reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Witam marcóweczki prawie w samo południe :):)
Ja dziś pospałam do 10 i do teraz leżę w łóżku :) chociaż jest tak piekna pogoda,że czas się wybrać na spacer i może w końcu jakieś maluszkowe zakupy :) Ja to się taka beksa zrobiłam ostatnio że aż strach :) Wczoraj przeczytałam fajny artykuł w gazetce Będę Mamą i poryczałam się ze wzruszenia jak bóbr :)
Trzymamy mocno kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na relacje :) Ja muszę czekać aż do 3.10 ale może w końcu ujawni się mieszkaniec mojego brzucha :)
Miłego dnia Macóweczki :)

reklama
Hej dziewczyny.
Uśmiałam się dzisiaj z kolegi:-) W czasie rozmowy od słowa do słowa, powiedziałam mu, że w ciąży jestem. Zdziwił się niezmiernie, ale powiedział, że myślał, że przytyłam, brzucha dostałam i tyle:-) Czyli wychodzi na to, że w pracy jeszcze sporo osób pewnie uważa, że przytyłam:-)

Anulka_marcowa Faceci! Moj kolega tak myslal do mojego 6 miesiaca, w koncu podpytal moja szefowa a ta sie szczerze z niego usmiala. :) Na poczatku jednak wyglada sie jakby sie nieco przytylo i tyle. Chociaz kobiety maja bardziej wyostrzony wzrok!

Jezu jaka jestem dzisiaj wygladniala. Juz druga bulka zjedzona, nie liczac sniadania, a nawet jeszcze nie lunch!

bardzo bardzo bardzo wspolczuje rwy kulszowej. mialam te przyjemnosc dwukrotnie w swoim zyciu. doslownie bylam kaleka na dwa tygodnie. ani chodzic ani stac ani lezec ani spac. masakra. a najgorsze, ze w sumie co by sie nie robilo to kolo 2 tyg trwac musi...
a ze mnie to w ogole jakies dziwne indywidulum. przed ciaza czesto narzekalam na dol kregoslupa. od kiedy jestem w ciazy nie bolal mnie ani razu :-D
nadal jem awokado choc powoli czuje, ze sie przejadlam.
za to dalam sie zwiesc opisom ktorejs z Was o kanapce z serkiem topionym. i dziwne, bo mam wstret do wszelkiech tluszczow a bedac w sklpeie spojrzalam na serek topiony i wiedzialam, ze musi byc moj. kupilam taki mix trojkacikow hohlanda. zaraz jak wrocilam do domu wciagnelam dwie kanapki zuzywajac dwa trojkaty smietankowe. czulam niedosyt i mowie mojemu M zrob mi trzecia, ale tam juz nie ma smketankowego to z ziolowym. to byl blad. jak tylko ugryzlam to wyplulam na talerz a potem nie wiedzialam jak usta plukac. ohyda.
za to od kilku dni namietnie jem kanapki z philadelfia.

a tak poza tym to jestem zakrecona. byla u mnie kolezanka i w pewnym momencie mowi, ze musi isc bo parking jej sie konczy i corke ze szkoly musi odebrac. no ok. to ja szybko pakuje Filipowi torbe na basen, bo jego babcia ma ze mna go ze szkoly odebrac i zabrac na basen potem. lece na dol. babci ani sladu. dzwonie. nie odbiera. to upchelam torbe w moj koszyk od rowera pod blokiem i rura do szkoly. juz bylam na jej terenie dzwoni babcia i pyta co sie stalo. wiec mowie co i jak a ona, ze umawialysmy sie na 13 a jest 12. patrze na telefon. 12. jak ja to zrobilam? dobrze, ze do szkoly nie dotarlam i nie usilowalam dziecka odebrac bo bym z siebie tam kretynke zrobila. no i, ze szkola tak blisko, ze w sumie mini spacer mialam.

a jutro o 10 podlagadamy Dzidzie :-D. no i moze ta przeziernosc da sie zrobic. choc szczerze mowiac na tym mi nie zalezy, bo i tak o niczym to nie swiadczy. ale zobaczyc niemal dwa razy ood rzad Dzidzie na usg to mega gratka w szwecji. wiec sie ciesze neisamowicie.

sofi Filip to super imie. sama dalabym takie Dzidzi, ale moj 6- latek juz takie ma :).

a moj M wymyslil Maksymiliana dla chlopca. nie chce. zwlaszcza, ze mialam kolezanke z psem o imieniu Maks...
z kolei na moja delikatna propozycje Gabriel m odparl, ze niby jak? archaniol?
wiec dziewczynka bedzie julia a chlopiec bezimienny. o.

Widzę, że prawie wszystkie mamy problemy z imieniem dla chłopca :) mój chrześniak mówi, że mam w brzuchu Mikołaja:-D a jak powiedziałam, że żaden Mikołaj tylko Lila to powiedział " mmmm....fajne imie" :) My dla chłopca zdecydowaliśmy się na Arka chociaż chodzi też za mną Bartek :)

Powodzenia dziewczyny na wizytach &&&

Ale się nałaziłam... Przejrzeliśmy w jednym sklepie kilkanaście katalogów z tapetami i nic mnie nie urzekło. W drugim sklepie za tydzień mają mieć dostawę. Oby coś było.
Wpadł nam w oko żyrandol, ale czemu one takie drogie :szok:
I kupiliśmy dużą szafę :-D

Ostatnia edycja:
Cześć :-)

Ja mam zwolnienie do 26 września. Także tego dnia ide tak naprawdę zdecydować czy chce dalej zwolnienie. Chociaż otrzymałam również skierowanie na badania. Także zobaczymy co z nich wyjdzie. Wyjdę trochę na podwórko skorzystać z ładnej pogody.

reklama
Do góry