reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Kordosia, to Ty nie dość, że w moim wieku jesteś, to jeszcze identyczny etap studiów! Co studiujesz? :)

Natalia B, ukończyłąm licencjat z pedagogiki wczesnoszkolnej zintegrowanej z przedszkolną i psychologią szkolną a teraz idę na profilaktykę społeczną z resocjalizacją sądową dla poszerzenia horyzontów :) Mego męża poznałam na studiach w tej samej grupie :p A Ty, co studiujesz? Super sie trafiło z tym wiekiem :)

reklama
Kropelka naprawde fajne te spodnie jedne i drugie
Patrycja ja mam to samo ze spodniami, sukienki spodniczki dają rade ale moje dżinsy to już odpadają zwłaszcza wieczorem. Dobrze, że napisałaś o tym kremie Bielendy poszukam go bo też mam problemy smarowałam się malutko benzacne ale trochę strach

Seapulp J he He urocze matka wariatka. Bardzo dobrze, że bijesz rekordy postów fajnie się je czyta w ogóle jak większość naszych wpisów. Ja muszę codziennie zapisać na której stronie byłam żeby ogarnąć co kto napisał
Heven ja tam trochę pochlipuje ale jeszcze nie mam takich mocnych napadów ryku, dzisiaj miałam bo nie byłam w stanie zapanować nad zasypianiem jak byliśmy u babci mojego męża normalnie powieki mi opadały walczyłam ze sobą a mąż widzę już, taki wiecie strofujący wzrok i zwracanie uwagi aż wstałam popłakałam się i w końcu położyłam się obok i pospałam chwilę Babcia właśnie pochwaliła że dobrze, że sobie pospałam. Też tak macie taką nieopanowaną chęć snu?
Salomii każda z nas się panicznie boi a później wszystkie piszemy same pozytywne relacje z wizyt i tego się trzymajmy, że będzie wszystko dobrze i nie ma innej opcji
Ja idę drugi raz na tą przezierność w poniedziałek bo jak Wam pisałam w moim przypadku jak robiłam to badanie po 11 tygodniu było za wcześnie

Iman 85 przezierność karkową itp. robi się tak jak piszesz między 11 a 14 tygodniem i to jest jedno z badań genetycznych ale są bardziej rozwinięte badania, badania prenatalne gdzie np. robią Ci amniopunkcję itp.

Anulka marcowa to klimat muzyczny podobny ja jeszcze uwielbiam Rammsteina, chociaż lubię też taką muzykę Latino i mam fioła na punkcie filmów i muzyki tanecznej

Jej, ale naskrobałyście :) Ja się kładę po intensywnym dniu, normalnie padam! Teściowa miała urodziny i to nie byle jakie bo pół wieku stuknęło więc była impreza. Jutro poklikam w wasze zakupione linki, bo koniecznie muszę sobie sprawić jakieś spodnie. Pewnie będę wertować alledrogo:) jak macie jakieś fajne linki to będę wdzięczna:)

jak mnie właśnie głowa rozbolała:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

jak sobię pomyślę,że mam iść spać to mnie mdli...nie mogę zasnąć..wszystko mnie boli(może materac zły)przewracam się z boku na bok...a do tego mąż.......już zasypiam..pierwszy błogi sen a tu jak ten nie zacznie chrapać....matko jedyna więc go szturcham a on do mnie...coś będzie?????a ja do niego przestań chrapać..no i jest foch..odwrócił się i zasnął..i tak parę razy!!!a facetom to jedno w głowie!!!
ja oprócz płaczliwości to jestem normalnie znerwicowana,zła ,złośliwa...nie mogę się udzielać towarzysko,bo bym wszystkich pozabijała!!!!

mi lekarz tłumaczył,że aminopunkcje robi się wtedy kiedy wiadomo,że jest wada... amino daje rozeznanie jaka to wada!!!
ja mimo skończonego wieku podeszłego;-)chyba nie będę robiła badań...jakoś nie mam na nie parcia!!!owszem jest ryzyko związane z wiekiem,ale jak się nie obejrzeć to coraz młodsze dziewczyny rodzą chore dzieci!!!!
w poprzedniej ciąży leżałam na patologii ciąży(przez cholerną cukrzycę)ponad tydzień i przychodziły dziewczyny na aminop....takie młodziutkie

prze dzisiejsze święto mam wrażenie,że jutro jest poniedziałek..a ja we wtorek na wizytę lecę;-)

Dobry wieczór:-)
Kochane moje skrobiecie nie samowicie :tak:
Ja ostatnio w rossmanie zastałam pustki na balsamach dla ciężarnych po weekendzie spróbuje jeszcze raz:-(
Poluje tez na nowy lactacyd w aptece ostatnio jeszcze go nie było.
Po spodnie spróbuję zajrzeć do C&A podobno mają fajną kolekcje dla ciężarnych;-)
Jutro planujemy wypad do Cieszyna mam nadzieję że nam pogoda dopisze:-)
Dobranoc dziewczynki :tak:

Wzięłam jedna .. Mowię wam ból nie do opisania .. Zszedł mi piasek a kiedys to kamień ... Podobno bóle porodowe są słabsze ;o

reklama
charli20 wspolczuje... co prawda na nerkach nie mialam, ale atak kamieni na woreczku zolciowym pamietam a za dobrze. moj synek mial wtedy 5 tyg a ja myslalam, ze sie przekrece z bolu... 15,5 h bolu nie do opisania. i tak jak pisalas - porod to maly pikus przy tym ( przynajmniej moj, bo od kiedy cos konkretnie zaczelo mnie bolec do momentu kiedy urodzilam minelo 4h).
heven tez jestem raczej srednio towarzyska ostatnio. irytuje mnie byle bzdura i zaraz warcze i marudze. i wszystko wydaje mi sie problematyczne. czasem mam przeblyski dobroci dla ludzi, ale nie trwa to dlugo. a przede mna spore wyzwanie - musze moje urodziny zrobic. rodzina mojego M ( a jest tu w szwecji prawie cala) jest bardzo celebrujaca wszelkie okazje. nie sposob ominac urodziny, bo wszyscy pamietaja, ze je masz. ja w ogole nie przepadam za byciem w centrum zainteresowania, ale teraz to juz w ogole... no i postanowilismy z M wykorzystac ta okazje i powiedziec o Dzidzi wiec beda przezywac.

Do góry