reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Anitha ja marzę o tym żeby moi wstawali o 8 już nawet nie potrzebuję więcej ale 6 to dla mnie za wcześnie:szok:. Czasem im się zdarzy do 8 pospać ale to wyjątek:-D

reklama
Azorek przykro mi.. niewiem co napisac bo nigdy nie stracilam bliskiej osoby moge jedynie sie domyslac jak mozesz sie czuc.. wspolczuje.. jesli chodzi o problemy finansowe to kazdy z nas je ma.. nie martw sie na pewno wszystko sie ulozy.. trzymaj sie cieplutko.. z myslami jestem z toba...
Isabell szybkiego powrotu do zdrowia dla malej zycze.. wiec jak sie czujesz bo moja miala grype zoladkowa jak bylysmy w PL.. Jak bylam u lekarza przepisal mi Orsolit (w smaku jak woda z sola) mala nie chciala tego wogole pic wiec podawalismy jej ze szczykawki milion razy dziennie.. przepisala nam tez acidolac (probiotyki na oslone zoladka, odbudowe flory bakteryjnej itp) kazala tez malej byc na diecie.. dziecko moze tylko jest chrupki kukurydzine, wafle ryzowe i paluszki i oczywiscie bardzo duzo pic bo moze sie odwodnic.. Po kilku dniach bylo juz lepiej.. to chyba najgorsza choroba dla dziecka.. moja mala byla taka wykonczona ze prawie caly czas spala..
Magdziarz gratuluje postepow Franka.. Maly silacz rosnie:-)
Doveinred widze ze twoi chlopcy to tak jak moja mala.. tez juz ja prowadzalam za raczki jak miala 7 miesiecy.. a sama zaczela jak miala zaledwie 9:-)
siedze sobie znuzona i czekam az moj A wstanie.. moze gdzies wyskoczymy bo juz nie umiem siedziec w domu..

bzyczek co z tego ze jeden mi spi ladnie jak drugi wstaje wczesnie.. zanim zalozylam zalone patryk wstawal o 6 czasami kilka minut przed a czasami po 6 rano.. od kad maja zaslone wstaje ok 7 :) wiec juz lepiej ale na wiecej nie mam ci liczyc..

Ale dzisiaj wieje :szok: mialam isc na jakis fajny sparec ale chyba skonczy sie na herbacie u szwagierki :)

Czy ktoras z was chrzcila dzieci w Szkocji?
Wprawdzie u nas do narodzin jeszcze sporo czasu, ale wlasnie mi rodzice zapowiedzieli ze przyjezdzaja do nas na poczatku listopada, mala bedzie miala wtedy kilka tygodni, wiec pomyslalam zeby ja od razu ochrzcic, zamiast planowac kolejne wyjazdy/przyjazdy. Jade za kilka tygodni do Polski i zastanawiam sie czy mam cos przywiesc - jakies moje papiery? Czy wystarcza nam dowody tozsamosci i akt slubu?

Bzyczek, co do tych okularów to może rzeczywiście poczekaj jeszcze trochę? :cool2: U mnie właśnie tak się zaczęły kłopoty z oczami, bo mi lekarz za szybko przepisał okulary :wściekła/y: 2 lata później ten sam lekarz pytal moich rodziców kto mi kazał w tak młodym wieku okulary nosić [miałam 5lat]. I teraz już muszę mieć-chyba że się na operację zdecyduję :cool: No, ale to jest tzw ''kochanie cudzego dziecka cudzym sercem''-radzę, żebys jeszcze poczekała ale gdyby to o mojego Grzdyla chodziło to też nie wiem, co bym zrobila :sorry:

Dziewczyny, trzymajcie kciuki-pierwszy raz w życiu robię dzisiaj bułki z pieczarkami :D Jak wyjdą dobre, to się pochwalę ;)

Ostatnia edycja:
The price of the winning bid is inclusive of any value added tax.
jak rozumiecie to zdanie???
ps powidzenia z buleczkami-dawaj przepis!!

Magdziarz właśnie o podobnej sytuacji mówił mi tato. Już to mnie zaniepokoiło dlatego za drugim razem w PL poszłam do innego okulisty, żeby mieć pewność. Kurcze ale teraz to ja już całkiem zwariuje. Niby on ma słabe te okulary a szkła korekcyjne do zeza i no nie mogę powiedzieć, bo widzę, że pomagają tzn. nie ucieka mu tak te oczko. Kurczę tylko boję się, że te okulary zaszkodzą jednak na wzrok. A operacja na zeza to nic skomplikowanego. Więc teoretycznie lepszy już chyba byłby ten zez. :rofl2:. Nie wiem już co mam robić. W lipcu mam kolejną wizytę tutaj a w sierpniu lecę do PL i jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to znaleźć jakiegoś naprawdę dobrego specjalistę powiedzieć o tym co mówili tutaj i zobaczymy co powie. Jak już mi 3 raz powiedzą to samo to chyba nie będą miała wyjścia

reklama
Bzyczek co do okularow to ja tez za bardzo nie pomoge, kolezanka miala podobna syt w polsce mowili ze okulary tutaj ze nie wziela te okulary ale czy dobrze zrobila? Moze rzeczywiscie idz do innego lekarza, zobacz co powie i wtedy przedyskutuj z nim to co uslyszalas od innych. Fakt jest taki ze oni tu czesto bagatelizuja problemy a czasami maja w tym racje. Ja podobnie jak Magdziarz wczesnie zaczelam nosic okulary i teraz zastanawiam sie nad operacja
Magdziarz a dowiadywalas sie ju o operacje tutaj?
Cytryna moja kolezanka chrzcila tutaj w polskim kosciele i nic poza dowodami nie potrzebowali wiem dokladnie bo bylam chrzestna
My mielismy ciezka noc, mala 4 razy wymiotowala i ledwo zdazylam zasnac to musialam wstawac i ja przebierac i posciel zmieniac, na szczescie od 5 rano juz nie wymiotuje ale rozwolnienie nadal ma i nie bardzo chce jesc a po popoludniowej drzemce straszny potwor wstal. Byla impreza na stadionie obok nas no i glosna muzyka ja zbudzila, tak sie wtsraszyla ze nie moglismy jej uspokoic a teraz marudna jest. Zrobilismy dzisiaj dzieciakom prezenty na dzien dziecka. Majce kupilismy kolejna lalke i wozek, lozeczko i hustawke dla lalki no to byla wojna bo ona chce do tego lozeczk i na hustawke i nie wytlumaczysz ze to dla lali.

Do góry