reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcelinka i Jaś

Agata super, że dzieciaczki już bez sond :-) I pilnujcie tego, bo wiesz jak to u nas wygląda. Ale ci się przytrafiło z tą raną ale dobrze, ze jest już poprawa. Zdrówka dla was wszystkich :tak:

reklama
Mądre dziecko. Po cholere jej sonda na stałe. Pytałas o niebezpieczeństwo odlezyny od sondy?
Dobrze, ze dzieci wiedzą, co dla nich najlepsze..

Agata, jako matka masz prawo do wszelkich informacji dot leczenia dzieci.
Karta praw pacjenta sie kłania.
Porozmawiaj z lekarzem prowadzacym czy tak musi byc.
Wiesz, wszelkie rury, rurki, rureczki w buzi dziecka na tym etapie skutkują potem problemami z nadwrażliwością jamy ustnej, dalej jedzeniem, wymiotami itd. Wiem, że dla wielu lekarzy to sprawa wtórna, ale jesli da się tego uniknąc, to dlaczego nie?

Agatko, o wszystko możesz pytać lekarzy. A może rzeczywiście te sondy nie są potrzebne na stałe??
Też życzę udanego dnia u maluchów i czekamy na dobre wieści :tak::-).

Wróciłam od krasnali.Wypytałam p.dr. o sondy.Dzieci mają sondy do momentu aż osiągną 1400 kg.Dzisiaj miały sondy w noskach.Potem są karmione tylko butlą.Dzieci mogą iść do domku jeśli są zdrowe,bez bezdechów i bez problemu jedzą z butli.Moje niunie to jeszcze małe szkabki.Marcelinka przekroczyła wczoraj wagę urodzeniową o 10 i waży 1090 a Jasiowi brakuje jeszcze 20 do wagi urodzeniowej.Dzisiaj moje niunie przebierałam z pampersów,ależ były zadowolone i uśmiechnięte.

reklama
DSC00011.jpgDSC00018.jpg

Do góry