reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Koniec pierwszego trymestru liczy się zwykle od OM chyba że ktoś ma nieregularne cykle, inny termin wyliczony na podstawie monitoringu etc. I jest to 12 tygodni ciąży, magiczne 12 tc po których już tylko 1 na 50 ciąż ulega utracie...
To tak gwoli pomądrzenia się:-D na serio to w kazeej ciąży 12 tygodni to był koniec pierwszego trymestru, 28 tc koniec drugiego.
kupuję sobie poduszkę ciążowa, bo już czuję kręgosłup, mam chorobę zwyrodnieniowa, obciążenia po trenowaniu akrobatyki, przez to już pewnie zwiotczale mięśnie i co rusz boli, do tej pory miałam serie ćwiczeń codziennie do zrobienia ale one opieraly się na miesniach brzucha, więc mam urlop i czuję że będę cierpieć. Ta poduszka ponoć pomaga. Macie może jakieś doświadczenia z poduszką ciążową?

Basidrak wszystko na paracetamolu możesz brać czyli paracetamol, apap i są pewnie też inne leki. Ja w pierwszej ciąży byłam tak zdesperowana bólem kręgosłupa ( dzień i noc bez przerwy ostry ból) że mi ginka przepisala w małych ilościach maść przeciwbólową i trochę pomagało, do tego gorący termofor( gorący na zasadzie odwrócenia uwagi od bólu) i jakoś wkoncu się przyzwyczaiłam i dałam radę funkcjonować. A Tobie nie pomoże ciepła woda Basidrak?

Witam sie w drodze do pracy :) czeka mnie dzis rozmowa z szefem ale sie boje....

Chyba Sealpup ma ta poduszke albo planuje kupic,nie pamietsm,ale chetnie poslucham :)

A no mam ta poduszkę w kształcie litery C. Myślę że pomaga na tyle ile sie da i na pewno warto się zaopatrzyć tym bardziej że przydaje się potem przy karmieniu.

Obudzilam sie w podlym humorze. Dobrze że tylko dziś do pracy i jutro lecę do Polski.

Basidrak, garatuluję fajnego kropka:-)

Dzień znów upalny się zapowiada... Ale w pracy mogę sobie ustawić wygodną klimę i da się funkcjonować.
Głodna jestem jak wilk. Wlaśnie gotuję sobie jajka... I zjem z majonezem i ze szczypiorkiem... Mniam.

Miłego dni dziewczyny i obyśmy dzisiaj miały lepsze nastroje i żeby nasi faceci dali nam trochę oddechu i się nie czepiali. Myśmy się wkońcu wczoraj pokłócili. Poryczałam się okrutnie. Ale chyba trochę atmosfera się oczyściła, bo po północy sie pogodziliśmy i było milutko. Na jak długo to zobaczymy...

hej laseczki:) widze ze troszkę ponarzekałyscie na swoich cudownych, chyba nikt nie jest idealny niby mój rozumie, pomaga, karze odpoczywac w wielu rzeczach wyręcza, chodzi na usg ale trzeba mu wszystko palcuszkiem pokazac, jak pokaze nie ma problemu ale jak nic nie powiem wszystko lezy odłogiem....a ja tak bym chciała zeby czasami sie wział sam za siebie.... takze nikt nie jest idealny....my tez nie;) bo przeciez jak robi to czy tak ciezko jest mi mu poprostu wskazac??? no własnie a ja marudze;)

Basidrak mozesz paracetamol a na ból żołądka piłam siemie lniane: 2 łyczeczki siemienia zalewałam wrzatkiem do połowy kubka a reszte zalewałam zimnym mlekiem, dwa razy dziennie i dyskomfort minął...takze spróbuj...

Patrycja trzynmam kciuki za dzisiejsza wizyte!!!

reklama
Witam,
Micela powodzenia w pracy będzie dobrze :-)
No oby dzisiaj już nic nie wisiało w powietrzu
Miłego dnia dziewczyny

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry