reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcelinka i Jaś

Agata, teraz już może być wolniej. Moja Tosia teraz przybiera nie więcej niż 400 gram miesięcznie. W sumie to na 6 mies miała 5000 gram, na 7 5700, na 8 mies - 6 kg, a za niecały tydzień skończy 9 miesięcy i nie wiem czy będzie chociaż 6400.

reklama
Agatko najważniejsze ze do przodu. syn mojej koleżanki był niejadkiem od małego i waga mu stała i wolno przybierał a jak zaczał chodzic to ruszyłz kopyta takze 100g na tydzien to tez dobrze!

Dałam małej kleik kukurydziany płacz był jak za czasów kolki.Czyli za malutka jest jeszcze.Lekarz powiedział,że zielone stolce po rota mogą być i 3 miesiące.
Czy za jakis czas mogę spróbować podać im jabłuszko?Jak Wy wprowadzałyście nowe potrawy?

Agatko, ja na pierwsze dałam Szymkowi marchewkę i jabłko. Potem ziemniak z marchewka i jabłko. Tyle ze u nas wszystko jest ze słoiczków (mojego nie chce jeść :-(, ciekawe dlaczego :-p???) i słoiczkami szłam według wieku korygowanego.

To nie poskutkuje, bo ja i tak wszystko blenderuje i karmie go z miseczki.
On uwielbia ich smak i najprawdopodobniej sie do niego przyzwyczaił.

Wiesz, ja bardzo pilnowałam wieku korygowanego, bo Szymon jest po resekcji jelita.

Jasio zaczyna robić już kupki na przemian raz zielona raz żółta.Taka mała rzecz a cieszy.
Dzisiaj mam kiepski dzień.Od rana poprztykałam się z moim m.Kurcze a już tak dawno się nie kłóciliśmy .
Dzieciaczki dzisiaj dostały marcheweczkę.Jasiowi bardzo smakowała.Marcelince nie.Marcelinka jest po badaniu słuchu.wsio ok.

Ostatnia edycja:
o super ze ze słuchem ok! co do kłótni czasem jest to nieuniknione za duzo wszystkiego na raz i emocje robią swoje a trzeba odreagowac-bedzie dobrze!

No mogę śmiało napisać mleczko Hipp super.Jasio dzisiaj zjada po 100ml.Mam nadzieję,że to dopiero początek.Mel wiem ,czasem trzeba oczyścić atmosferę.Dzięki kochana.

reklama
super że z uszkami Marcelinki wszystko ok:tak:
Jasio jest smakoszem marchewkowym i mleko mu spasowało to też super ;-)
cieszę się że u was coraz lepiej :-)
a z mężem...no cóż czasem trzeba się pokłócić aby móc się godzić :-)

Do góry