reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Halo krejjjzolki:-D
Ale produkcja no pełną parą...
Ja dziś spędzam dzień z mamą bo ma wolne więc nici z moich planów, pół dnia wybierałam firanki bo czas najwyższy coś w oknach powiesić,
teraz pojadłam chwila przerwy i pędzę do teściów
Heven mój mąż zachowuje się TAK SAMO !!!!!!!!!!!!!!!! Od tygodnia chodzi obrażony i tylko zdawkowe zdania puszcza..normalnie jakaś PARANOJAAAA:angry::angry:
ja też ostanio myślałam że czuje ruchy ale moja Pani doktor wyprowadziła Mnie z błędu, że na ruchy to za wcześnie a dwa przy moim super niskim łożysku prędko ich nie poczuję bo ruchy najpierw odczuwa się w dole..tak więc przestałam się wsłuchiwać, w wannie leżeć też mi nie wolno więc w zasadzie NIC mi nie wolno.:dry:
 
reklama
Ana, no to super, że nie będziesz się meczyć! :) Daj przepis na risotto!
Kradz, posłałam, chyba rzeczywiście gołąb wsunął. :( Spoko, jeszcze Cię porwę na obiad. ;)
Mamusia, no to gratuluję córci! :)
Jejku, same dobre i miłe wieści dziś! :D
 
Natalia, specjalnie dla Ciebie :)
Kilka łyżek oliwy z oliwek rozgrzewasz na głębokiej patelni, wrzucasz drobno posiekaną średnią cebulę, podsmażasz, dodajesz 3 ząbki czosnku rozgniecionego praską i smażysz dwie minuty. Wsypujesz 150g ryżu arborio (tego na risotto) i smażysz, aby się zeszklił. Zalewasz kieliszkiem białego półwytrawnego wina i na niewielkim ogniu doprowadzasz do wrzenia, aż ryż wchłonie wino. Wlewasz nabierkę bulionu (najlepiej własny warzywny ale może być instant) delikatnie mieszamy, aż znowu ryż wchłonie bulion. Znowu dolewasz bulion i tak dalej, łącznie z 25 minut do miękkości ryżu. Wrzucasz pokrojone kurki (do risotto niewielkie kawałki grzybów) i rozmrożony groszek. Kiedy już wszystko się poddusi to wsypujesz pół kubka tartego parmezanu, mieszasz, dodajesz garść drobno posiekanej natki pietruszki i 2 łyżki masła. Dokładnie mieszasz, dodajesz pieprz do smaku (soli może nie być potrzeba bo bulion jest słony) i gotowe :)
nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo mój J zjadł aż mu się uszy trzęsły :) ale na pewno wyjdzie, każdemu wychodzi jeśli gotuje kobieta z gorącym sercem (tak mówią ci zaprzyjaźnieni Włosi) :D

Cieszę się, że się zgodzili... żeby tylko w tej mojej durnej szkole w Szczecinie nie robili problemów z papierami albo że nie mam czegoś załatwionego, wszystkich wpisów czy coś i będą kombinować :/ muszę być dobrej myśli :)
 
Ostatnia edycja:
Ana wrzuc przepis na wątek kulinarny. Brzmi pysznie, więc jak tylko skompletuje składniki to na pewno zrobię! :)
Super ze się udało z uczelnią :) oby reszta też poszła gładko :)
 
reklama
ANA pysznie brzmi ten przepis wiem już co zrobię jutro na obiad risotto a teraz wcinam chipsy serowo cebulowe choć wiem że to nie zdrowe
 
Do góry