reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcelinka i Jaś

reklama
Niestety nie mam porównania, co do gęstości, bo nie próbowałam innych, ale bez zageszczacza nie wydaję się szczególnie gęste :( Moja kumpelka próbowała też tego mleczka (tzn jej wcześniaczek) bez zagęszczania i jej synek również po nim ulewał, ale kupki były ok. Próbowała też wielu innych. Ostatecznie zdecydowali się na hipp ha i podobno wszelakie kłopoty się skończyły i na nim pozostali do dziś i na zwroty jedzeniowe im pomogło. To mleczko jest chyba droższe, mała puszka mojego 18zł więc może zaryzykuj. Szkoda ze nutriton u was nie pomógł :( a odbijasz też co 20ml?? u nas okazało się to b.ważne, zwłaszcza przy sztucznym mleku które po wytrzepaniu ma dużo powietrza. To odbicie u nas to podstawa, no i maluszek leży delikatnie pod ukosem w łóżeczku.

Odbijam ,ale małemu trudno butlę wyrwać,aż zasysa smoki silkonowe.Kupiłam mu butelkę antykolkową aby bardziej się męczył i łykał mniej powietrza.Łóżeczko mam podniesione u wezgłowia na 30 cm.Teraz nie ulewa,ale zobaczymy jak będzie gdy zmienię mleko.

Wszystkim dzieciom składamy najlepsze życzenia.

Oby zawsze uśmiech gościł na Waszych cudownych buziach :-):-):-)

Dzisiaj zamówiłam mleczko Hipp.Jasio zjada z butli antykolkowej i nawet kształt smoka mu nie przeszkadza.Nareszcie pije dłużej mleczko.Marcelinka za to zrobiła awanturę bo za wolno leciało.Więc zostanie przy dotychczasowych smokach i butlach.

Ostatnia edycja:
Oby Wam mleczko podpasowało! :) Też mam taką butle i do nie w komplecie był smok nr.1, a osobno do kupienia wolniejszy smok dla wcześniaków nr.P (no nie wiem czemu takie oznaczenie:) Mój Tymcio ciągle pije z tego drugiego, właśnie z uwagi na to żeby pił wolniej i się ładnie najadł. Ogólnie straszny z niego zachłantus i gdyby nie ten smok toby prędko całą porcję wydoił zanim głowa by się dowiedziała, że już pojadł i wtedy to byłaby awantura :)

U Marcelinki wszelkie wizyty okulistyczne zakończone.
Jasiowi dosypuję mleczko hipp.Jak na razie zjada,ale dopiero 1 miarkę mu dodaję.Zastanawiam się ile jedza wasze dzieci.Marcelinka na tą chwilę je 6x120 ml z przerwą nocną.

kochana mój zarłok zjada raczej 7 posiłków w przedziale 90-120ml a tak srednio to po 100ml wczorajgo ważyłam i ma 4800kg na dwamiechy korygowane....kochana cieszese zelepiej u was.

reklama
Do góry