reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

ooo ryż zapiekany zawsze lubiłam, kocham cynamon! Jednak przez wstręt do słodyczy odpuściłam sobie takie pyszności. Od paru dni jednak nie odrzuca mnie tak od słodkiego, zjem płatki na mleku czy nawet batonika. Jedynie ciasta mi nie przejdą przez gardło (męczę się w pracy, na sam widok mi niedobrze;). Ale ryż zapiekany chyba jutro zrobię :) Dzisiaj na kolację domowe hamburgery bo ciągnie mnie do fast foodów więc zrobię łagodniejszą i odrobinę zdrowszą wersję niż ta z mcdonalda :)
dziewczyny, po jakim czasie macie wyniki z przezierności? Bo zastanawiam się, czy cały weekend będę się martwić :D

reklama
Iman gratulacje!!!!! ale cos mi sie nie zgadza...mi też termin na 14 marca sie przesunął ale wg USG i wszystkich kalkulatorów (teraz w 3 różnych sprawdziłam - czy na pewno dobrze myślę) wychodzi na to że jesteśmy w 13 tyg ciąży (skończony 12 i trzeci dzień 13-ego tyg) a nie w 10... ?? sprawdz to, może lekarz sie pomylił i źle Ci powiedział? Na USG masz na pewno zapisane...

Ana89 mi tez lekarz od razu powiedzial ile wynosi przeziernosc. Ale mi narobilyscie ochoty na ten ryz mniaaaam :) juz wiem co jutro zjem w pracy ;)

Czytalam ze nie mozna jesc cynamonu w ciazy to prawda?

Pati uwielbiam domową pizze:-)
Ryż z jabłuszkiem nieee smaku brak, wogóle ostatnio nie mam na nic apetytu nic Mi nie smakuje no po prostu nic, mama krzyczy że :-)nabawię się anemii i pewnie ma racje a ja nic nie mogę w siebie wcisnąć:-(
Za tydzień prenatalne już nie mogę się doczekać:tak:

Patrycja, micela, dziękuję :) czyli nie będę się musiała stresować przez kilka dni po badaniu.
Micela, ja o cynamonie nic nie słyszałam.

Mam problem. Nabawiłam się jakiegoś naderwania czy naciągnięcia mięśnia piszczelowego. Wchodziłam po schodach i niefortunnie stanęłam. Teraz nie mogę dotknąć nawet tej nogi, ani stąpnąć na niej. Boli bardzo nawet jak leżę z nogą na poduszce, nie ruszając jej. Maści z antybiotykiem odpadają bo w ciąży nie wolno. Nie wiem, co zastosować, a nie chcę z tym jechać od razu do lekarza, bo nawet noga nie spuchła więc lekarz najprawdopodobniej i tak by mnie olał w takiej sytuacji... lód czy coś? już nie wiem, zaraz rozszarpię kostkę ze złości.

Ja muszę umówić się na kolejne usg między 18, a 22 tygodniem. Planuję iść w 19tygodniu czyli sam początek października. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć moje małe serduszko i poznać płeć :)

reklama
Kradz ja mam dość miekki ido karmienia tez byl dobry.

Iman kurcze dziwnie bo ja mam 13 tydzień z usg I data 10 marca.

Krropelka niechętnie ale pewnie pod koniec ciąży moj brzuch będzie jednym z największych. :(

Nasze usg tez w porządku. Dzidz machal lapkami ale wredota nie chciala sie przekrecic do pomiarów nawet po spacerze. Termin znowu 10 marca. :) mialam tez pobierana krew do badania na zespół downa. Ale przeziernosc w porządku.

Do góry