reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja właśnie też w legginsach do pracy nie za bardzo, choć w sumie nie wiem czy ktoś by negatywnie zareagował. Ale większość rzeczy mam eleganckich, a koszule do legginsów muszą być zdecydowanie dłuższe. Dlatego sprawię sobie jeszcze jedną parę spodni. Myślę, że 3 pary są wystarczające, nosząc do tego spódnice i sukienki powinno wystarczyć do marca ;)
Jeśli chodzi o zakupy dla malucha to jeszcze nie planuję, chcę się upewnić, że wszystko ok, potem poznać płeć i wtedy zacznę myśleć. Nie chcę kupować na ostatnią chwilę, ale gdzieś październik-listopad i zaczną się poszukiwania wózka, łóżeczka i innych :)
Z badań pójdę tylko na tę przezierność. Muszę się zapisać.
W październiku zacznę może L4 to będę Was czytać regularnie, nadrobię zaległości w książkach, napiszę magisterkę, zrobię remont kuchni, pójdę na jogę i zapiszę się na basen, no i mój kurs programów do projektowania. Myślę, że zapełnię jakoś czas i nie poczuję nudy, której nie cierpię :-D

reklama
My właśnie dobry film obejrzeliśmy. "Kaznodzieja z karabinem". Polecam.

Znajomi już nam znoszą ubranka po swoich bobaskach, Adam mówi, że Bobo już ma więcej spodni od niego. :D Przyjaciółka zostawiła dla mnie specjalnie matę edukacyjną, pięć lat już ją trzyma, myślała, że się nie doczeka. :D

Dziewczyny, podczytujecie może jakieś fajne blogi pisane przez mamy? Ja wpadłam ostatnio na kantorek katjuszki. Świetnie pisany, piękne zdjęcia. :)

No ja z mężem raz w tygodniu na basen i to z aktywności oprocz spacerów byłoby na tyle. Jogi w moim miescie raczej nie ma. Od pazdziernika zaczynam magisterkę, więc nudno nie powinno byc :) Myśle o kursie pierwszej pomocy aby zrobic dla pewnosci siebie :)

Ja korzystając z okazji iż jestem jeszcze w Łodzi jutro o 5.30 rano ruszam na Tuszyn targowisko. Pierwszy raz tam bede. Chyba oszaleje z ilości możliwości itd tam są wieeelki e hale ubrań :)

reklama
Jutro rano będę wiedzieć. Z Mamą jadę to z pewnością coś znajdziemy. Moja mama była lat temu 12 więc bierzacych informacji nie mam hehe...
Liczę na udane łowy. Ostatnie dwa dni były ciężkie. Wczoraj od 10 w aucie. Jak już byłam w hotelu to była 23. Dziś przed 9 pojechałam do Zoo Safari. Było super . Jechałam kolejką dookoła. Wytrzeslo nas... Potem na nogach. Wyjechalysmy o 12 do Łodzi do ZOO i od 13 do 16 chodzikysmy po zoo a potemm do ogrodu botaniczneego. Przez 15 minut siedziałam bo mnie zmulilo.
Pojechałam do Łodzi na Manifakture. Miałam ochotę na makaron. A tam jest restauracja co Geslerowa byla. Niestety w menu myśl i inne ochydztwa więc poszłyśmy do tawerny Pepe. Zjadłam cudowne spagetti. Teraz pora spać bo rano muszę wstać. Brzusio nawet nie boli. Nie mdli mnie.
Za to moja kotka się zestresowala jadać tu i po rui. Nici z krycia :(

Do góry