reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Anulka no fajnych masz kolegów, najbardziej pewnie chętni byli do tego zdejmowania ha ha.
Dziewczynki wstydliwe He He. Kebaba też bym wciągnęła.

Natalka nie martw się chudnięciem ja czuje generalnie, że na ciele Mnie mniej tylko brzuch i biust rosną

Zarunia ja wlasnie już mam apetyt i dosc porządnie jem, dzisiaj do pracy mam zestaw 3 kanapki, jabłko, marchewka, litr soku warzywnego, zupa ogórkowa, kotlet, ziemniak, buraki śmieją się ze Mnie, że z taką ilością jedzenia przychodzę.

Sabrina jak Ciebie dawno nie było fajnie, że się odzywasz

Tak apropo dolegliwości ciążowych to wczoraj niestety zaatakowały mdłości niestety stałam na korytarzu u nas i dobrze, że tam panele szybko ogarnęłam temat, mój mąż tak patrzy na Mnie i woła Wojtuś jak ja Ci chłopie współczuję zobacz jak Mama się zachowuje wyłaź jak najszybciej

reklama
kradz, chodzę na nfz do lekarza i najbliższe usg będzie ok. 20 tc, w innym gabinecie. Ale pomimo tego jestem zadowolona, uczę się cierpliwości. ;-)
sealpup, u Teściów coś takiego właśnie jest, dlatego mężuś się dobijał. :-p Oczywiście, z takich rzeczy zdaję sobie sprawę i nie mam z tym jakichkolwiek problemów.
heven, męża pozdrów. :-)
Ssabrinaa, no to słodki dzieciaczek z Twojego synka! :tak:

Żgutek to faktycznie masz jedzonka ale Ty chyba dużo pracujesz więc Wam się przyda :)
Tatuś mojej fasolki jak jest we Wro i widzi jak czasem się męcze to też mówi do Lilki, że ma się uspokoić i dać mi żyć, i że ma mnie przestać kopać w pęcherz żebym tyle nie sikła :) i w ogole jak on z nią czasem gada to tylko posikać się ze śmiechu :) Ale lubię to :):)

zarunia mam nadzieję, że mój też niedługo zacznie coś mówić do brzuszka :) fajnie by było :) myślę, że trochę się oswoi z ciążą właśnie jak zobaczy ją naocznie, bo na razie niewiele po mnie widać, ale pewnie też będzie szybciutko rosło.

Żgutek oj nie zazdroszczę mdłości :( Ale już powinny mijać, prawda?

Ssabrinaa ale masz uroczego synka! Super :))) I jak rozumie :) Fajnie kurcze. Aż żałuję, że to moje pierwsze dziecko :p

Iman85 zdrówka, dbaj o siebie!

Aga90 na każdego przyjdzie pora i Twój też zacznie rozmawiać z brzuchem :) Mój juz gadał jak jeszcze mało było widać i w ogóle na początku chyba bardziej się z ciąży ucieszył niż ja:) Tzn, ja się cieszyłam bardzo ale byłam w takim szoku, że chyba nie umiałam tego okazać i ciagle tylko mówiłam "ale jaja" :-D

Zgutek no dawno nie pisalam ale zawsze was podczytuje tylko czasem jest trudno mi pisac bo na kompa usiasc nie mam szans a z telefonu jest trudniej a do tego moje dziecie ostatnio sie strasznie buntowalo :tak: ale jestem,jestem i nigdzie sie z tad nie wybieram ;-) Twoj maz mnie rozbawil,zartownis z niego ;-)
Natalia czasem poradzi byc taki slodki i przytulasny ale poradzi tez dac niezle w kosc ;-)
Anulka marcowa hehe Ja ostatnio popularna angielska rybe z frytkami na wynos zjadam :-) mamy kolo domu taka super knajpke z rybami wiec czasem sie skusze :-);-)

Dzięki dziewczyny :) No właśnie nie wiem czy on do końca rozumie. Tak jak pisze heven, sam tylko strzela fochy, a już najbardziej, że coś w domu jest niezrobione, bo na pewno aż tak źle się nie czułam, a w ogóle to za długo śpię! :confused: A większość tych objawów ciążowych to sobie wmawiam, bo za dużo czytam forum :-) hehehe :tak:

Ja ze swoim mężem miałam o to pierwsze spięcie w ciąży. Na szczęście wytłumaczyłam mu w miarę o co chodzi i od tamtego czasu jest spokój, już nie jęczy, że coś nie zrobione tylko pyta czy czegoś nie potrzebuję, czy może mi pomóc :szok::-D A jest jeszcze lepiej odkąd widział maluszka na usg. Zabierałaś swojego?

Heven, Twój "Ksionże" to widzę niezły aparat! Życzę udanej imprezki! ;-)

Anulka, ja ostatnio na meczu we wtorek tez wciągnęłam zdrową paczkę chipsów, za to wczoraj cały słoiczek ogórków kiszonych, pyyycha:-)

Żgutek, współczuje mdłości. Na szczęście już chyba zdarzają sie coraz rzadziej, zgadza się? Mąż też niezłe teksty rzuca :tak:
Jedzenie jak dla sztabu wojska. Chociaż ja jakbym policzyła to u mnie ilość posiłków podobna, może jedynie zestaw mniej różnorodny ;-)

Natalia
, oj to faktycznie cierpliwości sie uczysz. Czyli rozumiem, ze lekarz na nfz nie ma usg, czy robi tylko te zalecane 3?

Ssabrina
, słodziak z tego twojego Samiego :-)

Mnie juz na szczescie minely ryki bez powodu, aczkolwiek ostatnio wzruszylam sie chyba jak rozmawialam z kolezanka o marcu...

Moj maz zwykle irytuje mnie bardzo, nawet bez ciazy, ale ostatnio bardzo sie stara i bardzo mi sie go zal zrobilo jak wrocilam do domu, a on po prostu spal w ubraniu na lozku z odslonietym oknem. Pewnie odprowadzil Adasia do szkoly i po prostu padl. :-(

Ana89 ja patrze na przepisy na jakies zapiekanki ziemniaczane.

Ssabrinaa Adas tez przytula mi sie do brzucha albo mowi, ze bardzo mnie kocha i dzidziusia. Albo mowi do brzucha "Dzidziusiu bardzo cie kocham". Naprawde wzruszajace, nie sadzilam, ze bedzie tak przezywal. Jak jestesmy w sklepie zawsze mowi, ze trzeba cos dla dzidziusia kupic, ostatnio wybral body i nie mialam serca mu odmowic to kupilismy. :) Slodziaki!

Natalia_B nadal u tesciow tak jest? Matko boza, nie, ja juz Adasiowi mowie, ze w kibelku to kazdy sam powinien siedziec i na pewno nie mozna tam sobie wlazic od tak. Bo nabral brzydkiego zwyczaju wchodzenia do mnie na radosne pogawedki. :crazy:

Dzień dobry mamusie :)

Znowu się rozpisałyście !

SPRAWY ORGANIZACYJNE :
Dzisiaj wysłałam prośbe o dodanie Iman praw moderatorskich. Jutro jestem poza zasięgiem, jedziemy na działkę do głuszy i ciszy takiej, że internetu nie ma. W takim układzie w niedzielę zaczniemy robić wstępna selekcję do działów zamkniętych, przed cofnięciem uprawień lista zostanie opublikowana, aby nikt nie poczuł się pominięty. Przyznam, że będzie z tym trochę roboty, dlatego proszę o cierpliwość i ewentualnie wstrzymanie się z dodawaniem treści w tematach zamkniętych.
Dodatkowo z uwagi na to, że jest nas coraz więcej powstanie nowy temat z "regulaminem" naszego działu. Będzie on prowadzony w całości przez moderatorki (prośba o nie pisanie tam odpowiedzi). Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, propozycje co może się tam znaleźć jestem jak zawsze na Was otwarta. Nie chcę, aby ponownie pojawiały się dublowane czy zupełnie nie potrzebne tematy. Chcę, więc wystąpić z prośbą do nowych osób na forum o nie zakładanie nowych tematów samodzielnie. Najpierw proszę dokładnie zapoznać się z zawartością, a później konsultować się na forum. Ale o tych sprawach, więcej w nowym temacie. Zostaną tam również wyjaśnione zasady przyznawania uprawień do tematów zamkniętych.
Proszę piszcie o swoich pomysłach i uwagach !

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane nie przejmujcie sie tymi czubkami facetami,nigdy nas nie zrozumieja ;)

Piszecie duzo tak jak Patrycja mowi :)

Zgutek oby to byl koniec mdlosci biedaku :)

Do góry