reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Xenian, a termoforu pewnie też tam nie masz? :( ja bardzo delikatnie głaskałam, ruchami prostymi. I chociaż wydawało mi się to bez sensu bo za słabo to chyba pomagało. Pewnie każdy musi trochę na siebie sposób znaleźć.

reklama
Xenian, a to ci dopiero numer :szok:. Do tych wszystkich porad dorzucę karmienie z pod pachy. Ja zapalenia nie miałam, ale przy ostrym nwale i kamieniach w piersiach, jak byłam pod prysznicem to oklepywalam piersi. Delikatnie ale zdecydowanie. Trochę pomagało i mleko zaczynało leciec.

Agawa, my też już basen zaliczylismy.nawet kazali młodemu czepek założyć :eek:

U nas smok nadal króluje :confused2:

Xenian o kurcze ... oby szybko przeszło! A co do zachowania to u mnie podobnie było ostatnimi czasy ale już przechodzi ... jest zdecydowanie lepiej . Usypia spokojniej i nie swiruje tak przy piersi. Ale u nas to milion procent skok był :-D
Agawa my jutro na basen :)

Xenian Termofor = zwykła butelka z gorącą wodą, najlepiej mała. Owinąć pieluszką i tym masować w stronę brodawki. Ja tak robiłam w szpitalu bo tam też nie miałam prysznica. Nawał czy zapalenie w takich 'polowych' warunkach to masakra. Dobrze cie rozumiem.

Szkoda ze mieszkam na wsi i na basen najbliższy mam prawie 30 km.

Basen też właśnie mamy w planach :) M. przyjedzie za tydzień i mieliśmy się wybrać ale nie wiem czy w mojej obecnej sytuacji to by było mądre :/ A M. pewnie się sam z Franiem nie wybierze. Byłoby szkoda bo mają tu oddzielny basen dla maluszków. Woda po kostki i bardzo ciepła więc jeśli by Franek nie chciał być w większym basenie to byśmy pomoczyli dupsko w brodziku:)

U nas noc dużo spokojniejsza. Franek jadł "tylko" dwa razy. No i ze dwa razy płakał przez sen ale dałam smoka i usłyszałam pierdki. Ogólnie spał niespokojnie bo cały czas mu coś w brzuchu wierci ale spał:) I ja też się prawie wyspałam :) nie musiałam go brać do siebie wcale.

Przyszła w końcu paczka z naszymi rzeczami i powiesiłam Frankowi w łóżeczku jego zabawki. Bez problemu wczoraj zasnął. Jestem dobrej myśli:)

Za każdym razem jak idę do sklepu, przeżywam ogromny szok. Wszystko jest tu strasznie drogie!!! Paczka tescowych chusteczek kosztuje 6 zł! Te same w UK kosztują 60 pensów co po przeliczeniu niecałe 4 zł, ale w porównaniu z innymi produktami to taniej niż batonik. A przecież tam się inaczej zarabia. Niewiarygodne to aż.

Xenian, współczuję. Rad innych niż już podane nie mam. Może jeszcze żeby jak najczęściej przystawiać Frania do piersi i dużo odpoczywać.

Oj, zrobiłyście mi smaka na basen ;) Ale jestem w tym temacie kompletnie zielona - czy Maluszek musi mieć jakiś specjalny strój czy wystarcza sama nieprzemakalna pieluszka do kąpieli?

Elżbietka, a gdzie takie małe czepki sprzedają? ;)

Martefka - skarpetę się chyba zakłada:p

Franek ma kąpielówki i bluzeczke ale podejrzewam, że sama pieluszka spokojnie wystarczy. Może też to zależeć od regulaminu na konkretnym basenie.

Moj Piotrus był w samej pieluszce. Nie uwierzycie, ze pieluszki do pływania 4-9 kg sa na mojego wielkoluda mega ciasne, ledwo go w nie zamieściłam! Elżbietka, Twój tez duzy Szkrabek, kupuj od razu większe pieluszki, te są na chudzielcow:-D

Marfetka ja tez juz polowe włosów z głowy straciłam. Dla mnie to szok, bo ja mam zawsze masę włosów na głowie, a tutaj kitka wylysiala:)

dziewczyny, a ja tak sie cieszylam, ze z Piotrusiem wszystko pieknie, że ja wrocilam szybko do formy, ale nie ma tak dobrze. Wyobraźcie sobie, ze byłam 2 dni temu u dermatologa. Mam lojotokowe zapalenie skory głowy, az na uszy mi poszło. Tak sobie skore głowy rozdrapalam, ze moja mama jak mi w głowę zobaczyła, to sie przeraziła. Takze dostałam lekkie sterydy, bo karmie i musze smarować głowę. Najgorsze to jest to, ze to choroba, ktora bedzie mi juz nawracać do końca zycia i bardzo cieżko sie z nią walczy. Długoterminowo. Ech.... I jeszcze krew z nosa mi często idzie. A czuje sie super, ale jak widac organizm jeszcze nie wrócił do formy. Tak to jest, jak sie na starość dzieci zachciewa.

reklama
Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci po szczepieniu miało OBNIŻONĄ temperaturę? Janek ma 35,5 -35,8 i martwię się :(

Do góry