anulka_marcowa, mi dołożyli ten test pappa mimo, że nie było wskazań, aby je zrobić (wiek mój i usg wskazywały, że wszystko jest ok). Ten lekarz u którego byłam od razu powiedział, że robi przezierność i razem z nią test pappa i bhcg. Nie wiem czemu tak, nie znam się na tym, więc robiłam co lekarz mówi. A co do badania na NFZ to jedni mówią mi, że trzeba mieć min 35lat żeby zrobili to badanie za darmo, a inni mówią, że należy się ono każdej ciężarnej. Już sama nie wiem... w takim momencie w sumie nie zastanawiałam się nad pieniędzmi tylko chciałam, żeby badanie odbyło się w terminie, było wiarygodne i żeby oczywiście wyszło pozytywnie. My nie zbiedniejemy, a będziemy spać spokojnie
Sunajka, nie wiedziałam, że jesteś z Gniezna a chcesz rodzić w Poznaniu, czy u siebie?
Roni, absolutnie nie musisz być na czczo. Ja byłam przedwczoraj na 17:00 i nie wyobrażam sobie nie jeść do tej godziny. To badanie robią z surowicy i obliczają hormony we krwi, czy jesteś po obiedzie, czy przed nie ma żadnego znaczenia. Chyba, że masz coś oprócz tego badania (np. morfologię zwykłą) to wtedy musisz być na czczo, ale w takich przypadkach nie robi się tych badań po południu tylko z samego rana... dopytaj się! I zjedz coś
Sunajka, nie wiedziałam, że jesteś z Gniezna a chcesz rodzić w Poznaniu, czy u siebie?
Roni, absolutnie nie musisz być na czczo. Ja byłam przedwczoraj na 17:00 i nie wyobrażam sobie nie jeść do tej godziny. To badanie robią z surowicy i obliczają hormony we krwi, czy jesteś po obiedzie, czy przed nie ma żadnego znaczenia. Chyba, że masz coś oprócz tego badania (np. morfologię zwykłą) to wtedy musisz być na czczo, ale w takich przypadkach nie robi się tych badań po południu tylko z samego rana... dopytaj się! I zjedz coś