reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

No to my dzis tez mamy taki dzien jak u Was Xenian... Rafałek jęczy.. Nie placze tylko jęczy nie wie sam co chce a ja tym bardziej od 6tej spal moze z godzinę teraz udalo mi sie go uspac z 10minut temu ale to faza ren nie jest ;(

reklama
Witam was kochane
my wczoraj mielismy ciezki dzien co chwile przy cycu possie 2 do 5 min i spi nie chcial sie tatusiowi uspokoic tylko u mnie przy cycu
ale za to tak sie wymeczyl ze pierwsza cala noc w lozeczku przespal z przerwami na jedzenie
czy wasze bobaski tez przysypiaja przy cycu my czasem jednego cyca na trzy razy bo mu sie usnie

xenian, nasza hustawka ma regulacje oparcia i można bardziej położyć.

mój już nauczył sie wrzeszczec. to nie płacz tylko wrzask. pełen wściekłosci, zwłaszcza jak głodny a ja mu pieluche zmieniam.
i chyba zawsze tankuje do pełna...jesli chodzi o jedzenie.

Sunajka nasz Rafałek. Sam cpi cala noc w łóżeczku z przerwa na jedzenie jedna lub dwoma zalezy.. Od 5 doby swojego życia.. A z tym zasypianiem prze cycu nie zawsze czasem jejejjeje.. Ale jak przyśnie i go odbijamy to sie budzi ale wtedy wrzucamy go do łóżeczka z wielkimi oczami i gasiny światło.. Chwile sie pokręci.. Dwa razy zrobi sqobe "e!" I zasypia..

Justynka - jaka kruszynka :)
Franek cały dzień i całą noc zasypia sam ale to pierwsze nocne zasypianie jest trudne. Leży i stęka, męczy się i przystawiam go do piersi ze trzy razy zanim się utuli na tyle, żeby zasnąć. I jest tak codziennie. A nie nosimy, nie kołyszemy ani nic z tych rzeczy. Może robimy błąd ale nie chcę się męczyć z wiszącym dzieckiem na rękach kiedy każde inne usypianie nie wymaga żadnych zabiegów.

W ogóle nie wiem czy Wasze dzieci mają takie pory dnia kiedy marudza, ale u nas wieczory polegają na stękaniu i nie zawsze jest to związane z brzuszkiem. Ot po prostu taki nastrój. ..
Wczoraj była u nas pani od zdrowia i ważyła Frania. Przybrał kilogram w ciągu miesiąca.

Ja bardzo szybko zrezygnowałam z Pampersów. Są po pierwsze drogie a po drugie bardzo śmierdzą chemią. Wypróbowałam chyba wszystkie pieluchy sklepowe i zdecydowanie wybieram Tesco. Miękkie, chłonne i nie przemakają. Do tej pory używaliśmy rozmiaru 1 a teraz zamówiłam większe. I doczekać się nie mogę bo są dwa rodzaje w tym rozmiarze: żółta paczka i zielona extra dry. Zamówiłam obie i zobaczymy które lepsze.

reklama
Justyna, a po ile za szt wychodzą te z rossmana?
xenian te tescowe mają rzepy czy zwykłą taśmę?

ja używam póki co pampers i dada z biedronki. jedne i drugie ok. ale dada (przynajmniej rozm 2) nie są wogóle elastyczne.
miałam pampers premium care i nie śmeirdziały.

według domowej wagi Michaś wazy ok 5,5 kg:szok:

Do góry