reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Nie wiem, chyba raczej to że mam już takie duże dzieci to po co nagle mi kolejne po takim czasie
Włączę się do rozmowy bo mam świeże doświadczenie sprzed niespełna dwóch tygodni. W tym roku kończę 35 lat, moja córa kończy w listopadzie 13. Jak byłam w szpitalu w związku z poronieniem zatrzymanym spotkałam się z ogromną empatią ze strony personelu. Czytałam, że przechodzenie poronienia w szpitalu jest bardzo trudnym doświadczeniem i psychicznie było tragedią. Za to personel był cudowny i jestem im wdzięczna za tą empatię i opiekę.
Przepraszam za dygresję, w końcu to inny temat. Na swoje testowanie niestety muszę jeszcze poczekać.

reklama
Dziewczyny, a ja z takim może głupim pytaniem 😁 leżycie z pośladkami wyżej po stosunku w dni płodne czy to mit? 😁
Ja tak właśnie robiłam podczas staran w pierwszej ciąży ( która straciłam w 20 tygodniu 😔) i zaszłam w pierwszym cyklu. Oczywiście z przymrużeniem oka na to patrzę ale kto wie ile w tym prawdy;) Teraz czekam na wykonanie testu, bo jestem ok 6 dni po owulacji ( jedynie wyliczonej przez aplikację i moje odczucia co do owu) i również za każdym razem polegiwalam sobie z nogami do góry 😁🫣 zobaczymy jaki efekt tym razem da 😜 dodatkowo wypróbowałam kubeczka ferti lily 😄 zamówiłam przed podróżą poślubną ale po powrocie okazało się że zaszłam w ciążę więc nie zdążyłam go wypróbować 😊

Dziewczyny, a ja z takim może głupim pytaniem 😁 leżycie z pośladkami wyżej po stosunku w dni płodne czy to mit? 😁
Ja nie leżę. 😄 mało tego, jeżeli potrzebuję to biorę normalny prysznic.

Inną sprawa, przeglądam właśnie swoje cykle, które zapisywałam w aplikacji i zauważyłam, że mam dziwnie na zmianę różne długości. Od maja 2021 biorę duphaston. Ten cykl 37dniowy to był biochem. Skąd moze wynikac taka cykliczna zmiana długości cykli?

Załączniki

• 20220320_124734.jpg
    20220320_124734.jpg
    70,6 KB · Wyświetleń: 75
Włączę się do rozmowy bo mam świeże doświadczenie sprzed niespełna dwóch tygodni. W tym roku kończę 35 lat, moja córa kończy w listopadzie 13. Jak byłam w szpitalu w związku z poronieniem zatrzymanym spotkałam się z ogromną empatią ze strony personelu. Czytałam, że przechodzenie poronienia w szpitalu jest bardzo trudnym doświadczeniem i psychicznie było tragedią. Za to personel był cudowny i jestem im wdzięczna za tą empatię i opiekę.
Przepraszam za dygresję, w końcu to inny temat. Na swoje testowanie niestety muszę jeszcze poczekać.

No tylko ja nie napisałam, że nie spotkałam się z empatią odnośnie samej pozamacicznej :D
Mi bardziej chodziło o to, że np. nie specjalnie ktoś był zainteresowany wyjaśnianiem mi że np. przez 6 miesięcy pod żadnym pozorem nie powinnam zajść w ciąże. Takiego info nie mam też na wypisie. A wydaje mi się, że to dość ważna informacja - biorąc pod uwagę, że zajście wcześniej grozi albo poronieniem, albo dużymi uszkodzeniami płodu

Nie wiem, ale doszłam do wniosku, że to nie zaszkodzi i leżałam. Mąż szedł na papierosa a ja tyłek do góry. W pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu starań, w drugą w pierwszym cyklu (chociaż tutaj pewnie zasługa rozkręconego ciała po pierwszej stracie - tak to sobie tłumaczę). To leżenie to żaden wysiłek, więc czemu nie?

No tylko ja nie napisałam, że nie spotkałam się z empatią odnośnie samej pozamacicznej :D
Mi bardziej chodziło o to, że np. nie specjalnie ktoś był zainteresowany wyjaśnianiem mi że np. przez 6 miesięcy pod żadnym pozorem nie powinnam zajść w ciąże. Takiego info nie mam też na wypisie. A wydaje mi się, że to dość ważna informacja - biorąc pod uwagę, że zajście wcześniej grozi albo poronieniem, albo dużymi uszkodzeniami płodu
Rozumie. Źle odczytałam intencje wypowiedzi 😉

reklama