reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Sunajka no dokładnie, głową muru nie przebijesz, są rzeczy których z dziecmi w tym stanie nie zrobimy np nie pójdziemy na gokardy, rower, na konie:-( ale już niedługo będzie można to nadrobić w powiększonym stadzie. Mnie frustruje to że w domu są rzeczy z którymi muszę czekać na faceta, np dzwogneicie na antresole pudła z niesezonowymi ubraniami, czy pranie ręczne kołdry;-)
Jak odkurze i wymuje mopem 80 metrów podlogi na punkcie czystości której mam hopla to nie mam siły na nic więcej, jestem spocona jak mysz i leżę plackiem:-)

reklama
Czesc, oswiadczam , zw jaselka wyszly Tak rewelaacyjnie ze ze szczescia i dumy az sie poplakalam ;)

potem z eS. Pojechaliamy na zakupy i juz mMy kupione prezenty dla wszystkich procz mojego brata...:( musze cos wymyslec jeszcze...

Generalnie jestem dzis tak wymordowana ze padam na twarz... Dobranoc laseczki :*

Xenian dawno nie lepilam ale ja po ulepieniu te które wiem że nie zjemy od razu. Potem do ggarnka z woda i na patelnię.

Xenian ja mroze pierogi, kopytka itp. po ulepieniu bez gotowania. ukladam je blisko siebie, ale tak by sie nie laczyly na plastykowej cienkiej desce. za,razam w tej postaci. a jak juz sie solidnie zmroza wyjmuje deske i je odrywam i wkladam do woreczka i znow do zamrazalki. w ten sposob w woreczku nie sa ze soba poszczepiane i bez problemu potem sie je gotuje.

Hejka!
Dawno mnie tu nie było, a widzę że już pierożki na wigilię zaczynacie mrozić ;-)
A my dziś zaczynamy 27 tydzień, i chyba ostatni w pracy, potem święta i od nowego roku na odpoczynek :-)
Pozdrowionka dla mamusiek i małych skarbeczków w brzuszkach

Agamaja witaj.. no podzielam twój entuzjazm z czasem pracy to też i mój ostatni tydzień pracy w tym roku potem tylko 23 i 30 ego mam zajęcia z dzieciakami ale to 2 godziny dziennie :)

jeśli moge to ponarzekam.. Dziewczyny mam pytanie wy też miewacie takie czuwanie przez sen..? Drugi dzień z rzędu nie spałam całą noc bo sniłam na jawie... i jestem 10 razy tak zmęczona jak zwykle :(

ale cisza..Dziewczyny ja dziś jestem po wizycie.. NIE MAM CUKRZYCY!! no ciesze się jak nie wiem co..:) ale za to dstałam skierowanie na posiew.. ze zwględuna łapiące mnie dość bolesne kolki.. ale mam nadzieje że też będzie dobrze i nie znajdą żadnej bakterii.. a co u Was.. ??? jak po weekendzie?

faktycznie cisza.. wszystkie zajęte przygotowywaniem rzeczy dla maleństwa ;)
Ja wczoraj trafiłam do szpitala. A wszystko zaczęło się w nocy z sb na nd. wstałam w nocy bo obudził mnie ból jak przed miesiączką plus ból pleców, ale zaraz znów zasnęłam. Rano ok 10 znów pojawił się ten sam ból, wstałam z łóżka bo miejsca nie dałam rady sobie znaleźć. Po kilku minutach ból ustał. i się więcej nie pojawił ale ja cały dzień chodząc stwierdziłam, że pojade sprawdzić co się dzieje (godz 19) w szpitalu raz mieli pretensje, zed tak pozno przychodze, pozniej ze po co przyszlam bo tu sie nic nie dzieje. Zastrzyk w tyłek nospa 6 razy dziennie i do domu. Rano do swojego gina. Moja ginka wypisała mi luteine, powiedziała, że jak bedzie bolec to wtedy zaczac brac. Zbadała brzuch i mówi ze jest napiety (co dla mnie wydawało sie tym, ze moj Olek poprostu wypiał tyłek a nie brzuch sie spial) i mowi ze to nie dobrze ze brzuch tak sie spina bo nie powinien. Max 5 razy dziennie. wiec mam dylemat bo ja napiecie brzucha odczuwałam inaczej niz takie wypychanie tyłka. Jestem skołowanam bo juz nie wiem co jest dobrze a co zle i czym sie martwic a czym nie...

reklama
a po nospie ci przechodzi? bo jak mi sie w pierwszej ciazy spinal to mialam tak silne kucia i wlasnei uczucie jak by sie wypychal, no spa - pare minut i jak reka odjal.

aknystuj - super, ze nie masz cukrzycy

motyw z pierogami i tacka super! dzięki! choc ja na swieta nic nie robie :(, to zapamietam na przyszlosc.

Do góry