reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja jeszcze śpię na brzuchu, pamiętam jak mi tego brakowało w poprzednich ciążach, potem podczas długiego karmienia piersią bałam się o cycki i przewody mleczne więc ich nie gniotłam, więc teraz będę spać na brzuchu tak długo póki będzie wygodnie, nikogo jeszcze nie zgniatam:-)

reklama
z@t teoretycznie to ja to wiem ale psychicznie nie daję rady sie przekonac. Do tego stopnia ze się budzę. :( przy karmieniu nie pamiętam jak spalam ale chyba jak cycki nie bolaly i nie plamily to na brzuchu.

No wiem jak psychika daje czasem popalić.
Mi dzisiaj źle jakoś, mdłości mnie męczą, upał męczy, brzuch boli i twardnieje, aż nie wiem co się ddzieje.zaraz wezmę nospe, potem muszę jechać na ddziałke, mam nadzieję że da radę odpocząć tam na leżaczku

Ja tez spie na brzuchu inaczej nie umiem- przynamniej na razie póki nie ma co gnieść :) kiedy zaczęłyście brać preparaty z omega 3?bo chce zrobić zakupy w aptece internetowej i zamówić do Polski, ale od kiedy je brać hmmm?

Ja na szczęście nie lubię spać na brzuchu, więc kłopot z głowy. Ale wyniosłam się z sypialni na dól do salonu. Na kanapę. W sypialni za duszno dla mnie i budziłam się co dwie godziny. Masakra. A teraz zdecydowanie lepiej:-)

Gorąco... Nalałam świeżej wody do basenu. Czekam az sie nagrzeje, przyturlam parasol i będę siedzię z synem cały dzień:-)

bry!!
micela z tego co pamiętam to w trzecim trymestrze,ale ręki odciąć sobie nie dam...bo zaczyna mi się ciążowy obkurcz mózgowy!!!!!

ja śpię na boku...staram się na lewym..różnie mi to wychodzi...nie mogę za to spać na plecach,bo słabo mi się robi

ja teraz siedzę....syn zrobił nam koktajl..mąż pojechał do pracy na 10 godzin..więc trochę odpocznę od niego.....planów jako takich nie mam..żadnych gości więc odpoczywam cały dzień..a co należy mi się!!!

Aaaaa i witam nowe mamusie!!
humor troszkę mam do d...y mogłabym ryczeć cały dzień
kurczę o coś miałam się spytać..poradzić..ale cholera obkurcz dał się we znaki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Micela ja juz biore coś z omega 3. Kupilam zestaw witamin dla kobiet w ciąży i bylo w pudelku (pregnacare moze w Holandii tez jest).

Mam dzisiaj takiego nerwa ze szok. Najchętniej chciałabym by wszyscy sobie poszli bo tylko mnie wkurzają.

A ja mam doła i chce mi się wyć.
Mam brać folik. 1dziennie. Zastanawiam się czy brać falvit mama.
Jestem jakaś osłabiona :( do tego mój mąż to dupek :( ja jestem w ciazy ledwie się ruszam a ten się obraził. Najchętniej bym gdzieś wyjechała.

Naczytal się ze ciąża to nie choroba. Ze kobieta w ciąży może funkcjonowc normaalnie. Moje L4. Źle samopoczucie i mdłości to z pewnością są udawanie. Mam mdłości nawet jak leżę. A to dopiero drugi tydzień jak wiem. Nie h to minie bo nie mam sił. Nawet nie chce mi się z nim rozmawiać i nic tłumaczyć. Wsparcia póki co brak.

ojej.. Basidrak... chłopy już takie są że jeśli chodzi o ciążę, samopoczucie psychiczne i fizyczne...to w ogóle nas nie rozumieją... Mój dopiero przy tej ciąży pojął kilka ważnych spraw..no i odpukać póki co jest ok..wiesz dla chłopów z reguły ciąża to jest wtedy jak już jest ogromny brzuchol i nalepiej widać ruchy bobo... a wcześniej...phi jaka to ciąża?? Nie zdają sobie sprawy że to właśnie jak jeszcze nie widać to wiekszość najważniejszych procesów zachodzi... i jest największe ryzyko straty maluszka... a moze idźcie wspólnie do gina?? Ja wiem że jak gin coś mojemu powie to święte dla niego!! Bo ja to wg niego wyolbrzymiam czy przesadzam z nadmiaru troski... (no czasami może faktycznie)...

reklama
Właśnie nie chce iść. Jak szłam sprawdzić czy kropek jest gdzie być powinien to nie poszedł. 28 mam prenatalne to też nie chce iść. Taka z nim robota. Wszystko na mojej głowie. A on biedny.
20 jadę na trzy dni do koleżanki odpoczne . Inaczej zwariuje.

Do góry