reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

No to my dzis tez mamy taki dzien jak u Was Xenian... Rafałek jęczy.. Nie placze tylko jęczy nie wie sam co chce a ja tym bardziej od 6tej spal moze z godzinę teraz udalo mi sie go uspac z 10minut temu ale to faza ren nie jest ;(

reklama
Witam was kochane
my wczoraj mielismy ciezki dzien co chwile przy cycu possie 2 do 5 min i spi nie chcial sie tatusiowi uspokoic tylko u mnie przy cycu
ale za to tak sie wymeczyl ze pierwsza cala noc w lozeczku przespal z przerwami na jedzenie
czy wasze bobaski tez przysypiaja przy cycu my czasem jednego cyca na trzy razy bo mu sie usnie

xenian, nasza hustawka ma regulacje oparcia i można bardziej położyć.

mój już nauczył sie wrzeszczec. to nie płacz tylko wrzask. pełen wściekłosci, zwłaszcza jak głodny a ja mu pieluche zmieniam.
i chyba zawsze tankuje do pełna...jesli chodzi o jedzenie.

Sunajka nasz Rafałek. Sam cpi cala noc w łóżeczku z przerwa na jedzenie jedna lub dwoma zalezy.. Od 5 doby swojego życia.. A z tym zasypianiem prze cycu nie zawsze czasem jejejjeje.. Ale jak przyśnie i go odbijamy to sie budzi ale wtedy wrzucamy go do łóżeczka z wielkimi oczami i gasiny światło.. Chwile sie pokręci.. Dwa razy zrobi sqobe "e!" I zasypia..

Justynka - jaka kruszynka :)
Franek cały dzień i całą noc zasypia sam ale to pierwsze nocne zasypianie jest trudne. Leży i stęka, męczy się i przystawiam go do piersi ze trzy razy zanim się utuli na tyle, żeby zasnąć. I jest tak codziennie. A nie nosimy, nie kołyszemy ani nic z tych rzeczy. Może robimy błąd ale nie chcę się męczyć z wiszącym dzieckiem na rękach kiedy każde inne usypianie nie wymaga żadnych zabiegów.

W ogóle nie wiem czy Wasze dzieci mają takie pory dnia kiedy marudza, ale u nas wieczory polegają na stękaniu i nie zawsze jest to związane z brzuszkiem. Ot po prostu taki nastrój. ..
Wczoraj była u nas pani od zdrowia i ważyła Frania. Przybrał kilogram w ciągu miesiąca.

Ja bardzo szybko zrezygnowałam z Pampersów. Są po pierwsze drogie a po drugie bardzo śmierdzą chemią. Wypróbowałam chyba wszystkie pieluchy sklepowe i zdecydowanie wybieram Tesco. Miękkie, chłonne i nie przemakają. Do tej pory używaliśmy rozmiaru 1 a teraz zamówiłam większe. I doczekać się nie mogę bo są dwa rodzaje w tym rozmiarze: żółta paczka i zielona extra dry. Zamówiłam obie i zobaczymy które lepsze.

reklama
Justyna, a po ile za szt wychodzą te z rossmana?
xenian te tescowe mają rzepy czy zwykłą taśmę?

ja używam póki co pampers i dada z biedronki. jedne i drugie ok. ale dada (przynajmniej rozm 2) nie są wogóle elastyczne.
miałam pampers premium care i nie śmeirdziały.

według domowej wagi Michaś wazy ok 5,5 kg:szok:

Do góry