reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Cześć dziewczyny :)
Co do facetów to ja nie mogę narzekać. Oczywiście czasami działa mi na nerwy, ale pokrzyczę i robi się potulny. Rozmawia z brzuszkiem i już planuje co i jak.
Jestem w połowie 12 tygodnia i wszystkie nieprzyjemne objawy praktycznie minęły. Najbardziej męczą mnie bóle głowy. Z zapraciami nie miałam na szczęście jeszcze problemów.
Dzisiaj idziemy na usg :)) troszkę się denerwuję, ale wierzę że będzie dobrze.

reklama
Patrycja dajesz mi nadzieję że za trzy tygodnie objawy miną ;) że przestanę przesypiać popołudnia i nie będą zdarzac się takie sytuacje jak dzisiaj :) czekam z niecierpliwością! :) i trzymam kciuki za twoją dzisiejszą wizytę

Patrycja &&&& za wizytę i koniecznie wrzuć fotkę maleństwa :tak: i czy uczucie zmęczenia też minęło???;-) podobnie jak anie89 mi też dajesz nadzieję:tak:
Co do wyliczeń pierwszego trymestru ja korzystam z belly best friend i na podstawie OM wylicza mi iż od 12.09 zaczynam drugi trymestr i to jest równo 13 tydzień.

Patrycja trzymam kciuki i dawaj od razy sprawozdanie jak po wizycie...jak ci zazdroszczę...ja dopiero 19 sierpnia!!!!
wczoraj na moim bufecie(czyt.biuście)pojawiły się niebieskie żyłki...dopiero teraz!!!
ta ciąża w ogóle jakaś inna od poprzednich,ale nie narzekam!!!
a i małżonek przyniósł mi drabinę żebym mogła firanki zdjąć!!!

ja korzystam z kalendarz ciąży wg. Haczewskiego i tam mi wychodzą dwie daty końca pierwszego trymestru...wg OM i od zapłodnienia...

Ostatnia edycja:
Ja mam spokojną glwe jeśli chodzi o pracę. W kwietniu kończy mi się umowa a powiedziano mi ze moje miejsce będzie na mnie czekać. :)
Ja się boję rozstępów na brzuchu. Już zaczynam smarować specyfikiem.

Zmęczenie zupełnie nie minęło, ale jest dużo lepiej. Nie mam takich nagłych ataków śpiączki tylko po prostu potrzebuję się na chwilę położyć.
Po wizycie dam znać :)

Witajcie dziewczyny, umieram dziś. Już 4 razy porcelana, chyba żołądek wypluję. Popijam właśnie kompot truskawkowy, tylko on mi w poprzedniej ciąży pomagał. Jutro zaczynamy 11 tydz. a jest coraz gorzej.

Powodzenia na USG! &&& :-) Ja dopiero za 2 tyg wizyta i podglądanie bejbusia.

Za pirwszym razem i tak było gorzej, chyba pobiłam wtedy wszelkie rekordy. Nawet głowy z poduszki ruszyć nie mogłam, bo od razu leciałam do wc. W końcu z krwawiącym przełykiem trafiłam do szpitala. 20 kroplówek w 3 dni, mocne leki i wróciłam do żywych. Niestety lek wycofano bo był szkodliwy... Mogliby coś nowego znaleźć... no, to się pożaliłam. Wracam do kompotu i sutaszu....

reklama
Do góry