reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Jejku tak czytam i czytam i wnioskuję ze chyba większość prywatnie chodzi do gin. To jest straszne ze lekarze z umową na NFZ nie są osiągalni i nie dbają wystarczająco o pacjentki:-/
Mylę się?
Płacicie pewno też za badania krwi i moczu jak prywatne wizyty, widzę że ciąża w Pl dodatkowo kosztuje:-/...
Trzymajcie się Kobietki, kto da rade jak nie my..;-):-):-D

Ja jestem bardzo zadowolona z opieki na nfz, ale z lekarza byłam zadowolona już wcześniej, jakieś pół roku przed ciążą do niego trafiłam na zwykłą wizytę. Jestem pierworódką, więc jestem bardzo zadowolona, że jest cierpliwy, odpowiada ze szczegółami na miliony moich pytań, poza tym chcę rodzić w szpitalu, gdzie jest ordynatorem, bo o Toruniu się naczytałam... :szok:

Dziewczyny, kupiłam sobie fajną bluzeczkę w H&M, ciążową, myślę, że poza tym wezmę jeszcze kilka większych t-shirtów i spodnie, może jakąś sukienkę na okazje, no i widziałam świetne legginsy we wzorki w... no, zapomniałam, bo to było naprzeciwko Smyka i uruchomił mi się różowy kisiel zamiast mózgu. :-) Poza tym byłam jeszcze w Ziaji, wzięłam krem na rozstępy i jakiś do twarzy, no i lakier do paznokci gdzieś tam, bo ja nie umiem mieć niepomalowanych pazurów ;-)

Jeszcze raz witam wszystkie nowe Marcóweczki, piszcie dużo, bo tu same gaduły. :-D

reklama
Natalia to zazdroszczę Ci lekarza :) Wiem że na NFZ też można trafić na super lekarzy, jako dziecko miałam super pediatrę i dentystę. Nigdy nie narzekałam i obecnie na to patrząc mieli fajne podejście do dzieci. Ale zbyt wiele razy nadziałam się na kolejki, zapisy kilka miesięcy wcześniej u specjalistów i wredne pielęgniarki z recepcji... mam namiar do gina ze szpitala w którym chce rodzic i podobno jest świetny. Profesor z ogromną wiedzą i podejściem do pacjentek. Chce iść do niego w 7mies i jestem dobrej myśli. Ale gdyby nie był to ktoś z polecenia to raczej nie poszłabym.
Żgutek odbierasz nam nadzieje że w drugim trymestrze ma być lepiej :) trzymaj się kochana. Mi mdłości przychodzą tylko gdy pomyśle o czymś do jedzenia na co nie mam ochoty. Ale jak pisałam wcześniej, jak już czegoś spróbuję to przechodzi. Najgorzej czuję się gdy jestem głodna ;)

W naszym mieście od kiedy został 1 gin na nfz, kolejka wynosi 3-4 mies. Nawet jeśli się chce potwierdzić ciążę. Dlatego muszę dojeżdżać na prywatne wizyty, ale za to do przemilego lekarza, zastępcy ordynatora ginekologi :) warto. Mam zamiar tam rodzić, ale nie dają znieczulenia. W sumie poprzednim razem w innym szpitalu też nie dawali, ale tam moja ciocia pracuje i przyjęła poród. Trochę dylemat, ale jeszcze czas.

Ale nas dużo :-D będzie tłok.
Wtedy byłam sama na porodówce, cisza, spokój :p

Hej nowe mamuski????superrr a co tak pozno???:))super ze coraz nas wiecje!naprawde nas duzoooo;)ciekawe kto bedzie pierwszy???ale obstawiamy koniec lutego to najwczesniej co???nikt sie niech wczesniej nie wyrywa!!!!

Zgutek wspolczuje porcelany a mowi sie ze w drugim trymestrze przechodzi.....a chociaz jest ulga po spotkaniu z porcelanka????naszczescie ominelo to mnie w dwoch ciazach ale ponoc dzieci ktore powodowaly kontakt mamy z porcelana sa.inteligentniejsze takze zgutek tylko sie cieszyc:))))

Kartagina 4 dzieciatko.jestes wielka!!!!chcialabym miec tak duza rodzine ale chyba na dwojce sie zatrzymam chociaz maz chce trojeczke tym bardziej ze drugi to tez bedzie synek i mnie namawia na trzecia dziewczynke :)ale zycie samo zweryfikuje. A co sie dzieje ze musisz lezec od samego poczatku?wspolczuje ale z nami nie bedziesz sie nidzic bedziemy cie wspierac:))))

Anulka marcowa jak test pappa?znasz juz wynki?(chyba ze przeoczylam)

Tez chodze tylko prywatnie wole zaplacic i miec wszystko na cito niz sie prosic i czekac nie wiadomo ile...smutne to w naszej cudownej polsce ale trzeba sobie radzic...

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :) Witam wszystkie nowe marcóweczki i gratuluje wszystkich udanych wizyt :):)dawno mnie tu nie było i niestety nie nadrobie zaległości tyle naprodukowałyście :)My rosniemy, nadal męczą nas lekkie mdłości i ciagle dokucza mega zmęczenie......Widzę, że przewija się temat lekarzy więc i ja troszku się wypowiem - ja chodzę do lekarza we Wrocławskim luxmedzie i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Lekarz jest miły, z poczuciem humoru, delikatny i poświęca mi dużo więcej czasu niż wszyscy poprzedni lekarze razem wzięci :) Mam nadzieję, że tak już będzie do końca ciąży :)

Kobita, tak odebrałam... Niestety jeden wynik nie jest na tip top... W 18tygodniu pod tym kątem będę miała badania...

Dziś na usg zabrałam rodzinkę, męża i syna. Obaj widzieli jak dzidzia fika koziołki:-) Podobało im się bardzo!

Teraz mnie głowa boli...

Przyznać mi się Kobietki;-) widać już Wam brzusio? Ja jakimś cudem schudłam, ale brzusio widać już. Jestem w 14tc, przed ciążą było 3kg więcej, ale wiem;-) ze jeszcze nadrobie;-)
A jak z Wami:-)?
...macie/planujecie kupic te podusie do spania z brzuszkiem?
Współczuję Zgutek tych mdłości i w ogóle Kobietom co tak męczą się no i jeszcze z tym lezeniem, jej współczuję podwójnie. Trzymajcie się:-)
Ja trochę słaba, śpiąca, szybciej się mecze, mniejsze porcje jem, choć myślę że częściej coś tam podjadę..oczywiście zdrowe przegrychy:p bo jakoś żołądek taki pyci;-) się wydaje:-)

Anet zajrzyj na wątek 'nasze brzuszki' :) tam wrzucamy fotki. Podusie już mam i super się śpi. Patrycja ma trochę inny model i też zadowolona :)
Anulka marcowa na ilość badań jakie nam robią to jeden wynik nie jest tragedią. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

reklama
Dzięki Ana :-) nawet nie wpadłam na to, zaraz zagladne, wracam z pracy. A tak w ogóle to forum to pędzi jak szalone:-) super:-)

Do góry