reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

A właśnie mam pytanie ,czy jak mi testy już wyszły .. byle jak ale wyszły to czy w poniedziałek (dzień planowanej @) może się pojawić jeszcze plamienie implantacyjne ? Czy to będzie oznaczało już czyszczenie ?
z reguły plamienie implantacyjne pojawoa się gdy dopiero zarodek się wczepia, a jak już jest beta to chyba już nie można mówić o implantacyjnym. Ale plamienia mają różne podłoża, nie tylko czyszczenie. Czasem to jakiś krwiaczek, czy naczynko co nie ma związku z tym, że coś złego dzieje się z ciążą. Ale nie słuchaj mnie w 100%, bo ja nigdy takiego plamienia nie miałam i mogę pokręcić fakty, więc niech mnie dziewczyny poprawią 😂

reklama
z reguły plamienie implantacyjne pojawoa się gdy dopiero zarodek się wczepia, a jak już jest beta to chyba już nie można mówić o implantacyjnym. Ale plamienia mają różne podłoża, nie tylko czyszczenie. Czasem to jakiś krwiaczek, czy naczynko co nie ma związku z tym, że coś złego dzieje się z ciążą. Ale nie słuchaj mnie w 100%, bo ja nigdy takiego plamienia nie miałam i mogę pokręcić fakty, więc niech mnie dziewczyny poprawią 😂
@Zazuu !!!!! 😁😁

Więc teraz nic tylko mieć nadzieję ,że nic się nie pojawi 🙏🙏🙏

A właśnie mam pytanie ,czy jak mi testy już wyszły .. byle jak ale wyszły to czy w poniedziałek (dzień planowanej @) może się pojawić jeszcze plamienie implantacyjne ? Czy to będzie oznaczało już czyszczenie ?
Beta hcg wytwarza się już po zagnieżdżeniu wiec jeśli testy wyłapują juz betę to już jest po implantacji 🙂

Sama nie wiem czy ta kreska wygląda na ciążową. 😅 pojawiła się w sumie od razu jak test był jeszcze "różowy" - myślałam, że to cień przez szybkę bo ta szybką strasznie porysowana a po wyschnięciu- ok 5 minut jak go rozebrałam do zdj to zrobiła sie bardziej szara niż różowa no ale to taki cień cienia który na zdj słabo widać... jutro znowu zatestuję więc zobaczymy czy na kolejnym też będzie taka akcja. 😅
Pokaż mi jakie to testy bo sa dziwnie podobne do szajsu ktory mi pokazał wyraźną kreskę bez ciąży...

Dziewczyny tu już pięknie odpowiedziały. Najpierw implantacja potem beta. Czasem może się to plamienie zbiegnąć z jakimś turbo cieniem bo przy zagnieżdżeniu beta ma wartości typu 2 i czasem testy to wyłapią (moje wyłapywały, a beta z tego dnia 2,8).
Natomiast plamienia we wczesnej ciąży są całkowicie normalne. Wszystko się rozciąga, wypełnia się jama macicy i zanim rozrośnie się w pełni doczesna to mogą się zdarzać plamienia w okolicy terminu miesiączki. Czasem spowodowane są niskim progesteronem, czasem krwiaczkiem, ale statystycznie to chyba najrzadziej są oczyszczeniem[emoji6]

Pokaż mi jakie to testy bo sa dziwnie podobne do szajsu ktory mi pokazał wyraźną kreskę bez ciąży...
To są testy strumieniowe horienmedical o czułości 10 z allegro bo na 9dpo nie chciałam marnować nic droższego- brakowało mi do darmowej przesyłki więc wzięłam 2 takie. 😅
Aczkolwiek robię je od kilku miesięcy i nigdy nie było żadnej drugiej kreski na nich.

Ostatnia edycja:
reklama
To są testy strumieniowe horienmedical o czułości 10 z allegro bo na 9dpo nie chciałam marnować nic droższego- brakowało mi do darmowej przesyłki więc wzięłam 2 takie. 😅
Aczkolwiek robię je od kilku miesięcy i nigdy nie było żadnej drugiej kreski na nich.
Ja dziś 5/6 dpo i lekki cień się pojawił na 3 testach 😁😁🫣 ale jak chce zrobić foto to nie wychodzi 😁