reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Agaawa - śliczny lisek:) uśmiechnięty taki.

Właśnie są różne zwykłe kubki niekapki:) z miękkim lub twardym ustnikiem, z różnymi końcówkami. Ja mam kubek z MAM BABY i DOIDY CUP. z tego pierwszego jeszcze cokolwiek się napije chociaż połyka też dużo powietrza a z Doidy niby pięknie pije ale wszystko wypluwa pod kubkiem :D
Narazie dałam sobie spokój z kubkami ale na pewno do nich wrócę za kilka tygodni bo wolałabym, żeby Franek nie pił płynów innych niż mleko z butelki.

reklama
Hubert 2 razy pil moje mleko z butli i robił to jak zawodowiec w wieku 2 miesięcy teraz nie mieliśmy takiej potrzeby więc nie wiem jak zareaguje
Starsza jak odstawiłam od cycu nie było problemu piła moje mleko z butli sciagalam w pracy i na nastepny dzień bylo mm w ogole pić nie chciała jak po roku zrezygnowała z piersi to jogurciki jadła i trochę kaszek na mleku ale za bardzo za nimi nie przepadala
mleka nie ściągam więc się nie pochwalę jak leci ale mleko mam mały sie najada jego uda to potwierdzają aż się boję to ważyć

Agaawa raczej nie ten sam, bo mój na południu Polski.
Inga od 3 dni częściej je w nocy a jak dziś o 3 nie od razu dałam jej cyca to się wybudziła i takie uśmiechy mi posyłała,że wzięłam ją do łózka i karmiłam już ile chciała czyli średnio co1 godz.
Co dopicia i ogólnie karmienia, Inga nie chce nawet pociągnąć z butelki ani wody ani herbatki, a jak pociągnie przypadkiem, to z boku wszystko wylatuje. dziś jadłam arbuza i tak na mnie patrzyła że dałam jej spory kawałek, taki ze skórką i trzymałam a ona go gryzła i tak ssała, że aż nie mogłam uwierzyć, choć wcześniej jak podałam jej marchewkę zblenzowaną, to nawet pół łyżeczki nie połknęła.

Xenian co do mleka nie pomogę czasem dziecko wybiera samo które mu lepiej smakuje i niekoniecznie najdroższe znaczy najlepsze
Ostatnio np kupiłam firmowe pampersy pieluszki jak suche zajmują mniej miejsca fajnie ale np brakuje mi w nich gumek Z tyłu aby zawartość nr 2 trzymała się w pieluszce a nie na plecach
Zat a Ty chciałaś zostać znów marcowa mama
Ja jak na razie @ nie dostałam i dobrze mi z tym

Dziewczyny chwałę sie moim nowym hobby:

kocyk wlasnorecznie robiony biało- niebieski:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 52
Agawa Ciebie też dopadło:-) mnie po pierwszej córci wciagnelo szydełko, kocyki, sweterki, czapeczki i nawet zabawki robiłam...teraz głównie czapeczki robię swoim dzieciom...świetne hobby!!!powodzenia:-)
Xenian, ja kubka niekapka używałam zawsze grubo po 6 msc i wybierałam lovi( albo nuk) z miekkim ustnikiem jak butelka, a Tosia od razu nauczyła się pić z aventa który wtedy znany był jako "najlepszy".

Hehe... Ano odpadło! Narazie kocyk, bo wzór prosty, ale bede sie uczyć dalej. Żałuje, ze sie za to wcześniej nie wzięłam, bo bym sobie biały kocyk na chrzest zrobiła sama, a tak to kupiłam szydełkowy kocyk biały. Nie jest brzydki, ale moj byłby ładniejszy:) hehe....

reklama
Do góry