reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Dziewczyny jak to jest jak sie idzie do lekarza tylko na usg a nie na wizyte? Nadal mi powie czy serce bije i czy wszystko jest ok, tak? Bo mama mi zarezerwowala usg i wizyte osobno (tak akurat robia w tej klinice) i z wizyty chyba zrezygnuje bo lekarka ma slabe opinie. Potrzebne mi tylko usg tak naprawde, ciaze i tak mi prowadza w UK.

reklama
Dziewczyny jak to jest jak sie idzie do lekarza tylko na usg a nie na wizyte? Nadal mi powie czy serce bije i czy wszystko jest ok, tak? Bo mama mi zarezerwowala usg i wizyte osobno (tak akurat robia w tej klinice) i z wizyty chyba zrezygnuje bo lekarka ma slabe opinie. Potrzebne mi tylko usg tak naprawde, ciaze i tak mi prowadza w UK.
ja w Polsce zawsze chodziłam prywatnie i na każdej wizycie miałam usg
ale po co Ci wizyta, skoro chcesz tylko maluszka zobaczyć?

dziewczyny, a ile razy w tej ciąży miałyście już USG?
ja miałam raz, prawie 2 tyg temu.
i korci mnie starsznie by zrobić znowu, zwłaszcza, że zbliża się moment, kiedy druga ciąża przestała się rozwijać...

Przyszłam się przywitać :)
To moja trzecia ciąża. Mam 3 letniego synka, z na koniec kwietnia poroniłam drugą. Teraz powinno być raczej dobrze. Za pierwszym razem staraliśmy się ponad pół roku a w kolejnych zaskakiwało za pierwszym razem :) Niestety dopadły mnie straszne mdłości jak przy pierwszej. Wtedy to do szpitala trafiłam aż. Pomógł mi pewien lek, który teraz niestety jest wycofywany. No cóż, będę leżeć i haftować ;) Za 3 dni jedziemy na urlop...jak ja zniosę drogę przy dodatkowej chorobie lokomocyjnej...

Ale wszystko będzie dobrze, prawda? :D
I miałam już 2 USG
Przy okazji spytam, robiła któraś badanie na przeciwciała parwowirusa?

Pozdrawiam w ten duszny i burzliwy dzień ;)

Joanna-mama Hani oby :) musisz wypiczac przed ciezkimi 8 miesiacami :)

Ewa&Kubus witaj!! Na pewno wszystko bedzie dobrze, mnie tez dopadaja mdlosci niestety, szczegolnie w nocy taki chyba urok ciazy. Szczerze, to nie wiem czy kiedys zdecyduje sie na drugie..Jednak ciaza to ciezki czas, a to dopiero sam poczatek...

reklama
Kobita chodze do Luxmedu, ate tam jest ciulowa opieka, wiec chodze do prywatnego gina juz od dawna - dr Elias we Wrocławiu. Chciałabym rodzic na Borowskiej. Znam tam sporo osób, wiec moze bedzie ok? Znieczulenie jest i podobno bez problemu zrobią cesarkę jakby co. O Oławie słyszałam dobre opinie, ale nie ma najlepszej opieki dla noworodka, ajakby co.... Wole dmuchać na zimne. Poza tym nie ma sensu z mojej perspektywy dojeżdżać do szpitala poza miasto. Jak juz bedziemy miały widoczne brzuszki to musimy sie spotkać na soczku:)) wybierasz sie na zwolnienie lekarskie? Ja chyba od 1 sierpnia, bo nie daje troche rady z tymi rozjazdami, wczoraj musiałam zjechać z autostrady na godzinną drzemkę, bo zasypialam za kierownicą.

Do góry