reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Też mi się wydaje, że to za wcześnie na ruchy. W pierwszej ciąży czuje się standardowo w 20 tyg a w drugiej w 18 tyg bo już wie się jak je odróżnić. Teraz jelita raczej szaleją. Chyba, że macie takie szczęście i szalone bąbelki :-D

Ale się przed chwilą wystraszyłam, prawie zemdlałam a w garści akurat pełno jajek miałam. Ale by była jajecznica. Teraz wcinam maliny i jeżyny, cukier się podniesie przynajmniej.

Mi czasem twardnieje macica i ją nieprzyjemnie czuję, ale tylko jak się czymś zdenerwuję. Więc staram się unikać stresów. Ale jak mały skacze po łóżku tuż obok mnie to już wkurzona jestem. :angry:
Jutro do Gdańska jedziemy z młodym na badania i mam nadzieję, że ostatni raz i dostaniemy jakieś wykluczenie czy orzeczenie.

Przez was zastanawiam się tez nad rogalem :-p

Dzień dobry! :)
Co do wczesnych ruchów. Wczoraj wpadli do nas wujek z ciocią. Całkiem młoda para. No i ciocia ma koleżankę, która jest w podobnym czasie ciąży co ja. No i część z Was. Ta koleżanka była u lekarza (pierwsza ciąża, dość późno) i opowiadała o takim łaskotaniu właśnie. Lekarka powiedziała, że to niemożliwe, i akurat u pacjentki się zaczęło. Dotknęła brzucha i mówi "a jednak" :-) Także tego. Bobaski sobie tańczą. ;)
Muszę się dziś pouczyć trochę, jutro obrona. Śniło mi się, że zaspałam, do tego musiałam biec na wydział na szpilkach. AAA! Już świruję, jestem nienormalna! :D
Kciuki za dzisiejsze wizyty! &&&&&

dzień dobry!!!!!!Sunajka widzisz jak dziecko dba o mamusię i dzidziusia w brzuszku?????mój syn jak kiedyś jechaliśmy podmiejskim to powiedział,że mam nie duśić żadnych przycisków ani niczego nie dotykać w autobusie,bo tu są same zarazki i on to za mnie zrobi!!!a potem powiedział,że jak nie będę mogła karmić piersią ton żebym nie kupowała mleka Bebilon,bo on ma w składzie dużo żelaza i dziecko będzie bolał brzuch!!!!!Iman85 ja dwie poprzednie ciąże chodziłam na NZF i lekarz nawet nie poinformował mnie o takim badaniu,że w ogóle istnieje!!!pierwszy raz będę miała robione jutro!!!co do orzechów to dobrze wpływają na mózg naszej dzidzi,ale faktycznie trzeba uważać bo są silnym alergenem!!!Ewa ja też miałam zespół niespokojnych nóg...zaczęłam brać magnez i jest duża poprawa...nawet bardzo duża!!!Micela nie smutaj...nie wolno nam!!!chociaż i ja mam takie nastroje,że tak bez przyczyny ryczę jak bóbr!!!Anulka miała wczoraj smutny dzień,ale dzisiaj proszę jaka rozpromieniona..dzięki dziewczyny za info na temat rogala...właśnie kupuję taki jak ma Ptrycja!!!!miłego dnia Laski..a propos lasek to ja nie mogę na siebie patrzeć!!!!

Patrycja, nawet jak czujemy te przesuwające się jelita to dobrze, bo to znaczy, że Bobo się rozpycha. Przynajmniej tak sobie wmawiam. ;-) Kochana, jesteś w połowie 16 tc już! :)
Oj, trzymajcie jutro kciuki po 9, mocno. :-)

Patrycja mąż się śmieje,że to taka damska wersja dmuchanej lalki!!!!!
j
a w 1 ciązy ruchy czułam w 20 tyg...w drugiej w 18 tyg.....mi gin tłumaczył ostatnio,że rosnąca macica rusza wszystkimi możliwymi narządami i to jest złudne,bo można pomylić je z ruchami!!!tak się zastanawiając..to nasze dzieci mają ok 8 cm i ważą 55g i miałoby tyle siły żebyśmy je poczuły?????dużo miejsca mają u nas w brzuszkach,fikają ,machają rączkami,przebierają nóżkami,ale poczuć 55 gramowe dziecko?????
ale i ja już chciałabym je poczuć!!!

reklama
Do góry