reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Witam :-)

A więc gwiazdeczko jesteśmy już po wizycie u ortopedy i w sumie jest ok. lekarz był naprawdę przesympatyczny , małego dobrze przebadał nie ma problemu ze ścięgnami ani coś w tym stylu, mamy mu przypominać jak ma chodzić, ma chodzić na boso w domu i a buty te co ma a kupilismy ostatnio w John Lewis to są ok. Za 6 miesięcy mamy kolejną wizytę kontrolną .

My już po obiadku odpoczywamy , m zaraz do pracy więc wieczór z moim diabełkiem spędzę ;-)

Nie dawno jeszcze narzekałam, że słabo czuje małą a teraz jak by mogła to by sie znęcała nad mamuśką 24h :-)

reklama
Widac wszystkie was gdzies wywialo.. Nie ma co sie dziwic korzystacie z pogody :-) Moj A poszedl na 7 do pracy, mala juz wykapana spi a ja zajadam pucharek lodow i popijam kieliszeczek winka. A co tam mi tez sie cos nalezy od zycia:-D
co do ksiezy to kazdy ma rozne zdanie.. ja wyrobilam sobie swoje przez naszego ksiedza w parafii. Kazal chodzic i zbierac pieczatki przez 5lat na okreslona godz zeby dostac bierzmowanie, wyzywal nas z ambony ze "jestesmy gorsi niz psy bo one sie przynajmniej sluchaja" duzo by tu pisac na jego temat.. Po bierzmowianiu przestalam bywac w kosciele (tylko na uroczystosciach typu slub, chrzciny..) Ksiadz w mojej parafii chrzcil rowniez Nikole ale powiedzial ze 2 dziecka nie ochrzci dopiero po slubie.. Najbardziej mnie rozwalil ksiadz w katedrze we Wroclawiu. POszlam na spowiedz sw przedmalzeska (mowilam same szkolne grzeszki nawet nie wsppomnialam o NIKOLI ). Ksiadz zadal mi jedno pytanie czy mieszkam z narzeczonym zajeklam sie i powiedzialam ze tak- rozgrzeszenia dlatego nie dostalam.. W niedziele wybieram sie do kosciola w Motherwell ciekawe czy dostane rozgrzeszenie u tego ksiedza...

Doty zrobilas mi smaka i poszlam po lody, a jutro bede miec wyrzuty sumienia.
Ja pod wieczor dostalam powera posprzatalam kuchnie, zrobilam porzadki z praniem. I robilabym dalej ale musialam mala polozyc wiec juz sie nie tluke

ja wrocilam wlasnie z pracy ... gardlo mi siadlo i kiepsko sie czuje :/ kuruje sie od dwoch dni bo nie mam czasu na chorowanie teraz:D
amelkowna dostala masc na uczulenie baardzo mila (nowa w naszej przychodzni) pani doktor bez zajakniecia podala mi gdzie i jak zrobic testy alergiczne wiec lecimy w pt rano na badania z amelkowna. tutaj jakos inaczej niz w pl...dostalam liste produktow spozywczych i mialam wybrac na jakie chce robic testy mlodej. wiekszosc z tego mloda jadla juz i problemow nie bylo wiec wybralam orzeszki i brzoskwinie ( ja po brzoskwiniach i po sliwkach spuchlam...tzn krtan i przelyk ze ledwo moglam oddychac wiec mlodej nie dawalam takich owockow bo sie boje).

moze cos z tego lata bedzie jeszczew co?? pogoda taka w kratke najpierw cieplo z rana zaraz chmury i duuuzo chlodniej bleeeee niech choc troche slonka poswieci w lipcu bo mi urlop odpadl na razie :((

Niestety musze wtracic swoje 3 grosze co do ksiezy. Nie bede ich bronic- o nie ale ma swoje zdanie na ten temat.
Joasia/misialula : Troszke mialam stycznosc z nimi a i kilku znajomych zostalo w tym zawodzie albo i nie.
Prawda z nimi jest taka ze na 10 cioro 2-3 jest z powolania ( taka racja) mowa ze ksiadz to tez czlowiek - tak zgodze sie ale wybral taki a nie inny zawod wiec powinien sie trzymac przyjetych norm takich jakich oczekuja od nas w innych zawodach.
Jestesmy na nich zli o to ze tacy sa to czemu sami przedstawiamy wlasnie takie samo podejscie do nich. Czemu na to ze ON jest okropny odpowiadamy tym samym - moim zdaniem w tym momecie jestesmy tacy sami jak ONI bo pokazujemy i przedstawiamy soba to co nas drazni u nich. Kto powiedzial ze wiara jest prosta, gdyby nie bylo takich ksiezy to czym by ona byla ?
Czasami soba trzeba reprezentowac cos wiecej :tak:;-)

misialula
piszesz o tym jak twoja mama tak zrobila- ogolnie swietny pomysl ...ale? Wyciaga cos z parafi czyli ich kartotek wiec nalezy sie oplata bo tym samym mozna isc do urzedu miasta prosic o wypis z ksiegi ( a tam za wszystko za oplaty) i mozna dac im koperte z napisaniem Bog zaplac- ale czy wtedy nie scigna ? Jest to urzad i w kosciele tez jest taki urzad wiec nalezalo by do tego podejsc z podniesiona glowa a nie po chamsku.
Jestes zla o to ze tak powiedzial ksiadz o tym chrzcie ; masz prawo znam przypadki ze tak odmawiaja. Ale czemu ? bo wedle prawa kosciola wy majac dziecko przedslubne jak mozecie go chrzcic skoro sami zyjecie w grzechu, wedle takim norm ten ksiac mial racje ( podejscie jego do sprawy to juz inna kwestia) Zawsze znajdzie sie inny ksiadz w innej parafi ktory to zrobi bo niektorym bardziej zalezy na kasie za chrzest czy pogrzeb czy cos innego (u nas jest taka parafia- w ktorej zalatwisz tego co w mojej miejscowosci nie mozna - parafia biedna)

Pomyslicie ze ze mnie moherowy beret :-D - poprostu ma swoj poglad na religie czy ksiezy . Nie przepadam za nimi i ciezko mi sie do nich przekonac ale wyznaje to ze skoro oni nie umieja sie zachowac to ja przynajmniej bede ta lepsza.
Co do spowiedzi to chodze ale nie uznaje jej za ostatecznosc bo jest to najlepszy wywiad swiata a w pismie nic o tym nie ma mowy i jest to tylko wymysl krolow ktozy nakazali ksiezom spowiadac damy by wiedzieli czy ich zdradzaja czy nie itp... Wazne iest to by sobie przebaczyc bo jak sie sobie przebaczy(nada pokute) i jest lzej to znaczy ze Bog tez wybaczyl.

Co do konsilowych to nie ma za dobrych opinii ( od ludzi ktorych znam juz jakis czas) mieli juz problemy z sasiadami czy policja kontrolujaca wszystko i wszystkich.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki

Wczoraj padłam po 20 ,nie dałam rady wysiedzieć.
Dzisiaj już na nogach z cieplutką inką ;-)

M ma na rano dzisiaj więc po obiedzie spędzimy razem, lubię takie dni ;-)
I oby pogoda była w miarę .

azorku super że trafiłaś na fajna panią doktor i niech twoje gardło szybko wraca do formy :-)

gwiazdeczko niczego innego się nie spodziewałam po wizycie u ortopedy ale facet był tak miły że nas uspokoił a widziałam że sprawdził małego dokładnie, nawet się zdziwiłam, że Vicotr dał mu dotknąć stopy bo bardzo tego nie lubi a on się rozłożył na kozetce i róbcie co chcecie :-D

reklama
Witam z kawusia w raczce:-)
Isabell sliczne lozeczko wybralas:-) ja tez musze myslec bo moja mala juz przeklada noge na druga strone lozka:szok: boje sie ze kiedys wypadnie.. lobuz maly. Jesli chodzi o przebicie uszu to Majka troszke poplacze.. Moja A to sie trzesl i mowil co ty zrobilas mojemu dziecku.. Po 15 min bylo po ryku..
Menia dzielnego masz dzieciaczka:-) dobrze ze nic mu nie dolega:-)
Azorek to faktycznie na fajna pania doktor trafilas.. Slyszalam ze testy alergiczne w uk sa bardzo drogie dla panstwa i jest malo takich przychodni ktore je robi..

Do góry