reklama
Izabelll no to super daj znać jaki dzień Ci pasuje u mnie odpadają tylko niedziele i poniedziałki bo jestem w pracy. A poza tym wszystkie wieczory mam wolne.
Foxia mój synek też ma zeza rozbieżnego. Zauważyłam w październiku, że mu prawe oczko na zewnątrz ucieka. I tutaj właśnie powiedzieli mi to samo co Tobie. Tzn że okulary nie pomogą, że jeśli zez zniknie sam to po prostu dlatego, że się oczko ukształtowało. A jeśli nie to operacja ale to na pewno nie prędzej jak po 5 urodzinach. A w PL byłam u 2 różnych okulistów i obaj dali okulary a diagnoza ta sama. Kurcze sama nie wiem. Wiecie jak to jest w przypadku wielu rzeczy różnica w leczeniu w UK jest inna jak w PL.
A co do niejadka to nawet nic nie mów. Dziewczyno moje dzieci na obiad albo rosół albo pomidorówka. Żadnych ziemniaków, mięsa, wędlin, warzyw oprócz papryki. Chleb tylko z dżemem albo z serkiem typu almette. Dobrze że chociaż owoce wsuwają i mleko piją. Ale poza tym to jest masakra. Strasznie się tym stresowałam. Był płacz krzyk i lament. Ale to nie pomagało więc odpuściłam. Jedzą tylko to co lubią a ja czekam na moment aż im się to znudzi. Wiem, że i tak nic z tym nie zrobię. Zmuszać nie ma sensu bo to przynosi odwrotny skutek. A jeśli się boisz, że może dojśc do anemii to może podawaj jakieś witaminki. Ja np daję chłopakom Multisanostol w syropie. Smaczny pomarańczowy smak. Trochę drogie w PL duże 600 ml opakowanie kosztuje ok 40 zł ale dajesz tylko raz dziennie po 5 ml więc na długo starcza.
Foxia mój synek też ma zeza rozbieżnego. Zauważyłam w październiku, że mu prawe oczko na zewnątrz ucieka. I tutaj właśnie powiedzieli mi to samo co Tobie. Tzn że okulary nie pomogą, że jeśli zez zniknie sam to po prostu dlatego, że się oczko ukształtowało. A jeśli nie to operacja ale to na pewno nie prędzej jak po 5 urodzinach. A w PL byłam u 2 różnych okulistów i obaj dali okulary a diagnoza ta sama. Kurcze sama nie wiem. Wiecie jak to jest w przypadku wielu rzeczy różnica w leczeniu w UK jest inna jak w PL.
A co do niejadka to nawet nic nie mów. Dziewczyno moje dzieci na obiad albo rosół albo pomidorówka. Żadnych ziemniaków, mięsa, wędlin, warzyw oprócz papryki. Chleb tylko z dżemem albo z serkiem typu almette. Dobrze że chociaż owoce wsuwają i mleko piją. Ale poza tym to jest masakra. Strasznie się tym stresowałam. Był płacz krzyk i lament. Ale to nie pomagało więc odpuściłam. Jedzą tylko to co lubią a ja czekam na moment aż im się to znudzi. Wiem, że i tak nic z tym nie zrobię. Zmuszać nie ma sensu bo to przynosi odwrotny skutek. A jeśli się boisz, że może dojśc do anemii to może podawaj jakieś witaminki. Ja np daję chłopakom Multisanostol w syropie. Smaczny pomarańczowy smak. Trochę drogie w PL duże 600 ml opakowanie kosztuje ok 40 zł ale dajesz tylko raz dziennie po 5 ml więc na długo starcza.
azorek84
mama Amelii 2009
a wiecie co moja amelkowna tak miala z jedzeniem przez prawie 5 mcy!! ziemniaki,mieso,warzywa--wszystko niejadalne dla niej bylo. np na sniadanie mleko i to tez czasem tylko 100ml albo i mniej...do ok 14 nic kompletnie nie chciala...no czasem serek jakis czy jogurcik,znowu 100ml mleka i do wieczora nic. jak podawalam obiad to nieeee i uciekala wrzasku bylo i wogole...teraz widze ze jej wrocil apetyt znowu. zjada az sie uszy trzesa je czesto ale male porcje. i znowu je owoce bo juz nie chciala nic jesc poza rodzynkami :O ale najwyrazniej dzieciaki taki etap przejsc musza. tez podawalam jej multiwitamine tu tez mozna kupic ale w samku nie najlepsze jest niestety :/
Foxia nie przejmuj sie moja mala jadla jeszcze nie dawno wszystko a teraz powoli zaczyna fiksowac.. chleb, wedlina, pasztet, zemniaki jej sie zbrzydly... na sniadanie wcina teraz tylko serek wiejski, czasami jajko, parowke badz serek topiony.. dobrze ze na obiad je chociaz mieso i troszke surowki.. jak widac dzieciakom sie zmienia wiec trzymam kciuki zeby twoje dziecko zaczelo wcinac..
Anitha ja mialam nadzieje ze mala da mi dzisiaj pospac.. moj A wczoraj mial wolne wiec posiedzielismy troszke dluzej a tu mala zrobila mi pobutke o 6 rano!! na szczescie teraz znow spi wiec troszke odpoczne..
Magdziarz gratuluje udanego wypieku.. mi jedynie wychodza ciasta z pudelka:-)
Isabell a jak majeczka dzisiaj sie czuje??
Anitha ja mialam nadzieje ze mala da mi dzisiaj pospac.. moj A wczoraj mial wolne wiec posiedzielismy troszke dluzej a tu mala zrobila mi pobutke o 6 rano!! na szczescie teraz znow spi wiec troszke odpoczne..
Magdziarz gratuluje udanego wypieku.. mi jedynie wychodza ciasta z pudelka:-)
Isabell a jak majeczka dzisiaj sie czuje??
gwiazdeczka27
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny . Sluchajcie dziewczyny z ediego ale nie tylko jesli ktoras z wam ma ochote wpasc jutro na kawe to zapraszam oczywiscie nie tylko jutro ale kiedy tam chcecie jak cos to podam adres i jesli ktoraz ma ochote i znjadzie mnie to zapraszam pozdrowionka
manolka
A moze jak jutro bedzie pogoda spotkajmy sie np w ogrodach na Princess Street??? Sa chetne?
gwiazdeczka27
ja bym byla chetna ale ja na 12.30 alana zaprowadzam do przedszkola
manolka
12? wczesnej lub pozniej tez moze byc?Ktos chetny?? Jakby sie pogoda popsula jest kawiarniaw J. Lewis dstosowana do mam z dziecmi, obok pokoj do karmienia,podgrzewacze i pzrewjaki. Starszaki wola na pewno park na P. Stret plac zabaw. Ktos jeszcze chetny|?
reklama
Podziel się: