reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Hej brzuchatki :-)
U nas beznadziejnej pogody ciag dalszy :baffled: no nic sie nie chce robic przy takiej pogodzie :nerd:
Kartagina dobrze ze juz wiesz kiedy wychodzisz bo wszedzie dobrze ale w domciu najlepiej ;-) widze ze suwaczki mamy na tym samym etapie :-)
mamusia Ja tak samo robie jak Natalia mowie imie juz po narodzinach a do tego czasu sie wymiguje ze sie nie zdecydowalismy jeszcze itd bo pamietam jak mi siorka zaczela mowic jak mam dac na imie synkowi itd to zadne argumenty do niej nie docieraly i omalo zesmy sie nie poklocily o to :tak:

reklama
Ssabrinaa, my od początku przyjęliśmy taką taktykę, bo Teściowa bardzo lubi ingerować w takie sprawy (co do swojej wnuczki to się nie dziwię, chcieli jej dać na imię Ewangelina...), do tego stopnia, że nawet interweniowała u córki swojej kuzynki. Wiedzą, że mamy łeb na karku, Dzidziuś Bizon na imię mieć nie będzie. :-p

Natalia tesciowa spoko czasem rzucila jakims imieniem ale jak mezowi powiedzialam ze mi sie nie podoba itd to grzecznie jej wytlumaczyl i byl spokuj a co do mojej siorki to ta nawet probowala z tymi imieniami po narodzinach synka bo nie mogla przebolec ze nie dalismy polskiego i to jeszcze po moim ojcu tak staroswieckie ze wolalabym dac imie po tesciu ech szkoda gadac bo ciezko im bylo wytlumaczyc fakt ze mieszkam w UK a meza nie mam polaka wiec szukamy imion takich uniwersalnych ktore beda pasowaly zwlaszcza tutaj na wyspach bo tutaj bedziemy zyc ale poddala sie po jakims czasie i jest git :-)

Dziewczynki to troszkę przebojów macie :) U nas całe szczęście nikt nie ingeruje w imiona a nawet gdyby to my i tak podjęlibyśmy ostateczną decyzję :) no i też musimy szukać raczej imion uniwersalnych tak jak Saabrinaa :)

Charlie20 O, dawno cie nie bylo! Na pewno od polknietego lekarstwa nic sie dzidziusiowi nie stanie, ale gorzej z twoim zebem. Moze mozesz to reklamowac u tego dentysty? Bo ewidentnie fuszerke odwalil.

Natalia_B Ewangelina??? Matko skad ona to imie wytrzasnela?

U nas w sprawie imienia decydujemy my. Na razie mamy jedno dla chlopca I pare pomyslow na imie dla dziewczynki. Mysle, ze temat rozwinie sie jak dowiemy sie kto to bedzie. :) Rodzinnych sugestii posluchamy chetnie, ale wyboru dokonujemy my.

Ssabrinaa zgadzam sie z Toba w 100%. Zawsze mnie irytowalo nadawanie angielskich imion polskim dzieciom (sorry Brajan Kowalski brzmi I wyglada durnie, jeszcze niejednokrotnie z taka pisownia). Troche mi sie to zmienilo po latach w UK. Adam to imie uniwersalne, drugie ktore mamy dla chlopczyka tez jest, ale juz te dla dziewczynki podobaja mi sie angielskie, na przyklad Evie. Ale to moze przejsc, bo dla polskiej rodziny bedzie Ewunia, a to imie mojej mamy. No I tez pasuje: Adam I Ewa. W kazdym razie wiem, ze tu zostajemy I ze nasze dzieci beda bardziej anglikami niz polakami dlatego chcemy zeby mogly sie dostosowac. Oryginalne imie nie zawsze jest mile widziane I tolerowane.

sealpup dokladnie tak jak piszesz :tak: moj syn nie ma polskiego nazwiska,mieszkamy tutaj a tatus nawet nie jest polakiem i nie wyobrazam sobie jakby wolal naszego synka gdybysmy mu dali polskie imie a napisze ze siorka proponowala nam po moim ojcu Wladyslawa :baffled: niechcielismy ani typowo polskich ani kurdyjskich(maz pochodzi z Iraku) wiec wybieramy imiona pochodzenia arabskiego ktore sa czesto uzywane w UK a i nawet w Pl sa bardzo czesto spotykane :tak:
Imie dziecka ma sie podobac rodzica a inni powinni przytaknac i pogratulowac a nie wtracac swoje 3 grosze tam gdzie ich nie trzeba ;-)

Ssabrinaa my mamy polskie nazwisko, ale nie konczace sie na ski czy cki I prosto sie wymawia, wiec mysle, ze to angielskie jakos ujdzie, jak bedzie musialo. :) Ale tak naprawde naprawde to nie mam jeszcze imienia, ktore bym chciala I w 100% akceptowala. Nie sadzilam, ze to bedzie takie trudne!!! Juz widze anglikow wymawiajacych Wladyslaw. A jak siostra taka madra to super - juz ma imie dla swojego synka. :) Mnie sie bardzo podoba Krzysztof I nawet moglby byc Christopher (kojarzy mi sie z Kubusiem Puchatkiem), ale tak sie nazywal syn naszej childminder wiec nie wiem. :baffled:

Natalia_B he he pogubila to sie chyba teściowa z takim imieniem. :)

Pochwale sie ze taka sukienusie sobie upolowalam na ebayu. Bedzie superwygodna i do kazdej gladkiej bluzki nawet nieciazowej. Polecam taki kroj bo mialam w poprzedniej ciazy i uwielbialam.

Załączniki

• 1411210060350.jpg
    1411210060350.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 29
reklama
sealpup ja mam typowo polskie naziwsko i jeszcze na dodatek katarzyna więc jak ja w uk wylądowałam w przychodni czy nie pamiętam jak to się nazywa to zastanawialismy się z chłopakiem czy poradzą sobie z wywołaniem mnie :) i o dziwo z katarzyną jakoś sobie poradził z nazwiskiem lekko gorzej ale dał rade :)

Do góry