reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Dziewczyny jak to jest jak sie idzie do lekarza tylko na usg a nie na wizyte? Nadal mi powie czy serce bije i czy wszystko jest ok, tak? Bo mama mi zarezerwowala usg i wizyte osobno (tak akurat robia w tej klinice) i z wizyty chyba zrezygnuje bo lekarka ma slabe opinie. Potrzebne mi tylko usg tak naprawde, ciaze i tak mi prowadza w UK.

reklama
Dziewczyny jak to jest jak sie idzie do lekarza tylko na usg a nie na wizyte? Nadal mi powie czy serce bije i czy wszystko jest ok, tak? Bo mama mi zarezerwowala usg i wizyte osobno (tak akurat robia w tej klinice) i z wizyty chyba zrezygnuje bo lekarka ma slabe opinie. Potrzebne mi tylko usg tak naprawde, ciaze i tak mi prowadza w UK.
ja w Polsce zawsze chodziłam prywatnie i na każdej wizycie miałam usg
ale po co Ci wizyta, skoro chcesz tylko maluszka zobaczyć?

dziewczyny, a ile razy w tej ciąży miałyście już USG?
ja miałam raz, prawie 2 tyg temu.
i korci mnie starsznie by zrobić znowu, zwłaszcza, że zbliża się moment, kiedy druga ciąża przestała się rozwijać...

Przyszłam się przywitać :)
To moja trzecia ciąża. Mam 3 letniego synka, z na koniec kwietnia poroniłam drugą. Teraz powinno być raczej dobrze. Za pierwszym razem staraliśmy się ponad pół roku a w kolejnych zaskakiwało za pierwszym razem :) Niestety dopadły mnie straszne mdłości jak przy pierwszej. Wtedy to do szpitala trafiłam aż. Pomógł mi pewien lek, który teraz niestety jest wycofywany. No cóż, będę leżeć i haftować ;) Za 3 dni jedziemy na urlop...jak ja zniosę drogę przy dodatkowej chorobie lokomocyjnej...

Ale wszystko będzie dobrze, prawda? :D
I miałam już 2 USG
Przy okazji spytam, robiła któraś badanie na przeciwciała parwowirusa?

Pozdrawiam w ten duszny i burzliwy dzień ;)

Joanna-mama Hani oby :) musisz wypiczac przed ciezkimi 8 miesiacami :)

Ewa&Kubus witaj!! Na pewno wszystko bedzie dobrze, mnie tez dopadaja mdlosci niestety, szczegolnie w nocy taki chyba urok ciazy. Szczerze, to nie wiem czy kiedys zdecyduje sie na drugie..Jednak ciaza to ciezki czas, a to dopiero sam poczatek...

reklama
Kobita chodze do Luxmedu, ate tam jest ciulowa opieka, wiec chodze do prywatnego gina juz od dawna - dr Elias we Wrocławiu. Chciałabym rodzic na Borowskiej. Znam tam sporo osób, wiec moze bedzie ok? Znieczulenie jest i podobno bez problemu zrobią cesarkę jakby co. O Oławie słyszałam dobre opinie, ale nie ma najlepszej opieki dla noworodka, ajakby co.... Wole dmuchać na zimne. Poza tym nie ma sensu z mojej perspektywy dojeżdżać do szpitala poza miasto. Jak juz bedziemy miały widoczne brzuszki to musimy sie spotkać na soczku:)) wybierasz sie na zwolnienie lekarskie? Ja chyba od 1 sierpnia, bo nie daje troche rady z tymi rozjazdami, wczoraj musiałam zjechać z autostrady na godzinną drzemkę, bo zasypialam za kierownicą.

Do góry