Hej dziewczyny!
Ja właśnie wróciłam z Mazur z moimi dziewczynkami, byłyśmy u mojej przyjaciółki na działce, upał był że szok!
Karolka witaj i gratuluję!
Agawa, leniwe niedziele z dzieckiem?
))Jak nadchodzi weekend cała moja aktywność w związku z poczuciem winy że pracuję w tygodniu kieruje się na wygłupy i harce z maluchami ( mam córeczki 3 i 5 lat)
Rampampam, takie plamienie może być niegroźne i być np plamieniem implantacyjnym, ale generalnie każde plamienie należy szybko konsultować z ginem który zwykle zapisuje progesteron( duphaston lub luteinę). Ja jestem po ciąży biochemicznej( miesiąc temu)poronienie zaczęło się od lekkiego plamienia i cały czas teraz jestem na duphastonie.
Co do objawów to teraz widzę że co ciążą to wszystko inne. Pierwsza córeczka ( miałam 23 lata) zero mdłości, tylko cycuchy bolały jak nie wiem.
Druga ciąża( miałam 26 lat) piersi nic nie bolały, brzuch też, tylko mdłości męczyły wieczorami od 7 tygodnia. Potem jeszcze miałam krwawienia bo krwiak powstał( pewnie przez to że często nosiłam moją wtedy 2 letnią Zosię)
No i teraz trzecia ciąża( mam 29 lat)piersi już tylko lekko bolą, brzuch przestał na szczęście, nie latam też już co chwilę na siusiu i ciekawa jestem czy pójdzie gładko czy będą powody do zmartwień.
Sama się teraz zastanawiam jak poradzę sobie z trójeczką, ale cieszę się ogromnie. Dopiero półtora roku temu wróciłam do pracy i teraz znowu w pieluszki wskoczę. Ale ja się jakoś tak rozkochałam w macierzyństwie, a na szaleństwa miałam czas wcześniej
Zresztą z dziećmi super się szaleje również.