reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja jeszcze rogala nie wyjelam. Poki co chuba czasami sie budze na brzuchu ale poko dzidzius taki maly to jeszcze nie spie na nim;)
Jak tak dalej pojdzie to dalej schudne. Nie mam wenu wcale na jedzenie. Jem bo musze o jestem glodna ale zeby ze smakoem to nie powiem
Oczywiscie kciuki za usg . Do mojego jeszcze 8 dni

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was serdecznie. Mam pytanko. Co sadzicie o testach genetycznych, warto je robić.? Mam 26 lat spodziewam sie pierwszego dzidziusia, w rodzinoe nie bylo nigdy zadnych chorób genetycznych. Moja gin namawia mnie na test zintegrowany, ktory troszke kosztuje bo 550 zl. Tak sie zastanawiam czy od razu sie decydować czy wystarczy zwykle usg na poczatek o ocena przeziernosci karkowej. Jak to u Was jest? Ktoras z Was sie decydowala?

Agamaja, Sealpup, kciukasy za wizyty i usg! &&&&&

kradz,
możemy robić zakłady. Tylko dzisiaj mi tak brzucho wywaliło, że wiecie. :D Aż wrzuciłam do brzuszków naszych. A bez żadnych wzdęć itp. :p Co do rogala - ja kupię na 100% jak tylko będziemy lepiej z kaską stali. Na razie śpię obudowana poduszkami, a rogal przyda się do karmienia i nawet do siedzenia później.

Patrycja, biedulko. Rozumiem Cię z tymi bólami głowy, jak mnie weźmie, to dwa dni trzyma i w ogóle nie mogę funkcjonować... Pocieszam się tym, że w razie czego od II trymestru można stosować Apap Extra.

Dziewczyny, które chcą robić imprezę z okazji rocznicy ślubu. Pomyślcie o tym, jak będziecie się później czuły. Wydaje mi się, że lepiej odpoczywać.

Wczoraj odebrałam ostatnie wyniki, położna się śmiała, że takiej zdrowej to dawno nie mieli. :p
Dzisiaj mąż przyjeżdża, także tego - mogę się mało odzywać, same rozumiecie. ;-) A wieczorem idziemy na kolację. :)

A na czym polegalby taki test zintegrowany?ja mialam tylko usg na ktorym specjalista okreslal i badal malucha ioraz przeziernosc karkowa, nie rozszerzalam na test pappa ani amniopunkcji bo nie bylo do tego wskazan wiec uwazam ze nie ma takiej potrzeby, placilam we wrocku 200zl

Test zintegrowany to wlasnie papa jak dobrze kojarze. Ja robie bo mam na Nfz ale tak bym nie robila. Bo ten test to tylko pwawdopodobienstwo jak wyjdZie wysokoe to tylko stres a o niczym nie swiadczy . Pozatym postaw sobie pytanie czy gdyby okazalo sie dziecko ma np. Downa to co zrobisz. Ja nie zrobilaabym nic. Wiec wychodze z zalozenia ze mi ten test nie potrzebny.
Kasik oczywiscie kolorowych snow;)

Gdzie macica w ciazy ebrzuszek.pl - Wysokość dna macicy w poszczególnych tygodniach ciąży.

Ostatnia edycja:
Enidka, mam 25 lat (w marcu 2015 będzie 26), mamą będę tez pierwszy raz i podobnie żadnych przypadków w rodzinie. Nie zastanawiałam się nawet, żeby robić jakieś dodatkowe badania genetyczne. Usg genetycznie miałam w standardzie wizyty (prywatnie płacę 100zł) - tam dokładnie sprawdziliśmy wymiary Bobika, obecność kości nosowej i przezierność i uważam, że to zdecydowanie wystarczy skoro te badania wyszły dobrze.

Natalia
, Zaraz wchodzę porównywać :-)
Mój Maluszek z usg jest 2 dni starszy niż z terminu OM ;D ale nie czuje presji żebym miała się pierwsza rozpakować, bo i tak wiadomo, że Dzidziul zrobi co będzie chciał :D choć ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce :tak:

reklama
Do góry