reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Badania plodnosc.jpg

reklama
U mnie się najlepiej sprawdziło mierzenie temperatury, lepiej mi to szło niż testy owu (ale ja mam podejrzenie PCOS). Można sobie na spokojnie łączyć kilka metod - szczególnie, że temperatura to w sumie nic nie kosztuje. Można tak jak wiele dziewczyn tu włączyć różne suplementy czy np. ananasa :p Ogólnie do wyboru do koloru ;)

Ja mam 2 dzieci, teraz CP, no ale nie poddajemy się :) ale my obydwoje bardzo chcemy mieć jeszcze przynajmniej jedno dziecko. Ostatnio mi się śniło, że byłam w ciąży z trojaczkami :D

To musi być wspolna decyzja.. ale jak nie teraz, to może kolejnym razem. Bez spinania się, ze to ostatnia szansa, bo prawda jest taka, ze choćby miało się udać za 4 czy 5 razem to się uda :D
A w jakim wieku masz dzieci? Mi Się marzy trojka, ale czasami jak widzę co robi mój dwulatka to wątpię czy podołałabym 😅❤️
10 i 7 dwie dziewczynki.

Progesteron 7 do 3.53

Wiesz jeżeli opierasz się tylko na kalendarzyku i przyjmiemy, że rzeczywiście 27.02 miałaś owulację to taki progesteron wypada dość blado. Niby jest w normie, ale żeby była szansa na ciąże to raczej powinien być przynajmniej powyżej 10 - więc albo owu nie było, albo może będzie bo się np. przesunęło. No ciężko naprawdę powiedzieć - jak jest tylko kalendarzyk. A może masz właśnie niedomogę i po prostu od owulacji musisz go suplementować. Dlatego moim zdaniem warto się badać, szczególnie te podstawowe badania z tego I etapu. Nie wiem jakie masz możliwości, ale ja np. mam pakiet lux med i normalnie miałam te badania za darmo, przepisane na teleporadzie więc też nie był to jakiś mega koszt

Wiesz jeżeli opierasz się tylko na kalendarzyku i przyjmiemy, że rzeczywiście 27.02 miałaś owulację to taki progesteron wypada dość blado. Niby jest w normie, ale żeby była szansa na ciąże to raczej powinien być przynajmniej powyżej 10 - więc albo owu nie było, albo może będzie bo się np. przesunęło. No ciężko naprawdę powiedzieć - jak jest tylko kalendarzyk. A może masz właśnie niedomogę i po prostu od owulacji musisz go suplementować. Dlatego moim zdaniem warto się badać, szczególnie te podstawowe badania z tego I etapu. Nie wiem jakie masz możliwości, ale ja np. mam pakiet lux med i normalnie miałam te badania za darmo, przepisane na teleporadzie więc też nie był to jakiś mega koszt
Powiem szczerze że czuję dzisiaj lewy jajnik ale pomyślałam że moze na @
O tyle dni mogłaby się owu przesunąć? Chyba nie ma co gdybyac tylko wybrać się do gin. I częściej się starać.

Powiem szczerze że czuję dzisiaj lewy jajnik ale pomyślałam że moze na @
O tyle dni mogłaby się owu przesunąć? Chyba nie ma co gdybyac tylko wybrać się do gin. I częściej się starać.

Nie wiem jak to jest jak ktoś ma 20 lat ciągle 28 dniowe cykle. No ale ja w listopadzie miałam owu w 41dc 🤷‍♀️🙈 No ale to ja i moje rozjechane cykle

Jeśli jutro powtórzyłabym progesteron to coś to da? Czy może przesunęła się owulacja? Czy jej nie było? Czy już nie kabinowac i czekać na @?

reklama