reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Heven, chyba ostatnio Ty mnie kopałaś przed wizytą, nie? No, więc teraz masz kopa ode mnie:-). Będzie cacy i dobrze o tym wiesz. Głowa do góry.

Ech dziewczyny... Ta moja ciąża to jakaś nietypowa, i kawa mi pięknie pachnie i piwo też... I o ile na kawę sobie pozwalam, to piwo z rozsądku odstawiam... Mocniejszy alkohol tak, śmierdzi jak diabli... I teraz sobie przypominam, że w pierwszej ciąży miałam identycznie:-)

reklama
Heven kopniak ode mnie też! :) wszystko na pewno będzie ok.
Co do spania z rogalem to się wypowiem po dzisiejszej nocy- to będzie mój debiut. Wcześniej właśnie zawsze się kladlam na lewym boku ale budzialam dość często na prawym lub na brzuchu. Zwykła poduszka która kladlam między nogi ladowala za łóżkiem (taaa a potem się dziwię czemu Bobo tak sie wierci:)) więc zobaczymy jaki dziś będzie efekt spania.
Także tego... dobranoc :D

Hej dziewczyny! Na reszcie weekend, może choć na chwilę da radę odpocząć jak małe pojadą na sobotę na działkę.
Patrycja ja też myślalam o tym rogalu do spania, ale w necie jest tyle modeli w różnych kształtach, ortopedycznych i innych ze już się pogubilam który był by najlepszy: v, c czy taki cały otulający.
Kradz ja też miałam niezłą jazdę z nieprzekręconą dzidzią, już się przygotowałam do porodu pośladkowego i nagle w 38 tc poczułam takie wiercenie, rozciąganie, bolesne jako chol....i okazało się dzień później ze młoda fiknęła głową w dół:-) i dobrze bo pewnie i tak by mnie pokroili czego mega nie chciałam, bo nie lubią ryzykować porodów pośladkowych poza tym Tocha przekroczyla dopuszczalne 3,5 kg.
Heven, Natalia dla mnie piwo to istny denaturat teraz, nie można przy mnie choćby otworzyć reddsa.

dzięki dziewczyny za wsparcie i za porady...jesteście nie zastąpione....jak zawsze z resztą!!!!
to sobie zamawiam rogala!!!ja jescze nie pilnuję aż tak bardzo spania na lewym boku!!!!w szkole rodzenia położna mówiła,że z tym lewym bokiem to aż tak bardzo nie trzeba się martwić....gorzej jest na plecach..ale prawy bok też jest dobry...gin mi to potwierdził!!!
bedę płakać w nocy...najadłam się brzoskwiń przed chwilą!!!

No to ja jestem ewenement dziwoląg ciążowy...:rofl2:

Dobranoc wszystkim!

No proszę! I jestem pierwsza dziś!
Wolny dzień... Jak wstaję do pracy to zwlec się z łóżka nie mogę, a dziś sobota i co? Pobudka 6.30...

Ech...
Miłego dnia kochane marcóweczki!

Ostatnia edycja:
Heven a jakiego rogala zamawiasz i o jakim kształcie? Ja naprawdę bym chciała rogala, ale sama już nie wiem jakiego

Dostałam antybiotyk na moje intymne dolegliwości. Trochę się martwię, czy powinnam zażywać, ale chyba jednak antybiotyk zrobi mniej szkody niż bakteryjna infekcja... Jak myślicie? Mam Keflex.

Absolutnie za każdym razem, kiedy przyjmuję antybiotyk, mam potem .... TADAM! Grzybiczą infekcję pochwy:p Więc chyba czeka mnie błędne koło:p

Anulka skad ja to znam;)tez dzis wczesnie sie obudzilam. Nie martw sie ja kocham zapach kawy a piwo najchetniej bym wypila ;)

Z@t tez bym chciala rogala ale nie wiem jaki jest dobry. Moze ten co poleca Patrycja?Ale nie wydaje sie twardy?

Dzień dobry. Noc z rogalem pozytywnie minęła. Jak dla mnie rewelacja. Mam taki w kształcie litery C (taki sam jak Patrycja). Kupując stwierdziłam ze taki prosty pewnie będzie się przesuwal. Ten się fajnie dostosowuje do pozycji podczas snu i miałam za plecami oparcie przez co całą noc przespalam na lewym boku.
We wtorek wieczorem wklejalam tu linki do allegro.
Jedyne co mogę doradzić to żeby raczej nie brać tych z wypełnieniem styropianowym- koleżanka miała i mówiła że do spania był jej za twardy jako poduszka pod głowę.
Heven dobrze ze na prawym boku też jest ok, bo to moja ulubioną pozycja do spania więc pewnie będę zamiennie raz na prawym raz na lewym spala :)

Ostatnia edycja:
reklama
Xenian to nie dostalas zadnego kremu? Bo ja dostalam krem I jedna tabletke do włożenia. Skorzystalam I jest jakby lepiej. Podobno do 5 dni ma przejsc. Nazywa się to canesten.

Do góry