reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

A odstawilas już luteinę?
Nie, jeszcze nie. Poczekam do dnia, miesiączki, zatestuje i odstawie jeśli będę pewna że nic z tego nie wyszło. Jestem po biochemicznej w styczniu, gdzie beta wynosiła już 820, progesteron jedynie ledwo ponad 2, dlatego jestem troszkę przewrażliwiona na punkcie proga 🥴

reklama
Nie, jeszcze nie. Poczekam do dnia, miesiączki, zatestuje i odstawie jeśli będę pewna że nic z tego nie wyszło. Jestem po biochemicznej w styczniu, gdzie beta wynosiła już 820, progesteron jedynie ledwo ponad 2, dlatego jestem troszkę przewrażliwiona na punkcie proga [emoji3061]

A jaka luteinę bierzesz? Dopochwowa? 50, 100? Ile tabletek? [emoji23] wybacz za przesłuchanie [emoji23][emoji23][emoji23]

Przykro mi ze Cię to spotkało. Mam nadzieje, ze następnym razem skończy się dobrze 9 miesięcy później [emoji3526] ja mam wytyczne już ustalone co do luteiny - raz dziennie 3 tabletki setki, jeśli będzie ciąża to 2x2 na początek, jeśli nie to odstawić. Domyślam się co czujesz, tez mam problem progiem i jakbym zaszła w ciaze to pewnie to by mnie najbardziej stresowało, każde jedno plamienie [emoji85] a ja nawet jeszcze w ciąże nie zaszłam, nie straciłam, Twój stres napewno większy [emoji6] bądź dobrej myśli i nic się nie martw na zapas [emoji3526]

No sorry ale to Ona zaczęła. Pisząc do kogoś, że ma być powsciągliwy w okazywaniu szczęścia [emoji2356] albo, że podobno przyszłe matki mają dodatkowy zmysł? No sorry bardzo nie na miejscu odpowiedź. To co idziecie do rodziny bądź znajomych w ciąży I mówicie do nich żeby przypadkiem o ciąży nie wspominali albo przypadkiem nie mówili/pokazywali co mają dla maluszka[emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Same się dołujecie takimi myślami.
Co do zazdrości to niestety ale tak tą odpowiedź idzie odebrać zazdrość połączona z żalem. Jak można zwracać komuś uwagę "weź Ty się tak nie ciesz" bo tak to brzmi.
Zacznijcie myśleć pozytywnie. I to pisze Ja kobieta która przez 8lat nauczyła się, że nie można wiecznie się dołować, że komuś wyszło, a Mi nie.
Cieszy Mnie każdy pozytywny tutaj test i cieszy Mnie jak te dziewczyny to przeżywają bo jest to coś pięknego. I wierzę, że każda tutaj zazna tego szczęścia i będę w duszy z każdą przeżywać to ogromne Szczęście chociażby miała wstawiać zdjęcie ciuszków.
Po pierwsze, "ta ona" o której mówisz, jest odpowiedzialna za to co napisała, a nie za to co zrozumiałaś i jak Ci to zabrzmiało.
Po drugie, każdy radzi sobie bądź nie w zupełnie inny sposób i nie Tobie oceniać czy ktoś robi to dobrze czy nie.
Tak, kazda kobieta ma prawo nie chcieć oglądać maleńkich ciuszków niezależnie od tego czy się stara czy np. Właśnie przeżywa stratę. To jest sprawa tylko i wyłącznie tej kobiety. Dlatego istnieje mnogość wątków od starań, przez kreski, radzenie sobie ze stratą, przyszłe mamy czy finalnie po tematy dla dziewczyn, które juz urodziły i teraz pomagają sobie przy opiece nad dziećmi.
Nie masz prawa jakiejkolwiek kobiecie zarzucać zazdrości tylko dlatego, że ta nie czuję się na siłach oglądać czyjeś maleńkie buciki.
Po trzecie oczekujecie tu w kółko empatii jednocześnie mając w nosie wszystkich dookoła.
Temat dotyczy dwoch kresek i to się tutaj powinno znaleźć, z bardzo prostej przyczyny. Te osoby, które tu są właśnie to chcą oglądać i widocznie czują się na siłach by cieszyć się tym ze wszystkimi, ale juz dalsze etapy mogą być dla nich bolesne, trudne itp. Dlatego nie śledzą innych wątków.

P. S.
Tak, ja na przykład nie chodzę do sklepów z akcesoriami dziecięcymi

Ostatnia edycja:
A jaka luteinę bierzesz? Dopochwowa? 50, 100? Ile tabletek? [emoji23] wybacz za przesłuchanie [emoji23][emoji23][emoji23]

Przykro mi ze Cię to spotkało. Mam nadzieje, ze następnym razem skończy się dobrze 9 miesięcy później [emoji3526] ja mam wytyczne już ustalone co do luteiny - raz dziennie 3 tabletki setki, jeśli będzie ciąża to 2x2 na początek, jeśli nie to odstawić. Domyślam się co czujesz, tez mam problem progiem i jakbym zaszła w ciaze to pewnie to by mnie najbardziej stresowało, każde jedno plamienie [emoji85] a ja nawet jeszcze w ciąże nie zaszłam, nie straciłam, Twój stres napewno większy [emoji6] bądź dobrej myśli i nic się nie martw na zapas [emoji3526]
Luteina dopochwowa 100, 1x na dobę 🌼

Oj tak, pamiętam ta radość jak zrobiłam kilka testów bo nie mogłam uwierzyć w to, że się udało, pozniej beta... Zobaczyłam wynik 820 to byłam pewna, że to już na pewno to na co każda z nas tak bardzo czeka, jednak życie płata figle 🥴 po 48 h beta spadła czterokrotnie mimo, że Luteinę włączyłam od razu jak tylko zobaczyłam jak wysoka beta była po pierwszym badaniu. No cóż, my kobiety musimy być silne, kto jak nie my 💪❤️

Dziękuję Kochana za moc pozytywnej energii, również Ci ją przesyłam, testujemy w podobnym czasie więc niech te dni nam szybko upłynął bo wiadomo, że czekanie jest chyba najgorsze 🙈

Luteina dopochwowa 100, 1x na dobę [emoji272]

Oj tak, pamiętam ta radość jak zrobiłam kilka testów bo nie mogłam uwierzyć w to, że się udało, pozniej beta... Zobaczyłam wynik 820 to byłam pewna, że to już na pewno to na co każda z nas tak bardzo czeka, jednak życie płata figle [emoji3061] po 48 h beta spadła czterokrotnie mimo, że Luteinę włączyłam od razu jak tylko zobaczyłam jak wysoka beta była po pierwszym badaniu. No cóż, my kobiety musimy być silne, kto jak nie my [emoji123][emoji3590]

Dziękuję Kochana za moc pozytywnej energii, również Ci ją przesyłam, testujemy w podobnym czasie więc niech te dni nam szybko upłynął bo wiadomo, że czekanie jest chyba najgorsze [emoji85]

Nie bierzesz za mało tej luteiny? Badalas poziom proga? Pilnuj tego i w razie czego dopytuj i maltretuj gina [emoji6] ja już potestowane w tym miesiącu [emoji6] odstawiłam luteinę 3 dni temu i oczekuje jutro na @, ale może następnym razem [emoji16]

Wejdź na wątki "ciążą po poronieniu" i "starania po straconej" byłam na obu wątkach i tam dziewczyny siebie wspierają nawet jak już zachodzą w ciążę i wstawiają sobie zdjęcia z usg itp ba nawet się chwalą dzieciaczkami.
Można Można trzeba się nauczyć cieszyć szczęściem innych
@AnetaManiak nie pomyślałaś, że są wśród nas dziewczyny, które jeszcze chwilę temu przeżyły np. ciążę biochemiczną i obecnie jest im po prostu cholernie przykro? Każda z nas cieszy się z pozytywnych testów innych dziewczyn, ale na miłość boską, w tym wypadku zabrakło trochę taktu. Czy napisałabyś to samo dziewczynom z wątków dotyczących poronień - że zazdroszczą?

Nie bierzesz za mało tej luteiny? Badalas poziom proga? Pilnuj tego i w razie czego dopytuj i maltretuj gina [emoji6] ja już potestowane w tym miesiącu [emoji6] odstawiłam luteinę 3 dni temu i oczekuje jutro na @, ale może następnym razem [emoji16]
Miałam iść dzisiaj na badanie ale... Nie poszłam 🙈 myślę że ta luteina będzie działała na mnie dość dobrze. Przy biochemicznej pierwszy wynik ledwo ponad 2, wtedy włączyłam Luteinę 2x dziennie i sprawdziłam poziom po 2 dniach, wtedy juz było ponad 15,wiec myślę że jest ok, po za tym piersi to mi chyba eksplodują za chwilę 😅 więc myślę że to też działanie luteiny 🙈

reklama
W takim razie trzymam mocno kciuki za kolejny cykl ❤️

Do góry