reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
heven zielononóżki ma moja teściowa, podobno jajeczka królewskie ale mi smakują jak inne. od szczęśliwych kur jak się jaja je to i człowiek szczęśliwy!

Natalia jak będziesz miała problem to ci wyślę pocztą ten zakwas!!:) już kiedyś siostrze wysyłałam. tylko musi być chłodniej żeby się nie popsuł:)

ana89 co za durny przepis i co za bezduszny dziekan!!!! w ogóle ciążówek na tym świecie nie rozumieją!!!!!!!!!!! i co teraz????

sealpup brałam magnez w każdej ciąży na skurcze nóg i nie tylko ale chyba lepiej dawkę z dr skonsultować

Sofi super!!!!!!!!!!! gratuluję! też chcę synka...

KasikP niestety nie ma gdzie się zwrócić... ten kierunek realizowany jest tylko na jednej uczelni w Poznaniu. Na innych są kierunki typu Projektowanie terenów zielonych, Planowanie przestrzenne itp. więc nic mnie nie urządza. To była jedyna opcja w Poznaniu... ech, cóż poradzić? Albo oleję tamte studia i wybiorę coś innego w Poznaniu (tylko szkoda tego roku jeżdżenia i jakieś 10 000 w plecy) albo przeboleję i póki będę mogła to będę jeździła... muszę pomyśleć.
Sealpup ja biorę czasem zwykły magnez kiedy jestem zmęczona i nie słyszałam, że nie wolno :)
kradz co za prześliczne psiaki, wszystkie bym przygarnęła :) :)
sofi gratulacje udanego badania. Teraz już możesz przestać się stresować! :)
kartagina, zgadzam się! mój J przez kilka lat mieszkał w Wielkiej Brytanii i mówił, że jego ciężarna koleżanka nie miała problemu z załatwieniem czegokolwiek na uczelni. Wchodziła bez kolejki (ja czekałam 3 godziny), naginali dla niej przepisy i załatwiali indywidualne nauczanie albo zajęcia dodatkowe o dogodnych dla niej porach, żeby tylko mogła ukończyć szkołę mimo macierzyństwa. U nas to wszystko daleko za Afryką jeszcze...

Ostatnia edycja:
Ana ja rodziłam 2 dzieci na studiach i dodatkowo ciągnęłam jeszcze policealne fryzjerstwo. nie powiem żebym miała problemy. dopasowywali do mnie wszystko chociaż obrony musiałam przenieść na potem bo akurat wypadł poród. tylko wiesz, nie zmieniałam kierunku, a tylko dogadywałam się co do prac, zaliczeń i egzaminów... a od ciebie nie dość że kasy tyle wzięli to jeszcze ze wszystkim pod górkę... a urlop możesz wziąć? szkoda tego czasu ale i szkoda tracić dotychczasową naukę...

kartagina, micela, właśnie dziekanka jest mi kompletnie nie na rękę. Od października nie będę pracować więc chciałam się przenieść nie tylko do Poznania (aby nie dojeżdżać) ale także na studia dzienne, a nie zaoczne. Uważam, że na jakiejś poznańskiej uczelni dałabym radę chodzić do prawie samego końca na zajęcia. A po porodzie kończenie szkoły i wyjścia na egzaminy nie będą problemem, bo mam mamę lub mojego J który zajmie się dzieckiem. A ja studiuję zaocznie w Szczecinie i przede wszystkim te trzydniowe wyjazdy będą po nowym roku praktycznie niemożliwe. Boję się, że nie skończę tej szkoły bo tam żaden wykładowca nie idzie na rękę i nie ma mowy o indywidualnym umówieniu się na egzamin. Jak pojechałam specjalnie żeby pobrać wpisy to nawet mi mojego indeksu w dziekanacie nie wydali bo coś im w systemie nie pasowało i pani do mnie "niech pani jutro przyjdzie". A u mnie to nie jest kwestia podskoczenia w wolnej chwili na uczelnię, tylko 3 godziny drogi w jedną stronę i cały dzień w pracy wolnego...
Szkoda tracić rok nauki, zabrać papiery i iść na inny kierunek od teraz, albo od lutego. Wolałabym, żeby ten rok był zaliczony i żeby wpisać się gdzieś na drugi rok od razu. Ale wygląda na to, że się nie da.. :/ muszę przemyśleć to jeszcze raz i zobaczymy...
W pracy też kocioł, po 12-13 godzin robimy teraz, a mi ta krew z nosa ciągle leci. Mój J twierdzi, ze to przemęczenie, ale pisałyście mi, że to może być kwestia hormonów :)
sofi, ja już nie mogę się doczekać, aż powiedzą mi co mam w brzuchu. Mój dziad jeden nie chce ustalać imion dopóki nie poznamy płci więc czekam z niecierpliwością, abym wreszcie mogła zwracać się po imieniu do dzidzi :)

Kradzież na zakwasie.
Zrobienie zakwasu to latwizna. Wieczorem się miesza 100gram mąki żytniej i 100 ml letniej przegotowanej wody. Stawiamy przykryte w ciepłym miejscu. Rano mieszamy. Wieczorem powtarzamy dosypywanie i dolewanie . Powtarzamy to przez 4 dni. A potem sypiemy składniki ... Ta dam. Ale to chyba powinnam napisać w wątku jedzeniowym :/ wybaczcie :)

Ja mam jeszcze sznaucer a miniaturkę i 400 ł akwarium morskie i kocura kastrata

Załączniki

• 1410797580575.jpg
    1410797580575.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 24
  • 1410797642220.jpg
    1410797642220.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 26
sofi89 gratuluję :-)

Moja koleżanka ma termin na listopada. Początkowo na USG wyszło,że będzie dziewczynka a ostatnio,że chłopiec. Także niespodzianki się zdarzają :-)

Ja się zastanawiam nad dalszym zwolnieniem lekarskim. Ja pracuje jako pakowacz na magazynie. Zimą nie jest za ciepło,tym bardziej teraz kiedy szef dobudował następny magazyn,który nie jest jeszcze zabudowany. Także wiatr hula ;-)
Lekarka niby mówi,że wolałaby żebym odpoczywała. Sama nie wiem co mam zrobić.

reklama
Do góry