reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcelinka i Jaś

Padam,zaczeliśmy nowy etap-KOLKI:szok: Dzisiaj przez 2 godziny prężenie nóżek,ciężkie bąki i wyglądało to na ataki.Najpierw krzyk a potem cisza i za moment znów.Masakra najpierw Marcelinka a 1,5 godz. póżniej Jasio.Czy któraś z Was używała delicol w kroplach?

reklama
Agata, próbuj...Musisz znaleźć coś, co działa na Twoje maluchy. U Fr np tak zachwalany SabSimplex tylko pogarszał sytuację.. Dopiero Lefax pomógł. Nic innego nie działało. A koli młody miał do 6 mies życia

Dzięki normalnie jestem cała spocona po ich kolkach.Starszy syn też miał,na niego podziałał baybynos zamówiliśmy wtedy z Niemiec.No ale jak dwoje ma kolki to masakra.Cuda robiliśmy i nic.

Agata na pewno tego probowalas, ale jakby nie to moze sprobuj suszarki. Dzieciom w mojej rodzinie bardzo pomagala na kolki. Najpierw wlaczali gdzies dalej, potem blizej dziecka zeby sie nie przestraszylo, a potem cieple powietrze na brzuszek. Pozniej juz od samego dzwieku kolka zaczynala odpuszczac. Niektorym dzieciom pomaga odkurzacz. Mi mama kladla swiezo wyprasowane tetrowe pieluszki na brzuszek jak mialam kolki i pomagalo. Trzymaj sie jakos z tymi kolkami:(

Witam wszystkie mamusie wcześniaków. Jestem nowa na forum. Moja córeczka urodziła się w 34 tygodniu(2300,50 cm) , teraz ma 4 miesiące:tak:
Hmmm ... co do kolek to moja maleńka również miała . mi pediatra zalecił kropelki BioGaia ok 43 zł i kropelki na wzdęcia espumisan. jej pomogła ale póżniej kolka znowu wróciła. obecnie nie ma.oprócz tego kładłam ją na brzuszek-choć tego nie lubi i masowałam jej brzuszek.

reklama
Agata tak to jest z kolkami... trzeba to przetrwac....
jeremek tez meczył sie strasznie, pierwsze trzy miesiace mam wrazenie ze płakał i spał ... nic nie pomagało w koncu lekarz kazał odstawic wszelkie medykamenty, masowac brzuszek i trzymac sie dzielnie .... no i kolki przeszły... nie na darmo sie mówi ze to do 100 dni płaczu..potem przechodzi ... Trzymajcie sie !

Do góry