reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

heloł :-)
było tak pięknie i bez większych dolegliwości. i się skończyło.
od wczoraj całkiem mocno boli mnie spojenie łonowe:baffled:. dziś po nocy ciut mniej bolało, ale jak pochodziłam, to się rozkręca ból.
lektura w internecie nie brzmi zbyt optymistycznie.:eek:.

sofi, słodkie kapciuszki :-)

z@t, zależy jaka pralka może. generalnie jest nadzieja, że nie padnie może :-). nasza ma z 6 lat i na razie śmiga aż miło.
za to okap (5 lat) coś wariuje. niby działa, ale czasami mam wrażenie, że sie rozpadnie, tak warczy dziwnie:nerd:

antytsuJ - jedynym ratunkiem jest chyba odpoczynek. mnie kośc ogonowa bolała w pierwszych miesiącach ciąży, teraz sporadycznie. ale napewno długie siedzenie, leżenie na plecach, chodzenie na obcasach nie pomagają. spórbuj może jakiś masaż od partnera wyprosić :-), kąpiel w wannie, albo ciepłym prysznicem polewaj. no i odpoczynek.
jakby tu nie patrzeć - powoli wkraczamy w III trymestr i organizm domaga się wypoczynku przed godz "0"

Kropelka, pokaż tą wanienkę do zlewu! My Filipa kąpaliśmy w umywalce przez chyba 2-3 miesiace, ale mielismy dużą umywalkę wtedy. teraz się nie da raczej, bo i krany inaczej osadzone niż w tamtej łazience. ale jak mówisz, że jest jakieś takie cudo, to możę się uda coś wykombinować :-)

reklama
Kropelka - smutne takie historie ale prawdziwe. niestety wiele kobiet zyje w klamstwie, myslac, ze to mniejsze zlo.
bellabella wydaje mi sie, ze serducho sie powieksza, bo przeciez nie przestajec kochac tego pierwszego ,ale wydaje mi sie, ze ta milosc bedzie inne, kazde dziecko kochac bede za cos innego
zat fajnie, ze po wizycie a lekow dostalas troszke
xenian co do tranu, to jest on polecany przez to, ze ma witamine D i kwasy DHA. ja biore omegamed + omegapregna wiec nie biore, bo bym dublowala,

a co wy na to by zalozyc watek zakupowy?
co do listy zakupow to kupilam komode kapielowa, trafila sie okazja to kupilam, mamy mala lazienke i ciezko byloby sie pomiescic. a tak w dzien bedzie robila za drugi przewijak wieczorem bedziemy w niej kapac.
zakupy planuje zaczac wieksze w styczniu, teoretycznie wiekszosc rzeczy mam, ale jak tak pomysle, to wciaz jest duzo do kupienia.
tez mysle o przemeblowaniu pokoju, problem jest taki, czy zostawiamy te meble czy kupujemy cos powazniejszego i jakies biurko dla mlodego. narazie myslimy. bardzo podobaja mi sie kolyski i tez sie nad nia zastanawiam. pytanie tylko takie czy na te 3 miesiace to warto wydawac tyle kasy.

z@t ja z Filipem nie moglam z niczym poszalec. zostalam sama na garnuszku panstwa. dobrze, ze bylo to panstwo szwedzkie a nie polskie, bo inaczej bym z glodu padla. jednak i szwedzkie nie rozpieszcza. taka maja tu wszytsko policzone, ze doslownie starcza na styk na utrzymanie. a na okolicznosc narodzin dziecka dostalam smieszna kwote na mieisac przed planowanym porodem. oczywiscie do tego czasu mialam juz wszytsko co potrzebne. gdybym miala za to kwote kupic wszytsko miesiac na przod to nie wiem jakbym to zrobila. bo dali tyle ile zaplacilam za wozek - a byl naprawde jednym z tanszyxh tutaj.
wiec tym razem spelniam swoje marzenia. nie siegam po wszytsko z najwyzszych polek, ale kupuje sprzety bez ktorych z Filipem musialam sie obyc. a moj M nie protestuje. jeszcze zanim zaszlam w ciaze powiedzial, ze chcialby zeby ta ciaza byla dla mnie tak piekna jak to mozliwe. i zebym mogla kupic dla Maluszka to co bede chciala. wiec kupuje. w granicach rozsadku. bo jakos szzcegolnie na kasie nie siedzimy.

Elzbietka mnie juz jakies dwa tyg sie spojenie lonowe odzywa. niby nie jakis wielki bol, ale trudno chicby na moment zapomniec, ze je mam. a jak wiecej pochodze albo przy obracaniu sie na bok to jest naprawde niemilo.
co do a la wanienki to ja tez nie wiedzialam, ze takie cuda istnieja. przypadkiem na to natrafilam. jak sie sprawdzi to wyjdzie potem.
Köp PUJ, Badbalja, Vit - Lekmer.se – Köp barnartiklar online
tak to wyglada jak Dzidzia jest w srodku. na zdjeciu nie ma jak wyglada poza zlewem. jakbym mialamto opisac to jak takie wielkie jabluszko do zjezdzania z gorki na sniegu. a tworzywonz ktorego jest zrobione to takie ni to plastyk ni to pianka- ale taka niechlonaca. ogolnie raczej nizebyt grube, ale miekkie. i ma taka dziurke zeby powiesic na jakims haczyku.

Z@t, super, że wizyta udana i Gosia zdrowo rośnie!:tak: A mówiłam, że chudzinka jesteś.

Elżbietka
, współczuję zgagi i bólu:-(

Krropelka, ten wkład wygląda ciekawie, ale pewnie kupię zwykłą wanienkę, choć faktycznie schylanie się trochę męczące. Ewentualnie będę wstawiać wanienkę pod prysznic, bo mam bardzo płaski brodzik i dużą kwadratową kabinę, najwyżej będę na siedząco obok wanienki :-)

Sofi, ale będzie cukiereczek :-)
Mamusia, to faktycznie dużo wypoczywaj. Ty Justynka też! :tak:
Ja też już patrzę na to ile odpoczynku muszę mieć w ciągu dnia. Deleguję zadania innym w domu, bo jak przesadzę, to brzucho twardy się robi niestety i ciągnie do dołu, to takie dziwne uczucie jakby mi ktoś ciężarki domontował. Jakby mój małż dawał się częściej namówić na masaż pleców to by było cudnie bo choć na razie mi kręgosłup nie dokucza to uwielbiam to odprężenie, ciepło rąk ahhh :-)
Ja trzeci trymestr zaczynam już jutro :szok: A w piątek wizyta :-) Już się nie mogę doczekać, 5 tyg nie widziałam Hani!!!

Co do sprzętów wszelakich to wszystkie, które są związane z wodą (pralka, zmywarka) ubezpieczyliśmy dodatkowo, tzn dokupiliśmy opcję dłuższej gwarancji. Niestety niektóre sprzęty zazwyczaj psują się zaraz po zakończeniu okresu gwarancji, a potem naprawa kosztuje krocie i nie wiesz czy nie bardziej opłaca się kupić nowych rzeczy. A poza tym nawet gościu, który nam montował sprzęt stwierdził, że najlepszą opcją jest "umiejętne" popsucie sprzętu tuż przed upływem gwarancji, bo zazwyczaj producenci się nie bawią w naprawy i po prostu przysyłają nowy... Także tego...

Wątek zakupowy mamy założony tylko w dziale zamkniętym (info dla nowych dziewczyn: o tym jak uzyskać dostęp do działu zamkniętego jest w naszym regulaminie). Został przeniesiony bo ciągle pojawiały się tam ogłoszenia, jakieś dziewczyny wrzucały i było tego spamu pełno.

Ostatnia edycja:
Sofi proszę bardzo ;-)

ż3.jpgżelazo1.jpgż2.jpg
Co ważne:
Pomagają w przyswajaniu: witamina C, soki owocowe, obecność mięsa w posiłku
Utrudniają: mleko, kawa, herbata, napoje tylu cola, produkty bogate w błonnik

I jako bonus kwas foliowy
foliowy.jpg

Załączniki

• foliowy.jpg
    foliowy.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 64
  • ż2.jpg
    ż2.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 69
  • ż3.jpg
    ż3.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 64
  • żelazo1.jpg
    żelazo1.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 76
witaj Urszulkaa i KatarzynkaWiki miłego korzystania z forum
Z@t gratuluję udanej wizyty oby do marca , masz deserki w tabletkach oby pomogły
Co do witamin to ja biorę też jak mi się przypomni ale codziennie to nie mam pregna plus z kwasami
mamusia1987 to się oszczędzaj
sofi89 super kapciuszki i uciekający kotek jak bym go wygłaskała i przytuliła :-)
Kradz to w piątek wizytujemy trzymam kciuki ja mam dość wcześnie bo na 12

Uszyłam sobie poduchę rogala mega dużego do spania robi furorę u córki nazwała go wężem
Przejrzałam ciuszki po Mai wybrałam te nie różowe śpiochy, body, skarpety rajstopki mamy
Muszę uszyć coś wierzchniego w stylu dresików na wyjście na dwór, rożek będzie turkusowo jakiś tam
Maja ale miała frajdę ze składania i oglądania ciuchów pozapinała wszystkie napki poskładał i udostępniła sporą półkę u siebie w szafie na ulokowanie ciuszków w rozm. 56, 62 i 68 więc początek jakoś opękamy.
Reszta wyjdzie w praniu zależy jaki wielki się urodzi
trochę inaczej będzie Maja jest z października a tu marzec zobaczymy
Na pewno brakuje nam ręczników kąpielowych jakiejś czapki na wyjście, otulacza do fotelika mam różowo niebieski z przewagą niebieskiego Maja powiedziała, że nie może być musi być bardziej chłopięcy
Mnie na nieszczęście zaczyna męczyć kaszel, mam szpital w domu wszyscy chorzy ja się trzymam najlepiej ale jedną noc kaszlę a drugą nie dziś kupiłam sobie *spam* syrop,
Czy któraś miała kaszel w ciąży i wie czy coś na suchy uporczywy kaszel jest oprócz domowej mikstury czosnek, miód i cytryna syropku z cebuli

Sunajka, ja mam dopiero wizytę o 18.00 także dłużej poczekam. Ale czekałam dłuuugie 5 tygodni, więc i do wizyty doczekam :tak: To będę trzymać wcześniej za ciebie kciukasy &&& ;-)
Wrzuć fotkę rogala, bo jestem ciekawa jaki wyszedł :-) Mojego mi nawet mąż podkrada pod głowę bo jest taki wygodny. Nie umiem już spać bez niego :szok::rofl2:
Współczuję domowego szpitala. Na Suchy kaszel ja zawsze gotuję siemię lniane i potem przecedzam i dodaję soku malinowego. Ostatnio byłam mono chora, ale kaszel miałam mokry i bardzo uporczywy i gin kazał flegaminę pić. Na szczęście przeszło.
Ciuszków (i większej części wyprawki) mi jeszcze sporo brakuje, ale czekam na poświąteczne wyprzedaże i będę polować.:-)

reklama
Czesc, ja dzis polowalam na spioszki na ciuchach i niestety nic dla chlopaka nie bylo.. Same rozowe ;( ale za to kupilismy z eS. ekstra ogrodniczki jeansowe... Sa poprostu mega.. Co do wiekszych zakupow to czekam na 13nastke.. P.s. Dlatego tez musze jeszcze pracowac , bo inaczej jej nie dostane, a to ma byc kaaiora na wanienki materaz posciel lezaczek-bujaczek i paru innych potrzebnych nam rzeczy... Wymordowana jestem dzis.. Zmykam spac.. Dobranoc mamusie :*

Do góry