reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Akwarium ma dopiero kilka miesięcy więc jeszcze nie ma efektów. Teraz wygląda inaczej. Nowe zdjęcie będzie w środę.

Załączniki

• 1410798748464.jpg
    1410798748464.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 25
Sofi, gratuluję i udanych badań i chłopca.
Co do pomyłki płci, to jak jest zdiagnozowany chłopak, to na 100%, a dziewczynka może się "zmienić" jeszcze w chłopca, bo może przy usg siusiak się "schował".

Ana, bardzo mi przykro. A nie masz możliwości zasięgnąć porady prawnej? Niezależnej? Spróbuj, może da się to jakoś obejść. Powalcz.

Iman, co Ci poradzić... Jesień idzię, wiatr hula, przeciągi, i pewnie praca stojąca? Jeśli masz możliwość iść na zwolnienie to idź. Wiesz, to nie jest praca w biurze czy coś podobnego. Pomyśl co jest dla Ciebie i dziecka najważniejsze.

Pieski... Ech, mojej Heruni już miesiąc nie ma... Pusto w domu...

Przepraszam, że post za postem, ale jak to przeczytałam, to się prawie posikałam ze śmiechy:-)

Twoje ubrania:
>
> Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko
ginekolog potwierdzi ciążę.
>
> Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
>
> Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.
> _____________________________________________________
>
> Przygotowanie do porodu:
>
> Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
>
> Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.
>
> Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
> ______________________________________________________
>
> Ciuszki dziecięce:
>
> Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w
kosteczkę.
>
> Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze
swoimi ubraniami.
>
> Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
>
> Płacz:
>
> Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
>
> Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
>
> Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające
zabawki w łóżeczku.
>
> Gdy upadnie smoczek:
>
> Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
>
> Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
>
> Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
>
>
> Przewijanie:
>
> Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.
>
> Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.
>
> Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
>
>
> Zajęcia:
>
> Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do
zoo, do teatrzyku itp.
>
> Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
>
> Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
> Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz
do opiekunki.
>
> Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
>
> Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli
pojawi się krew. ______________________________________________________
>
> W domu:
>
> Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
>
> Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
>
> Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
>
> Połknięcie monety:
>
> Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
>
> Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
>
> Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
>

Anulka_marcowa praca raczej siedząca,myślę,że współpracownicy nie daliby mi nic dźwigać ale czasami to się człowiek może zapomnieć i coś złapać i podnieść. Muszę to jeszcze przemyśleć. Mam czas do 26.09 :-) Dzięki

anulka marcowa, przeczytałam to mojemu Jurkowi, kulaliśmy się ze śmiechu :D spróbuję się odwołać do Rektora, ale nie wiem czy to przejdzie.... może na innej uczelni spróbuję, trochę inny kierunek i inny program ale może się zgodzą...

heven ja też nie wiem kto tam u mnie w brzuchu łobuzuje ale razem z ojcem dziecka obstawiamy córę :) i nie może być inaczej,
aczkolwiek tak jak mówisz byle by zdrowe było :) a świętuje 25.11 imieniny :)

Ewa&Kubuś jakie piekne zwierzaczkowe szaleństwo :) my chcemy psiaka ale to już po porodzie i choruję na border collie :)

kradz mój dzidz jest blisko bo mam termin na 20.03 ale może go przetrzymam :) 22.03 urodziny ma też mj bratanek więc będzie co świetować :)
sofi 89 gratulacje :)

Iman85 jak masz okazję to odpoczywaj i zbieraj siły na marzec:) potemnie będzie czasu na odpoczynek :)

Anulka_marcowa dobre dobre, też się usmiałam :)

reklama
Ana89 no ja nastrój miałam podły ale po obiedzie tulenie męża i krótki spacer dały na nowo siłę mam nadzieję, że i Tobie wrócił nastrój. Oj przeczytałam kolejną wiadomość, że się nie zgodził na przeniesienie współczuję. Durne przepisy !!!. Ana a konsultowałaś te krwotoki z kimś??

Kropelka fajnie, że się zdecydował na malucha

Ewa fajna tri kolorka moi teściowie mają 2 trikolorki fajne są takie kotki. Woow Ewa jaki zwierzyniec niezły robi wrażenie

Basidrak ale fajne i Twoje kociątka, pomysł z płcią na urodziny superaśny

A propo kotów siedzę sobie teraz pracuję i coś mi stuka w szybę i szura po szybie, kurcze 8 piętro hmm a to kotek sąsiadów przyszedł zawsze przychodzi do nas przez balkon He He to sobie porę znalazł na odwiedziny

Konwalianka niezła aktywność cross fit, krav maga, trzymam kciuki żeby maleństwo było zdrowe

Heven terier rosyjski wielgaśny ale jaki piękny lubię duże psy bardzo

Anet kochana jasne, że pamiętamy kto jest z Nami na forum mimo iż czasem niektóre myślą że są niewidzialne, pluszaki zamiast kwiatów też super

Kradz o przypomniałaś mi o tej stronce kiedyś też na nią trafiłam . Jakie boskie pieski śliczne. Ja miałam też dwa jamniczki.

Sofi no to ekstra wiadomość gratulacje chłopaka

Anulka jak Mnie Twój post rozbawił od razu lepiej
Poczytam was jedynie na dobranoc teraz kończę robotę obejrzę coś krótkiego i się kładę

Ja mam wizytę jutro, już się doczekać nie mogę dopiero o 18 ciągnie Mnie dzisiaj brzuch o wiele bardziej w ogóle jest mega spięty i jak chodzę boli, nie wiem czy to ćwiczenia co wczoraj zapodałam czy dzisiejszy mega nieprzyjemny stres w pracy bo w sumie od niego zaczęłam bardziej czuć ból

Do góry