reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Laski co do zimy to spokojnie...mój mąż kazał przekazać,że zimy w tym roku nie będzie..bo on jeszcze węgla nie kupił!!!!

Margerita mi liście malin w pierwszej ciąży nic a nic nie pomogły..także tego liście odpuszczam..soczek własnej roboty i malinki...pycha!!!!

Iman super,że wizyta się udała!!!!!

ja mam dzisiaj na obiad śledzie w śmietanie i ziemniaczki i robię już na jutro kapuśniak...

Zarunia,ale cisza jest do 6 rano...na bank bym dzwoniła na SM albo policję!!!!
mój znajomy miał podobnie ..zrobił im parę numerów i ma spokój

heven podziekuj mężowi za dobre wieści odnośnie zimy:-D
Co do sąsiadów to ciagle coś działam w SM ale ostatnio pan mnie trochę zlał więc Waldek mój się wkurzył i powiedział, że pójdziemy razem :) Powiem, że jak nic z tym nie zrobią to będą mieli ze mną problem bo i ja zaczę olewać ciszę nocną :)
Lilka już zaciera małe rączki i cieszy się na słodką zemstę:-D

a tak swoją drogą, to te co mają krzaczki malin to polecam zebranie liści malin, zasuszenie i picie przed terminem porodu :)
u mnie już ładnie się ususzyły i czekają na marzec.

ja piłam herbatkę, ale kupioną w aptece..nie wiem czy pomogła, ale urodziłam w 38tc :)

Iman - super, ze dobre wieści!

u mnie dziś fasolka szparagowa z piersia z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem..jakoś nie mam ochoty na węglowodany

na wizycie pytałam także o hemoroidy - mam po I porodzie i jakby któraś chciała, to mam spisane nazwy czopków i maści

konwalianka to ja poproszę bo u mnie coś się chyba dzieje a zapomniałam zapytać lekarza co mogę sobie zakupić :)

Ostatnia edycja:
haven - ale nie zaszkodzi, w sumie na porodówce byłam nie całe 3h. pić zamierzam, bo dłużej nie zamierzam :)
iman - super, ze wszystko ok. jak wrażenia małżonka?

widzicie jak ja dzielnie pracuję, robię sobie przerwę na forum co jakiś czas, by odpocząć.
obiadek mam z wczoraj, wiec nic nowego nie robie :)

Margerita ..w pierwszej piłam z liści malin(przenosiłam młodego) i od pierwszych ,delikatnych bóli do trzymania młodego w ramionach minęły 4 godziny a w drugiej nie piłam nic z malin(córkę urodziłam 16 dni przed terminem) i od pierwszych,delikatnych bóli do trzymania małej w ramionach minęło...uwaga 1 h i 34 minuty!!
słyszałam o tabletkach z wiesiołka,które brane w 3 trymestrze uelastyczniają krocze..mięśnie..itd i też podobno jest łatwiejszy,lżejszy i szybszy poród

reklama
Heven, trzymam twojego męża za słowo z tą zimą!!! :tak:

Powiedzcie, czy każda z Was ma zalecenia robić badania krwi co miesiąc?
Bo ja na razie byłam raz przed genetycznymi i wtedy miałam całą listę, krew, mocz, toxo itd... i tak się zastanawiam czemu ostatnio na wizycie nie dostałam zaleceń. Mogę w sumie dla świętego spokoju iść do rodzinnego po skierowanie i nie wiem czy tak właśnie nie zrobić.

Zarunia, Lilka będzie miała pełne rączki roboty z takimi gburami!

Do góry