reklama
Jak tam Dziewczyny? Ja spać nie moge i od razu do Was zaglądam - to chyba powoli nałóg :-) narobiłam wczorajsze wpisy, bo wieczorem strasznie bolała mnie głowa, nie do wytrzymania..
Jakże sie cieszę z tych dobrych wieściz wizyt. I powodzenia jutro - uspokoicie sie :-) ja dopiero za tyyyyyydzien... Dziewczyny a czym sie różni usg genetyczne od przeziernosci? Bo zylam w przekonaniu że to to samo :-)
Jakże sie cieszę z tych dobrych wieściz wizyt. I powodzenia jutro - uspokoicie sie :-) ja dopiero za tyyyyyydzien... Dziewczyny a czym sie różni usg genetyczne od przeziernosci? Bo zylam w przekonaniu że to to samo :-)
rurka
Fanka BB :)
a co do palcyh pijacych itp. matek to mnie krew zalewa na sam widok. a podobne mordercze odczucia mam jak widze mamusie kopcace maluchom prosto w twarz na placu zabaw.... kiedys bedac w chinskiej knajpie w srodku widzialam jak na zewnatrz przy stolikach zasiadla mloda mama. w wozku miala na oko roczne dziecko. jej facet przyniosl zarcie a ona odkrecila butelke malucha i nalala w nia coca-coli z puszki. po czym ladnie zasmoczkowala i podala dziecku. do tego do reki wielki chips krewetkowy. a na to wszytsko wyjela fajke i zaczela puchac dymem w strone wozka. bylam w szoku...
szok!!!!!!!!!!!!!!!! o matko !!!!!!!!!!!!
Co do palenia... jestem osobą palacą niestety....... ale!!! w żadnej ciąży nie wypaliłam nawet pół papierosa!!!!! nawet nie pomyślałam o tym!!!!! zawsze głosno i prosto w oczy mówię palącym koleżankom w ciąży co o tym myślę...... aaa tak słyszałam o tym, że niby lepiej nie rzucać jak ię nałogowo pali... ale dla mnie to zwykłe wymówki i w dodatku śmieszne.... nikt mi nie wmówi, że palenie i trucie dziecka dymem jest lepsze niż rzucenie...ale wszystko zalezy od motywacji kobiety... i hierarchii wartości...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a poza tym....
jestem po badaniu.... stres i obawy jakie mi towarzyszyły są nie do opisania... myślałam, ze zemdleję na leżance a później łzy same płynęły jak grochy ...
PRZEZIERNOŚĆ 1,3 :-):-):-) cała reszta w normie!!!! wszystko pięknie, bardzo dokładnie obejrzeliśmy maleństwo, główkę, serduszko, brzuszek, kończyny.... wszystko super.... jedna wielka ulga..... trochę pozytywnych myśli więcej.... teraz oby do połówkowych..... i w końcu zacznę się cieszyć i robić wyprawkę.... boję się, ale nie mogę sie doczekać...
Mój maluszek ciągle drapał się po głowie i pchał paluszki do buzi .... słodki widok
Żgutek
Dzień dobry Kochane Marcóweczki
Bachuta :-) każda z Nas ma ten nałóg ale jakże przyjemny, ja tam tęskniłam za Wami jak byłam na urlopie, z mężęm cudownie ale wiecie babskie ploteczki i wiesci o przebiegu ciąży, no on mi nie poopowiada ale i tak kochany zjadał wszystko co ja towarzyszy nie ma co :-).
Rurka ja też sobie nie wyobrażam palenia w ciąży cieszę się że Mnie od popalania odrzuciło z resztą jak piszecie świadomość że się nosi pod sercem dzieciątko jest tak silna, że chyba bym na głowę upadła trując.
Już je kocham i czekam niecierpliwie na podgladanie na USG, na pierwsze ruchy, bulgotki są przyjemne nawet jeśli to jelita he he, marzę żeby już czuć ruchy.
Udanych wizyt jeśli któraś ma dzisiaj
Dnia bez porcelanki
Ja od dzisiaj rozpoczynam w końcu ćwiczenia regularnie tylko poszukam jakichś fajnych dla mamusiek
Pozdrawiam
Bachuta :-) każda z Nas ma ten nałóg ale jakże przyjemny, ja tam tęskniłam za Wami jak byłam na urlopie, z mężęm cudownie ale wiecie babskie ploteczki i wiesci o przebiegu ciąży, no on mi nie poopowiada ale i tak kochany zjadał wszystko co ja towarzyszy nie ma co :-).
Rurka ja też sobie nie wyobrażam palenia w ciąży cieszę się że Mnie od popalania odrzuciło z resztą jak piszecie świadomość że się nosi pod sercem dzieciątko jest tak silna, że chyba bym na głowę upadła trując.
Już je kocham i czekam niecierpliwie na podgladanie na USG, na pierwsze ruchy, bulgotki są przyjemne nawet jeśli to jelita he he, marzę żeby już czuć ruchy.
Udanych wizyt jeśli któraś ma dzisiaj
Dnia bez porcelanki
Ja od dzisiaj rozpoczynam w końcu ćwiczenia regularnie tylko poszukam jakichś fajnych dla mamusiek
Pozdrawiam
Hej kciuki za wizyty dzis I Tobie Natalia powodzenia na obronie !!!! Bedzie 5 jak nic jak nie 5,5!!!
Rurka ciesze sie ze wizyta udana,super wiesci!!
Zgutek tez czekam na ruchy ale podobno w pierwszej ciazy trzeba sie naczekac troche
Rurka ciesze sie ze wizyta udana,super wiesci!!
Zgutek tez czekam na ruchy ale podobno w pierwszej ciazy trzeba sie naczekac troche
Patrycja2301
Na szczęście coraz lepiej śpię nie budzę się i nie wiercę w końcu.
Udanego dnia kobitki :*
Udanego dnia kobitki :*
kradz
Dzień dobry!
Kobita, dzięki ale to Karola biedna cierpi na ból gardła. Choć dziś u mnie taka pogoda ze trzeba uważać żeby czegoś nie złapać.
Taka byla ulewa w nocy, burza z piorunami szok! I się ochodziło, a wczoraj mieliśmy ponad 25 stopni.
Natalia, trzymam kciuki za obronę! &&& wiadomo ze będzie 5
I oczywiście wielkie &&&&&& za dzisiejsze wizyty!!! Heven, Sunajka, nie wiem czy dobrze pamiętam że Wy dziś?
Rurka, super wieści
Kobita, dzięki ale to Karola biedna cierpi na ból gardła. Choć dziś u mnie taka pogoda ze trzeba uważać żeby czegoś nie złapać.
Taka byla ulewa w nocy, burza z piorunami szok! I się ochodziło, a wczoraj mieliśmy ponad 25 stopni.
Natalia, trzymam kciuki za obronę! &&& wiadomo ze będzie 5
I oczywiście wielkie &&&&&& za dzisiejsze wizyty!!! Heven, Sunajka, nie wiem czy dobrze pamiętam że Wy dziś?
Rurka, super wieści
Ostatnia edycja:
reklama
Co do pierwszych ruchów to wczoraj pan doktor powiedział mi że jak jestem taka drobna i szczupła to na pewno ruchy poczuje wcześniej niż piszą w Książkach... więc to kwestia indywidualna i wcale może nie trzeba czekać do 19 czy 20 tc