reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Basidrak a mnie boli cały brzuch ! Nie martw sie ! Położ sie i odpoczywaj , jak boli brzuszek to jest to najlepsza metoda . Jezeli nie ma krwawienia to nic sie nie dzieje .. Mnie ciagle boli brzuch .. Tym bardziej ze to pierwsza moja ciaza i organizm reaguje inaczej i boli tu i tam ;)

reklama
Ja miałam wycinany woreczek żółciowy i bardzo często mam kłopoty żołądkowe i jelitowe .. Do bólów sie juz przyzwyczaiłam ;( a czy któraś z was odrzuca od mięsa ? Ja nie moge nawet go wąchać ;(

Ja po pierwszej ciąży też żadnego paskudnego rozstępu, ale za to na piersiach mam... Smarowałam wtedy brzuch ziają dla mam, ale jakoś o piersiach zapomniałam i teraz mam za swoje. Dlatego teraz smaruję i brzuch i piersi. Nie szaleję z drogimi kosmetykami. Ważne, aby nawilżać i natłuszczać wrażliwe partie, aby skóra robiła się bardziej elastyczna, a co za tym idzie, bardziej podatna na rozciąganie bez uszkodzeń.

Przez to, że przestałam regularnie sport uprawiać to niestety już widzę tego negatywne efekty... Jak byłam młodsza, to nie miałam takiego problemu. A teraz parę tygodni przerwy i jest masakra. Niech mi przejdzie ta senność, zmęczenie i niechęć do czegokolwiek to się trochę wezmę za siebie.

Charlie, od mięsa mnie nie odrzuca, ale od słodyczy jak najbardziej.

witam :)
czytam Was regularnie, ale ciagle cos stoi mi na przeszkodzie by napisac. zwlaszcza, ze pedzicie z tymi postami jak nie wiem co :).
charli20 ja tez jestem bezworeczkowa. i mam rozmaite problemy trawienne. glownie wzdecia, ktore teraz w ciazy osiagnely jakies gigantyczne rozmiary. nie dosc, ze w normalnych spodniach cierpie to w ogole mam wrazenie, ze skore mi zaraz rozsadzi... masakra
mnie od miesa tez odrzucilo. jeszcze 5 sierpnia jadlam mieso z grilla. w sobote kotlety smazylam, ale juz nie zjadlam. a dzis to i usmazyc bym nie mogla. rodzina dzis zapychala sie takimi kupnymi kulkami miesnymi zreanumowanymi w piekarniku a ja czujac ten "zapach" zdolalam zjesc 1,5 ziemniaka z jogurtem zanim ucieklam id stolu do pokoju.
a co do uplawow to w ciazy normalny jest taki " kisiel" w majtkach. dopiero jak swedzi czy piecze to swiadczy o czyms zlym.
co do spania to pisalyscie, ze lubicie na brzuchu. ja nigdy tak nie spalam. ale mam inny problem. gdy klade sie na boku to wzdecia mnie drecza i bekam ze zdwojona moca. z kolei na wznak trudno mi usnac... ehhh... ale juz zamowilam mega rogala do spania i zobaczymy czy w czyms pomoze.
a co do facetow to mi sie tym razem trafil super mega opiekunczy. ale z ojcem mojego syna nie bylo tak slodko. przesadzalam udawalam i oczywiscie nikt inny nie mial tak jak ja. koniec koncow musial mnie zostawic choc tak kochal bo sie zepsulam i dostalam na leb. o.
a w tej ciazy moge sie " psuc" do woli a moj maz czeka na bardzuej ekstremalne zachowania :).
zazdroszcze Wam tych Kropkow, Ludzikow i Pecherzykow. ja mojego Dzidzia podejrze dopiero 11 wrzesnia... cale wieeeki. zwlaszcza, ze dni z mdlosciami potwornie sie czasem dluuuza.

charli20 jakbym byla przesadna to bym Ci powiedziala, ze po smakach jakie masz to Twoj Dzidz jest chlopczykiem ;)
a co do smarowidel ciazowych ja stosowal mustele na brzuch i piersi. na piersiach ani jednego rozstepu, ale na brzuchu mi wyszly w samej koncowce ciazy - brzuch mi sie doslownie prul w oczach. na dzis jestem zdania, ze smarowac nie zaszkodzi, ale co ma byc to bedzie i z cena kremow nie ma co przesadzac.

Ostatnia edycja:
A ja myślałam ze przy chlopczyku to wlasnie chce sie mięsa. A słodycze na dziewczynke. :) ja tym razem zdecydowanie wole slodkie ale moze to dlatego ze z natury lakoma jestem. Smakuje mi tez ostre. A juz jak jest słodkie I ostre razem to super. :) zobaczymy. ..

sealpup ja mam syna a w ciazy z nim przez wieksza czesc czasu nie jadlam miesa. odrzucilo mnie tez od slodyczy - zwlaszcza tych z czekolada. zreszta wtedy to mnie ciagle od czegos odrzucalo.
a teraz czekolada itp. moze dla mnie nie istniec. mieso to w ogole tragedia na dzis. zreszta w ogole jem niewiele w malych porcjach - przed ciaza bylam calkiem dobrym konsumentem niemal wszystkiego ;).

No to ja mam inne doświadczenia bo normalnie mięso mnie mało interesuje a w ciazy z synem miglam pozrec krowe byle dobrze przyprawiona. :) takze miecho mi sie z chłopakiem kojarzy. :) czekolade mige natomiast zawsze I wszędzie niestety. Tym razem nid odrzuca mnie tez od ryby. W ogóle od niczego mnie nie odrzuca. Niedobrze mi jest tylko gdy jestem głodna.

reklama
sealpup ja to bylam w szoku w pierwszej ciazy. bo stawialam, ze taki slodyczowo-czekoladowy lasuch jak ja to jak bedzie w ciazy to pozre tony czekolady. a tu niespodzianka. czekolada mi smierdziala. dopiero w kincowce sobie odbilam i potrafilam wciagnac na raz 200g :D.

Do góry