reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

dziewczyny..jak zrobiłyście subskrycje forum to na górze jest zakładka na skróty..wchodzicie w to i klikacie na sbskrycje wątków i tam wyskakują nasze tematy...ja tak do tego doszłam sobie sama:-):-)

reklama
cześć, dawno się nie odzywałam..wiele przeszliśmy przez ten czas.. od rozpoczęcia roku, poprzez usg genetyczne a na szpitalu kończąc..suma sumarum, liczę, że teraz będzie lepiej..

maluszek mam nadzieję ma się dobrze, choć ostatnie dni nie były dla niego i dla mnie łaskawe..przeszłam ostre zapalenie żołądka, które zakończyło się szpitalem:crazy: moj pierworodny zaliczył grypę żołądkową..ciężkie czasy..

mam nadzieję, że u Was same dobre wieści..trzymam kciuki za wszystkie!

Dobry wieczór :)
Ja po badaniu genetycznym. Robione prywatnie, mój lekarz mnie tam skierował więc 360zł badanie + 100zł za badanie krwi m.in. na PAPPA. Wiem, strasznie dużo i mogłam się postarać o skierowanie na NFZ ale nie wiem, czy by mi dali i czy by mi się udało w tak szybkim czasie umówić... eee tam, ważne, że jestem po badaniu. A więc krótka relacja: przezierność 1.8mm, kość nosowa jest ładna zadarta, przepływ krwi w normie, brzuszek ładny krągły, główka w porządku, wszystkie paluszki u rąk i nóg są. Nie spodziewałam się, że aż tak ładnie będzie widać dzidzię :-):-)
Ruchliwe to moje strasznie. Najpierw miało focha na cały świat i leżało nieruchomo, potem się odwróciło tyłem, a potem podskakiwało na jednej nodze i opadało w dół i tak w kółko :-D lekarz twierdzi, że morfologicznie bobas jest w najlepszym porządku. Jestem spokojna i cieszę się, że można się z Wami podzielić taką radością :)
Wydaje mi się, że mój J aż tak tego nie przeżywa jak ja.... przed badaniem się denerwuję, a po jestem taka uradowana. A on też niby szczęśliwy że wszystko ok, ale furii nie ma. To pewnie tak już z facetami jest ;)

ana89 super,że z dzidziusiem wszystko jest w porządku :-)

Myślę,że jakby Twój facet nosił w sobie dzidziusia to też by to tak przeżywał jak my tu wszystkie :-)

Czas na mnie.

Dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
Ana, gratulacje. Fajne wieści.

Odnośnie porodu... Przemek Kossakowski poddał się symulacji porodu. Ja widziałam w necie, ale było w DDTVN z Wellmanową. Gościu miał skalę skurczy na max 10, ale przy 8 nie wytrzymał. Stwierdził, że tortury, to pestka w porównaniu z porodem. Ciekawe, śmieszne, zerknijcie jak będziecie mieć chwilę.

Super, że wizyty się udały, gratki dla wszystkich razem i dla każdego z osobna.
Trzymałam kciuki za Was więc jutro trzymajcie za mnie :-p.
Wieczorem postaram się dać znać.

Boże jaki mam mętlik w głowie próbowałam zgłębić zasiłki chorobowe i macierzyńskie dla mnie jako osoby prowadzącej działalność gospodarczą.
Po prostu czarna magia :szok:.
Najlepszy tekst każdy oddział zusu może zinterpretować po swojemu przepisy, co więcej dzwoniąc kilka razy z tym samym pytaniem do jednego oddziału możesz otrzymać kilka różnych odpowiedzi, ratunku.
Teraz zazdroszczę mamom na etacie.

Nie toleruję mam pijących alkohol w ciąży i palących papierosy z góry nie przepraszam jeśli kogoś obraziłam na forum
nie toleruję i już siebie można truć ale nie dzidziucha !!!!!!

Natalio 5+ będzie murowane :-).

Dobranoc kochane zus mnie dobił, że już mi się nic nie chce.

Hej kochane ale żeście się rozpisały :-) .
Gratuluję udanych wizyt i trzymam &&&&&&&& za następne .
A u nas co ???
Mdłości i ból gardła masakryczny . Kochane mam pytanko co mogę wziąść na ból gardła , pulkalam woda utleniona bo podobno można ale od razu mam wizytę z porcelana wiec opuściłam ale wiem ze jak nie zadzialam z czymś to na bawię się anginy bo jest z dnia na dzień gorzej :-( kolorowych snów buziaczki

reklama
Sunajka jakie ty cuda kulinarne robisz znow lizalam ekran :p
Anulka dzięki za kopniaka , bo wy o tych grzybkach i grzybkach wiec nabrałam też chęć w ogóle dostawałam kilka razy grzybki od gospodyni i na wyjazd dostałam worek suszonych grzybów

Natalka kciuki za obronę

Charlie bidulka z Ciebie
Madwa, Iman, Ana super że wizyty udane, gratulacje J

Kobita no tak taki widok palącej w ciąży razi, ja teraz jak byłam na urlopie poszłam do sklepu po papierosy i cytrunowke dla męża wiecie jaki sprzedawczyni miała wzrok he he. A propo palenia ponoć jak ktoś pali nałogowo i dużo i nie odrzuci samo w ciąży „lepiej” ograniczyć palenie ale palić bo rzucenie palenia to szok dla organizmu tak jak i ciąża.
Ja przed trochę popalałam ale jak tylko się dowiedziałam to zero, tak samo jak nawet się boje bezalkoholowego piwa pić chociaż wypiłam 2 lechy free teraz na wakacjach

dobrej nocy wam życzę
buziaki

Do góry