reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Isia a u Ciebie nie wymagaja zmycia paznokci do porodu,ze idziesz na pedicure? A na rotawirusy nie warto,bo jest pelno szczepow i pewnie tak czy siak sie jakis zlapie. Moja znajoma szczepila a mlody i yak dostal.
Ale ta szczepionka wcale nie uchroni cię przed zachorowaniem ewentualnie dziecko lżej przejdzie jelitówkę. Ja syna szczepiłam i do tej pory cisza. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy poprostu silny organizm.

reklama
Dupa ze sprzatania mieszkania. Jestem na sorze, bo mam podejrzenie wycieku wód płodowych. Oby to byla tylko pierdola ale lepiej sprawdzic.. Mam w sobie taka burzę hormonów, ze juz na samej rejestacji przy okienku dwa razy sie rozplakalam :(

Kustronka trzymaj się ;) !!
Ja też już wstałam aż dziwne ze tak wczas... ale mojemu budzik dzwonił co 10min i tylko go przestawial :/ a później to jego ,śpisz???????jeszcze'

Muszę się ogarnąć i do miasta podjechać sprawdzić czy w końcu zapłacili za mnie ubezpieczenie i mogę złożyć wniosek o odszkodowanie :)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Isia uuuuuuuuuuu jednak jelitówka... No to przesrane, że się tak wyrażę :baffled: częstotliwość zatrważająca :/ szybkiego powrotu do formy Zuzce życzę! Ja na rota szczepiłam i teraz też będę, wiem że są różne szczepy itd., ale wierzę że nawet jeśli trafi na nie ten szczep co trzeba to łagodniej przejdzie, jak narazie 4 lata moja wiara się sprawdza, do żłobków przedszkoli chodzi od 1 r.ż. i biegunkę trwająca więcej jak jeden dzień miał może raz :-p (pochwaliłam się to teraz tylko czekać na jakąś srakę :-p)

Kustronka powodzenia w przeprowadzkach! Co jak co ale teraz przynajmniej na bezsenność nie będziesz narzekać bo po takim maratonie sprzątania i przenoszenia pewnie będziesz spać jak niemowlę ;)

maya rogal też w trójkąty :laugh2:? Czy w gwiazdki? Zdrówka córci, niech ją tak szybko odpuści te przeziębienie, jak szybko ją łapnęło!

volka mnie też skurcze w nogach najczęściej nad ranem łapią, ale tak mam od samego początku. Jak tylko uświadomię sobie, że się "przeciągłam" do od razu nogę przyciągam do siebie i zadzieram pace do góry- póki co metoda się sprawdza i skurcz się nie rozwija.

serduszko ja obrączki nie noszę już od końca pierwszego trymestru. Współczuję samopoczucia :no2:Powrotu sił życzę! I oby te oczyszczanie nie oznaczało jeszcze wycieczki na porodówkę.

Co do puszczania w obieg ubranek i innych akcesoriów to zawsze byłam ostrożna w tym temacie, pożyczałam tylko znajomym z którymi mam dobry kontakt i u których nie głupio byłoby się upominać w razie przedłużonego przetrzymywania. Jak kuzyn, którego ostatnio widuję na żywo średnio raz na 3 lata, wypalił czy bym mu nie pożyczyła, to tylko popatrzyłam jak na wariata i skłamałam, że wszystko mam w ludziach, bo tu akurat miałabym 100% pewności, że nic nie wróci...
Przesiałam wczoraj u rodziców swoje "zapasy". Gdyby jakimś cudem okazało się, że noszę trojaczki to ilość ubranek nie byłaby problemem. Jakim cudem ja tyle tego nazbierałam?! Chyba z 10 kg :szok: Nie wiem od której strony podejść do tej sterty :errr:

Witam.

Ja szyjkę mam miekka juz od 2 tyg, ale lekow juz nie biorę bo lekarz mowi zeby odstawicw. Macica napina sie kilka razy dziennie wiec luzik.

Co do sprzatania w domu to ja ogarniam wiekszosc, chociaz maz przejął kuchnie. Ja odkurzam codzienie wiec mąż nie ma kiedy bo praca.

Na ból nog pomaga mi goracy prysznic i od razu lepiej jak rozgrzeje nóżki. I spi sie lepie :-).

Pazurki hmmm jakos jeszcze obcinam ale ciężko. Gorzej juz z goleniem nog i części intymnych. Ale ostatnio wyczytalam ze lekarza ginekolodzy nie zwracają uwagi czy tam jest zero czy dżungla ;-)

Ostatnio jestem bardzo ale to bardzo nerwowa,wszystko mnie denerwuje i wkurza na maxa.

A co do slodyczy to wczoraj robilam pączki

Załączniki

• 1454058019911.jpg
    1454058019911.jpg
    47,9 KB · Wyświetleń: 41
Ania jak mogłaś pączki własnej roboty pokazujesz kobiecie w ciąży na diecie cukrzycowej.[emoji12]idę popłakać w kącie[emoji24]

Kustronka oj niedobrze. Oby to był fałszywy alarm bo inaczej szpital Cię czeka i leżenie do samego porodu:no2:. Trzymam &&& za dobre wieści

Co do chłopów to jak dla mnie to duże dzieci. Trzeba im wyprać ugotować, czasem mam wraźenie że Kasjan szybciej mnie posłuch niż mąż. Jedyne na co sam wpadnie to to że ma w piecu zapalić jak jest w domu, a tak wszystko muszę mu mówić. No ale cóż taki to gatunek i co zrobić :sorry2:

Cocosh daj znać jak mężuś

reklama
Zamorduję za te pączki... I to jeszcze z cukrem pudrem... ;)

Napiszę do M, może tym razem mu się uda zapamiętać i kupi.

Kustronka mam nadzieję że to jednak nie wody. Trzymam &&&

A jeszcze wracając do chłopów, mój wczoraj miał wcześniej wyjść z pracy żeby Hanię odebrać i rano mi mówi żebym do niego zadzwoniła żeby nie zapomniał wyjść.. No kurde ręcę opadają...

Do góry