reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Badania plodnosc.jpg

reklama
U mnie się najlepiej sprawdziło mierzenie temperatury, lepiej mi to szło niż testy owu (ale ja mam podejrzenie PCOS). Można sobie na spokojnie łączyć kilka metod - szczególnie, że temperatura to w sumie nic nie kosztuje. Można tak jak wiele dziewczyn tu włączyć różne suplementy czy np. ananasa :p Ogólnie do wyboru do koloru ;)

Ja mam 2 dzieci, teraz CP, no ale nie poddajemy się :) ale my obydwoje bardzo chcemy mieć jeszcze przynajmniej jedno dziecko. Ostatnio mi się śniło, że byłam w ciąży z trojaczkami :D

To musi być wspolna decyzja.. ale jak nie teraz, to może kolejnym razem. Bez spinania się, ze to ostatnia szansa, bo prawda jest taka, ze choćby miało się udać za 4 czy 5 razem to się uda :D
A w jakim wieku masz dzieci? Mi Się marzy trojka, ale czasami jak widzę co robi mój dwulatka to wątpię czy podołałabym 😅❤️
10 i 7 dwie dziewczynki.

Progesteron 7 do 3.53

Wiesz jeżeli opierasz się tylko na kalendarzyku i przyjmiemy, że rzeczywiście 27.02 miałaś owulację to taki progesteron wypada dość blado. Niby jest w normie, ale żeby była szansa na ciąże to raczej powinien być przynajmniej powyżej 10 - więc albo owu nie było, albo może będzie bo się np. przesunęło. No ciężko naprawdę powiedzieć - jak jest tylko kalendarzyk. A może masz właśnie niedomogę i po prostu od owulacji musisz go suplementować. Dlatego moim zdaniem warto się badać, szczególnie te podstawowe badania z tego I etapu. Nie wiem jakie masz możliwości, ale ja np. mam pakiet lux med i normalnie miałam te badania za darmo, przepisane na teleporadzie więc też nie był to jakiś mega koszt

Wiesz jeżeli opierasz się tylko na kalendarzyku i przyjmiemy, że rzeczywiście 27.02 miałaś owulację to taki progesteron wypada dość blado. Niby jest w normie, ale żeby była szansa na ciąże to raczej powinien być przynajmniej powyżej 10 - więc albo owu nie było, albo może będzie bo się np. przesunęło. No ciężko naprawdę powiedzieć - jak jest tylko kalendarzyk. A może masz właśnie niedomogę i po prostu od owulacji musisz go suplementować. Dlatego moim zdaniem warto się badać, szczególnie te podstawowe badania z tego I etapu. Nie wiem jakie masz możliwości, ale ja np. mam pakiet lux med i normalnie miałam te badania za darmo, przepisane na teleporadzie więc też nie był to jakiś mega koszt
Powiem szczerze że czuję dzisiaj lewy jajnik ale pomyślałam że moze na @
O tyle dni mogłaby się owu przesunąć? Chyba nie ma co gdybyac tylko wybrać się do gin. I częściej się starać.

Powiem szczerze że czuję dzisiaj lewy jajnik ale pomyślałam że moze na @
O tyle dni mogłaby się owu przesunąć? Chyba nie ma co gdybyac tylko wybrać się do gin. I częściej się starać.

Nie wiem jak to jest jak ktoś ma 20 lat ciągle 28 dniowe cykle. No ale ja w listopadzie miałam owu w 41dc 🤷‍♀️🙈 No ale to ja i moje rozjechane cykle

Jeśli jutro powtórzyłabym progesteron to coś to da? Czy może przesunęła się owulacja? Czy jej nie było? Czy już nie kabinowac i czekać na @?

reklama