reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja się na początku doprawilam klimą w pracy. I też plukanie odpadło zę względu na odruch porcelanowy. Lekarz pozwolił tabletki do ssania na gardło lub tantum verde.

reklama
Jak tam Dziewczyny? Ja spać nie moge i od razu do Was zaglądam - to chyba powoli nałóg :-) narobiłam wczorajsze wpisy, bo wieczorem strasznie bolała mnie głowa, nie do wytrzymania..
Jakże sie cieszę z tych dobrych wieściz wizyt. I powodzenia jutro - uspokoicie sie :-) ja dopiero za tyyyyyydzien... Dziewczyny a czym sie różni usg genetyczne od przeziernosci? Bo zylam w przekonaniu że to to samo :-)

a co do palcyh pijacych itp. matek to mnie krew zalewa na sam widok. a podobne mordercze odczucia mam jak widze mamusie kopcace maluchom prosto w twarz na placu zabaw.... kiedys bedac w chinskiej knajpie w srodku widzialam jak na zewnatrz przy stolikach zasiadla mloda mama. w wozku miala na oko roczne dziecko. jej facet przyniosl zarcie a ona odkrecila butelke malucha i nalala w nia coca-coli z puszki. po czym ladnie zasmoczkowala i podala dziecku. do tego do reki wielki chips krewetkowy. a na to wszytsko wyjela fajke i zaczela puchac dymem w strone wozka. bylam w szoku...

:szok::szok::szok: szok!!!!!!!!!!!!!!!! o matko !!!!!!!!!!!!

Co do palenia... jestem osobą palacą niestety....... ale!!! w żadnej ciąży nie wypaliłam nawet pół papierosa!!!!! nawet nie pomyślałam o tym!!!!! zawsze głosno i prosto w oczy mówię palącym koleżankom w ciąży co o tym myślę...:angry:... aaa tak słyszałam o tym, że niby lepiej nie rzucać jak ię nałogowo pali... ale dla mnie to zwykłe wymówki i w dodatku śmieszne.... nikt mi nie wmówi, że palenie i trucie dziecka dymem jest lepsze niż rzucenie...ale wszystko zalezy od motywacji kobiety... i hierarchii wartości...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

a poza tym....

jestem po badaniu.... stres i obawy jakie mi towarzyszyły są nie do opisania... myślałam, ze zemdleję na leżance a później łzy same płynęły jak grochy ...

PRZEZIERNOŚĆ 1,3 :-):-):-) cała reszta w normie!!!! wszystko pięknie, bardzo dokładnie obejrzeliśmy maleństwo, główkę, serduszko, brzuszek, kończyny.... wszystko super.... jedna wielka ulga..... trochę pozytywnych myśli więcej.... teraz oby do połówkowych..... i w końcu zacznę się cieszyć i robić wyprawkę.... boję się, ale nie mogę sie doczekać...

Mój maluszek ciągle drapał się po głowie i pchał paluszki do buzi .... słodki widok:tak:

Dzień dobry Kochane Marcóweczki

Bachuta :-) każda z Nas ma ten nałóg ale jakże przyjemny, ja tam tęskniłam za Wami jak byłam na urlopie, z mężęm cudownie ale wiecie babskie ploteczki i wiesci o przebiegu ciąży, no on mi nie poopowiada ale i tak kochany zjadał wszystko co ja towarzyszy nie ma co :-).

Rurka
ja też sobie nie wyobrażam palenia w ciąży cieszę się że Mnie od popalania odrzuciło z resztą jak piszecie świadomość że się nosi pod sercem dzieciątko jest tak silna, że chyba bym na głowę upadła trując.

Już je kocham i czekam niecierpliwie na podgladanie na USG, na pierwsze ruchy, bulgotki są przyjemne nawet jeśli to jelita he he, marzę żeby już czuć ruchy.

Udanych wizyt jeśli któraś ma dzisiaj

Dnia bez porcelanki

Ja od dzisiaj rozpoczynam w końcu ćwiczenia regularnie tylko poszukam jakichś fajnych dla mamusiek

Pozdrawiam

Hej kciuki za wizyty dzis I Tobie Natalia powodzenia na obronie :) !!!! Bedzie 5 jak nic jak nie 5,5!!!

Rurka ciesze sie ze wizyta udana,super wiesci!!

Zgutek tez czekam na ruchy ale podobno w pierwszej ciazy trzeba sie naczekac troche :(

Kradz na bol gardla mozesz wykupic tabl do ssania *spam* oraz syrop to dla kobiet w ciazy i pomaga...otaz pluczenie gardla woda z sola
Gratuluje udanuxh wizyt:))super
Heven mwningokoki nie sa tanie kolo 200zl

Dzień dobry!

Kobita, dzięki ale to Karola biedna cierpi na ból gardła. Choć dziś u mnie taka pogoda ze trzeba uważać żeby czegoś nie złapać.
Taka byla ulewa w nocy, burza z piorunami szok! I się ochodziło, a wczoraj mieliśmy ponad 25 stopni.

Natalia, trzymam kciuki za obronę! &&& wiadomo ze będzie 5 :D

I oczywiście wielkie &&&&&& za dzisiejsze wizyty!!! Heven, Sunajka, nie wiem czy dobrze pamiętam że Wy dziś? :)

Rurka, super wieści :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do pierwszych ruchów to wczoraj pan doktor powiedział mi że jak jestem taka drobna i szczupła to na pewno ruchy poczuje wcześniej niż piszą w Książkach... więc to kwestia indywidualna i wcale może nie trzeba czekać do 19 czy 20 tc ;)

Do góry