reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Ale wieści. Pati Superasnie ze córa i ze okaz zdrowia.
RONI w Wojewódzkim rodziłam i teraz tez chce tam ;) Ja wam pisze ze 18 mam wizytę a to sobota ;) 20 w poniedziałek ciekawe czy mój skarb ujawni sie. Patryk juz zadecydował łóżeczko stać będzie obok jak będzie brat, a jak siostra to w drugim koncie pokoju. Do tego brat będzie miał na imię Piotr;) siostra jest bezienna. Wszystkie zabawki stawia juz na górne pułki i ciagle sprząta bo dzidzia może połknąć i nie moge byc na dole ;) mam nadzieje, ze to sprzątanie to mu szybko nie przejdzie ;)

reklama
Żgutek, mój M widział dużo przy porodzie, łożysko też, bo jakoś nie stał biernie tylko przy mojej głowie. Pomagał dużo. Miskę trzymał jak wymiotowałam, zwilżał mi usta. Najlepsze było jak miałam mega duży skurcz i mówił -spokojnie kochanie, spokojnie. Ja oczywiście w odpowiedzi - Jakie k***a spokojnie, jak to boli. Ale miałam się komu wyżalić, wypłakać, potrzymać za rękę. W życiu nie chciałabym sama rodzić, o nie. I dziewczyny, nie musi to być nasiłe wasz facet, ale ktokolwiek wam bliski. Dziewczyny, warto mieć kogoś przy sobie w tym trudnym momencie.
Ja niestety nie miałam znieczulenia i rodziłam na żywca, że tak powiem. Jeszcze nie ma pani rozwarcia, poczekamy, a potem, och, no już za późno... Rodzimy bez znieczulenia... Ja sobie znieczulenie zrobiłam - gryzłam fotel;-)

Patrycja, serdeczne gratulacje!!! Po mamusi na pewno będzie okazem zdrowia i urody :tak:Czyli otwieracie Piccolo, co? :-D Jednak przeczucie mamy rzadko się myli. Ja też tak od 2 miesiąca byłam już prawie pewna, że mam dziewczynkę (ciekawe czy też się teraz w całej okazałości pokaże i potwierdzi) - Ty też niedługo potem chyba kupiłaś ciuszki dla Różyczki :-)

Żgutek, u mnie co prawda bez krat, ale słoneczko też oglądam zza okna;-)

Natalia, jaki sen! :eek::-D
Ewa, a spałaś sama? Nikt nie narzekał, że dostał nocny łomot od Ciebie? :-D

KasikP, faktycznie zaszalałaś z zakupami :tak:

Kasikz, jesli na biegunkę nic nie pomaga, to możesz spróbować mąki ziemniaczanej. REWELACJA! Albo łyżkę mąki popij wodą/herbatą, albo rozmieszaj w 1/4 szkl i wypij. Smecta działa trochę na podobnej zasadzie.

Roni, kciukasy &&&

kradz, masz rację bo ja też byłam mocno przekonana, że mamy chłopca.. na długo przed tym, jak lekarz potwierdził :) więc mamine przeczucie się sprawdza.
patrycja, gratulacje! Jednak nie będziesz musiała oddawać pięknych sukieneczek, które kupiłaś :) w końcu się Róża ukazała bo ileż kazała czekać w niepewności ;)
anulka_marcowa, właśnie chciałabym, żeby mój narzeczony był ze mną do samej akcji porodowej, chociaż po to, żeby podać wodę czy potrzymać za rękę. Poród może zacząć się dobę przed właściwą akcją, więc nie chcę całą dobę być sama i nie mieć go obok. Dopiero, gdy położna/lekarz zdecyduje, że czas przeć, wtedy wyjdzie na zewnątrz :) taki jest plan, ale wiecie... życie układa różne scenariusze :D

reklama
Patrycja super wiadomość jupiii dziewczynka, cieszę się razem z Tobą. No właśnie dobrze dziewczyny mówią, że opis Mamusi

Kradz ja powiem, że też czułam że jednak będzie u Mnie chłopak, mimo iż bardzo chciałam Juleczkę ale teraz to się cieszę na Wojtusia, gadam z nim bardzo dużo bo chciałabym żeby wszystko było dobrze, musi tak być nie ma innej opcji. Ciekawe czy odziedziczy urodę po Tatusiu bo jak tak to kurcze będzie miał branie He He.

Anulka dzięki coraz bardziej przekonujesz Mnie, że moja decyzja że chcę żeby mój mąż był ze Mną będzie słuszna.

Buziaki
Idę się niebawem położyć bo cisnę biednego Wojtusia

Do góry