz do wyprawki dolozylabym jedynie laktator elektryczny bo mielismy ogromne problemy z rozbujaniem laktacji...

Hej dziewczyny!

Chetnie do Was dolacze jesli mozna :) Podczytywalam Was troche, ale z braku czasu jeszcze sie nie przywitalam. Jestem lutowa mama 2013, mialam byc pazdziernikowka 2015 no ale nie wyszlo. Teraz celujemy na marzec 2016. Mam termin na 20 marca.

Mieszkam i pracuje w Szwecji, gdzie pracuje na caly etat i nie bede na zwolnieniu jeszcze dluuugo (tutaj bardzo rzadko daja zwolnienia podczas ciazy). Czuje sie na razie ok, rano tylko mi niedobrze czasami, ale tak jest juz o niebo lepiej niz w 7-10 tygodniu!

Mam synka Alexandra ktory ma 2,5 roku. Widze ze wiele z was tez ma dzieciaczki w podobym wieku. Fajnie!

Ok, ide sobie poczytac kto tu jest kim:)

Milego weekendu!

Hej dziewczyny, zaglądam, czytam ale na pisanie sił brak... ledwie zaczął się rok szk. a już jesteśmy po 1 kontroli, a w środe druga... koszmar.... z pracy przychodzę wypompowana... mimo. że mam pracę biurową, ale nawał obowiązków i rzeczy do zrobienia, ogarnięcia na dwie osoby a ja sama...
mi mdłosci minęly, chyba ze zjem za dużo to mi niedobrze się robi:)

reklama
Do góry