AGATA777
Fanka BB :)
Powiedzieli mi tylko tyle retinopatia 2-gi stopień i trzeba obserwować.O co chodzi z tą godziną?Napiszcie o co mam pytać bo jutro będę u niusiów.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas było tak, że okuliści w Częstochowie mieli słaby wgląd w oko, brak specjalistycznego sprzętu etc. i zdecydowali o konsultacji w Klinice Okulistycznej w Katowicach. Na pierwszej konsultacji jak Mała miała skończone 7 tyg. życia było jeszcze ok tzn. zmiany już były, ale jeszcze nie do laseru, tydzień później zaklasyfikowano ją do laseru ze względu na objaw plus. Zabieg laserowy został przeprowadzony 3 dni później w GCZD w Katowicach. Następnego dnia mała wróciła do Częstochowy na własnym oddechu. W dniu powrotu ważyła 1800 gram
Estii pisze, że u nich ROP II + wycofała się sama, a u nas od razu laserowali. Może ze względu na to, że zmiany były rozległe? Myślę, że lekarze najlepiej to ocenią.