reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Kobita nie miałam cytologii, bo robiłam w kwietniu. I wymazu z pochwy tez nie, ale zapytam o to w luxmedzie. Troche nie kumam tego prowadzenia ciazy. Nic nie mam w jednym miejscu. Na USG prenatalne tez ide gdzie indziej, bo mam skierowanie do poradni genetycznej. Taka sie troche bezpańska czuję. Buuuu...

Hej ja tez pisze mało ale czytam caly czas. Gorąco u nas strasznie i w pracy ciezko bylo wytrzymac. Ja właśnie zaliczylam drzemke bo obudziłam sie o 4. Do tego dziecko nas ciągnie na basen a oboje mamy zero energii.

Kobita ja brałam w pierwszym trymestrze drugiej ciąży namastatyne czy jakoś tak.
Czyli wszystkie zamieniamy się w pryszczate nastolatki.
Ja pewnie dzisiaj idę z przyjaciółką potańczyć, taki mam zamiar, a czy będę w formie to nie wiem, wiem że nie chcę się zamykać w domu bo to mnie dołuje, może m też wyciagne

mali no ja właśnie jak pójdę we wtorek to bym chciała sprawdzić, czy może już widać będzie, albo słychać? :) zobaczymy. Ważne, żeby było wszystko w porządku :)
ja też mam na dekolcie takie krostki jakieś, ale nie bardzo dużo i nie swędzące więc to żadne uczulenie. Chyba hormony. Na twarzy nic na szczęście :) trzymajcie się zdrowo

Czy uzywacie juz cos na rozstepy? Ja zaczelam bephanten mama , smaruje brzuch i uda bo mam sklonnosc do rozstepow..
Tylko czy mozna tym smarowac piersi? Znacznie sie powiekszaja i troche zrobily sie rozstepy..

Teraz odpoczywam. Dziś piękna pogoda to szalałam na działce. Ale po 5 godzinach mam dość. Wzięlam sobie urlop "pracowniczy", żeby nadrobić zaległości w domu i w ogrodzie, bo ostatnio na nic nie miałam czasu.
ja też walczyłam z trądzikiem, ale przeszło na szczęście. Wysypało mnie kilka dni przed spodziewaną miesiączką i tydzień po jej nie pojawieniu się. Ale jakoś samoistnie zniknął.
Dzisiaj nawet śpiąca nie jestem, choć po takim wysiłku o 21 szej padnę :-D.

Co do rozstępów, to na piersiach zostały mi po pierwszej ciąży, więc już od tygodnia smaruję, bo rosną. Mój mąż już się szczerzy z tego powodu. Brzuch też smaruję. Na razie oliwką, a potem przerzycę się na coś konkretniejszego.

Ostatnia edycja:
No, doczytałam was :)
Pozdrawiam z dusznej Szklarskiej Poręby. Jestem okropnie zmęczona, pobudka o 3 w nocy i 7 godzin jazdy, zwiedzanie itd..... padam. I jeszcze kręgosłup zaczyna doskwierać.

U mnie żadnych krostek nie znalazłam na szczęście, a na rozstępy nic nie smaruję, nic nie zauważyłam nowego, ale mam pełno starych :-( pomimo, że wtedy stosowałam specjalny krem.

Dowiedziałam się, że doraźnie można zastosować na mdłości aviomarin - przy mojej chorobie lokomocyjnej chyba bym tu dziś nie dotarła.

reklama
Cześć dziewczyny.
Witam nowe nowe marcowe mamy.
Normalnie dziś jestem szczęśliwa zero mdłości, nawet kiełbaskę z grilla z ogóreczkiem pochłonęłam :-).
Na rozstępy jeszcze nic nie stosuje poprzednio była mustella i zero rozstępów nigdzie.:-)

Do góry