reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Jeeejku tak doczytalam... Jakie te wasze dzieci są juz duże i pyzate.. Rafalek wazy 4020g wczoraj ważony.. Od wyjścia ze szpitala przytul nie cale 600g :szok: Hmmm... Cos z nami nie tak???

Dziewczyny a po co mrozicie mleko?? Macie tak dużo pokarmuu???

reklama
ja mrożę w torebkach specjalnych. też mam kika torebek tego pierwszego mleka, takiego pomarańczowego prawie :-).
teraz już nie mrożę, jak jest potrzeba to odciągam na świeżo i zostawiam.

jutro się doweim ile mój misiek waży :-)

Justyna, nie wiem co ty robisz, odchudzasz Rafała? :-D

mój je średnio co 2,5 godz. kupe robi częściej ;-)

Hmm.. Nie odchudzam go.. On je okolo 5-7razyw ciagu dia.. Je okolo 10-30minut tylko .. Potem sobie lezybw bujaczku ze smokiem.. :) troche sie zdrzemie.. Ma jedna dluga drzemke na spacerze.. Niebwiem on jest bardzo aktywny w ciqgu dniq.. Stosunkowo malo spi moze jakos "spala" to co zjadl.. Jejku

ja nie mroze , nie odciagqm.. Nie wiedxialqm ze trzeba.. Nie wiem po co..???

Janek też je ok 10 razy. A ostatnio częściej nawet.
Justynka, wg WHO minimalny przyrost to 125g/tydzień, ale czytałam, że w Polsce przyjmuje się 150g/tydzień. Warto jednak obserwować czy dziecko dobrze przybiera.

no ja mam potrzebę złapania oddechu raz na jakiś czas. choćby co 3 tyg manicure ;-)
i wogóle wiem, ze dobrze robi to dla mojego zdrowia psychicznego, jak raz na jakis czas wyjdę się "odchamić" ;-)
no i starszy potrzebuje spedzac czas tylko ze mną, jakies wspólne tylko z nim wyjscia, czy wycieczki rowerowe.

Ja daje mojemu smoczek ale zafascynowana nie ma woli wisieć na moim cycu muszę to kontrolowac bo oszukuje nie je i sobie cycoli A wiadomo co potem z skutkami się dzieje często nie daje się nikomu innemu uspokoić pomimo że nie jest głodny smoczek nie daje rady zła jestem na to
Ja w przyszłym tygodniu na zebranie idę będzie sprawdzian dla taty ☺
Pokarm moroze w pojemnikach z aventu narazie tylko na raz nie mam przewidzianego innego długiego wyjścia
Co do smoczkow to córka usypiala z nim do 2 roku życia nie chodziła z nim cały czas i wymowa super R mówiła nie mając 3 lat więc nie ma chyba reguły
Mówią że paluszki też nie dobre

reklama
Do góry