reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
chyba tylko ja jeszcze nie znam terminu prenatalnych :(.. w środę idę to będzie już 11tc może przycisnę doktorka i coś mi powie... a prenatalne to pewnie za jakieś 3 tyg mi umówi...hmm...

a co do zakupów to nic przed połówkowym USG nie kupię... chociaż korci bardzo zwłaszcza jak po sklepach chodzę żeby Zuz coś kupić i świecą mi po oczach takie malutkie cudeńka... :happy2:

Hej Hej:) Nie myślcie, że tu nie zaglądam:) Jestem bardzo zawalona robotą i tylko sobie podczytuję, ale chciałam się z Wami podzielić tym, że dziś mam pierwsze USG. Nie wiem jak Wy to zniosłyście, ale ja się boję tak samo jak i cieszę. W końcu ktoś potwierdzi, że ktoś tam u mnie mieszka i sprawdzi, czy wszystko jest w porządku. Stres jak nie wiem co:)

Xenian, na pewno wszystko będzie w porządku! Trzymam kciuki &&& i czekam na relację po powrocie :tak:

Rurka, Witaj! brakowało Cie tutaj ;-)

Cześć, Dziewczyny!
Ja od rana szaleję, zmajstrowałam pyszną sałatkę, budzę się wcześnie na siusiu i już nie zasypiam. Brzuszek się zaokrągla, jak zrobię zdjęcie, to Wam pokażę. :)
kordosia, baw się dobrze na weselu! :)
Ja mam wizytę u gin. w środę. O mamo, to już minął miesiąc od poprzedniej... Bobo się rozpycha i kiszki się przesuwają, wczoraj wieczorem aż mnie łaskotało w brzuchu :d
Życzę Wam miłego dnia, u mnie słonko i ciepło, więc pewnie zaliczymy spacerek. :)

Xenian, przynajmniej zobaczysz konkretne dziecko już, a nie kropkę czy przecinek ;-)

ja genetyczne usg mam 29.08. i już drżę, bo objawów nie mam praktycznie żadnych. niby brzuch większy, ale to kwestia spożywcza, bo jestem od tygodnia na wczasach w hotelu gołębiewskim, a tu jedzenie jest po prostu idealne:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:. wizyte mam 26.08, ale bez usg. ale mooooże doplerem serducha chociaz dadzą posłuchać.

Hej dziewczyny! Mily dzień choć katar nadal dokucza :) mam ochotę na sałatkę, taką zwykłą jarzynową z majonezem... Niech moja mama mi zrobi!! Jej jest najlepsza :)
sealpup połóż się, weź książkę lub włącz jakąś muzykę, zrelaksuj się i odpoczywaj... Nie denerwuj się bo tylko dzidzia się smuci :)
anulka marcowa, taaaak mam też 4 go wizytę ale na tą przezierność muszę się umówić. To będzie 12 tc więc czas najwyższy :) może w okolicach wizyty od razu umówię się...
dziewczyny super pomysły na przetwory, paprykę koniecznie zrobię! :) A powidła już usmażone, mamy śliwę na działce wiec nalewka śliwkowa, dżem, powidła i winko będzie :)
milego dnia dziewczyny i zdrówka dla nas :)

reklama
Gratuluję udanych wizyt :-)

Natalia ja chodziłam do Wojtynka......wykrył u mnie polipa na macicy........miałam mieć robiona histeroskopie........tydzień przed umówionym zabiegiem kazał mi się wstawić jeszcze na usg w celu sprawdzenia tego polipa..........stwierdził że nagle znikł i traz na pewno zajdę w ciążę. Ok uwierzyłam mu..........Tyle że nadal nie mogłam zajść. Zmieniłam lekarza.......właśnie na tego w Lipnie (kuzynka mi go poleciła)......zrobił usg.....okazało sie że polip jest i to dużo wiekszy niż pokazywało na wcześniejszych wynikach. Szybko skierował mnie na zabieg........któryodbył się w zeszłym roku w grudniu.........i w tym samym jeszcze miesiącu "niespodziewanie" zaszłam w ciążę :tak: Niestety po poronieniu jak do Niego pojechałam, powiedział że "On w niczym mi nie pomoze, mam sobie sama radzic" . Masakra.

Dziewczyny z pracy poleciły mi wtedy Dr Weiss-Bejger. Nie wiem czy o Niej słyszałaś.......ale pewnie tak. Pracowała kiedys w szpitalu, teraz przyjmuje prywatnie i na NFZ. To Ona wyciagnęła do mnie reke. Bardzo mi pomogła. Szybko przepisała mi antybiotyk ponieważ miałam po poronieniu stan zapalny (poroniłam sama w domu w nocy z czwartku na piątek........a do Niej trafiłam dopiero w poniedziałek).
Teraz od samego początku prowadzi moją ciążę.......jestem bardzo zadowolona........zleca mi wiele badań .....no i chucha i dmucha na mnie :tak: Są różne opinie na jej temat......ale ja nie zamierzam jej zmieniać.

Do góry