reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

To zależy.
Jeśli ktoś ma mutacje mthfr, a w tej chwili już większość kobiet ją ma to badanie poziomu kwasu foliowego nie ma sensu bo go nie przyswajamy więc to jaki jest jego poziom nie ma żadnego znaczenia. Z tego co zrozumiałam gina od niepłodności, z którym konsultowałam wyniki to trzeba by było zbadać poziom tej substancji, która jest już tą po zmetylowaniu, ale nie pamiętam nawet nazwy bo powiedział, że i tak tego się nie bada [emoji23]
A to nie jest tak że właśnie jak masz mutacje i nie przyswajasz to masz poziom wywalony w kosmos ?

reklama
Zbyt duży poziom kwasu foliowego z dużym prawdopodobieństwem jest wynikiem braku metylacji i organizm go sobie magazynuje i nic z nim nie robi. Dlatego jest za duży. Ale może sobie też spaść i to dalej nic dla nas nie znaczy bo badany jest tylko sam poziom kwasu foliowego, a przy mutacji interesuje nas tylko to co zmetylowane
A to nie jest tak że właśnie jak masz mutacje i nie przyswajasz to masz poziom wywalony w kosmos ?

Zbyt duży poziom kwasu foliowego z dużym prawdopodobieństwem jest wynikiem braku metylacji i organizm go sobie magazynuje i nic z nim nie robi. Dlatego jest za duży. Ale może sobie też spaść i to dalej nic dla nas nie znaczy bo badany jest tylko sam poziom kwasu foliowego, a przy mutacji interesuje nas tylko to co zmetylowane
Ja właśnie sprawdzilam, mam 16.20, znalazłam teraz info że dobrze jest nie przekraczać 20 - że to taki powiedzmy zdrowy poziom

U mnie chyba coś na teście majaczy, spróbuje dzisiaj nie pic hektolitrów wody na noc i zrobić test jutro rano :) u mnie to testowanie rano jest bez sensu bo mam chyba najbardziej rozwodniony mocz z całej doby…
Dzisiaj mam najpewniej 11dpo.
To może sprobuj zrobić w ciągu dnia? Też słyszałam dużo głosów, że testy rano wychodzą bledsze. Mimo ze mocz bardziej stężony no ale beta niższa. Może spróbuj nie pić i nie sikac ze 3 h i zrobić?

Ja tez zaszłam akurat w cyklu w którym już nie brałam proga, wcześniej 3 cykle wspomagane i nic ale ja wierzę że pomogła mi metformina (1 cykl) wiec jeśli jutrzejsze badania okażą się choojowe to w następnym zrobie sobie kombo meta plus prog 😁

Może coś w tym być bo ostatnio na grupie o poronieniach ktoś wspominał o jakiejś lekarce prof. Jerzak i że ona wali metformię wszystkim dziewczynom, które mają jakieś poronienia czy problem z zajściem w ciąże. Nawet jak im krzywa dobrze wychodzi :o

Może coś w tym być bo ostatnio na grupie o poronieniach ktoś wspominał o jakiejś lekarce prof. Jerzak i że ona wali metformię wszystkim dziewczynom, które mają jakieś poronienia czy problem z zajściem w ciąże. Nawet jak im krzywa dobrze wychodzi :o
Ja powiedziałam mojej Endo ze od roku nie mogę zajsc, fakt faktem ze ważę ok 8kg za dużo i miałam podwyższona glukozę wiec wskazania do mety jakieś mam ale akurat w pietwszy cyklu z metą zaszłam 🤷🏽‍♀️ dla mnie to nie przypadek ale wiadomo ze każdy jest inny

reklama
To może sprobuj zrobić w ciągu dnia? Też słyszałam dużo głosów, że testy rano wychodzą bledsze. Mimo ze mocz bardziej stężony no ale beta niższa. Może spróbuj nie pić i nie sikac ze 3 h i zrobić?
Właśnie ja sikam po nocy na przezroczysty 😂 pije wieczorem i w nocy strasznie dużo